
Kotileipojat innostuivat kokeilemaan oliiviöljykakusta erilaisia versioita. Porkkanakakkuun oliiviöljy sopii täydellisesti, sillä sekä mieto että vahvanmakuinen öljy toimii porkkanan kanssa.
Kun kakkutaikinan tekee voin tai margariinin sijaan oliiviöljyyn, on lopputulos pehmeä sekä mehevä ja pitkään sellaisena säilyvä. Lisäksi öljyä käyttämällä voi minimoida tyydyttyneiden rasvojen määrän.
Helppo ja hitusen terveellisempi porkkanakakku syntyy tällä ohjeella. Kakkuun uppoaa kolmesta neljään porkkanaa raasteena. Porkkanoiden raastamisen lisäksi munat ja sokeri vaahdotetaan, muutoin ainekset vain sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi.
Kakku paistetaan voidellussa ja kaneli-sokerilla vuoratussa vuoassa. Siitä tulee kakulle rapsahtava pinta. Kakku lähtee vuoasta parhaiten irti hiukan jäähdyttyään, jolloin sen voi tarjota esimerkiksi vatkatun ricottajuuston kanssa.
Porkkana-oliiviöljykakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus noin 1,2 l). Yhdistä sokeri ja kaneli, ja ripottele seoksesta n. 2/3 vuokaan. Säästä loppu kanelisokeri viimeistelyyn.
-
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
-
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Kääntele jauhoseos, oliiviöljy ja porkkanaraaste taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.
-
Ripottele loppu kanelisokeri kakun pinnalle. Tarjoa kakun kanssa halutessasi kevyesti vatkattua ricottaa.
Olipa ihana kakku! Tein eilen, ja kaikki ihastuivat! Ei jäänyt viimeiseksi!
Todella hyvä kakku. Laitoin sekaan saksanpähkinärouhetta ja se sopi kakkuun tosi hyvin.
Voisikohan tämän kakun tehdä tavalliseen tornivuokaan, tällä hetkellä en omista pitkulaista vuokaa.281
Hyvänmakuinen kakku. Kannattaa kokeilla.
Kakun voi tehdä ihan hyvin mihin vuokaan vaan!
Olen melko samaa reseptiä käyttänyt, vain vähän enemmän jauhoja, sokeria ja öljyä. Ja osa sokerista fariinia, ihana paahteinen maku!
Kakun voi tehdä ihan hyvin mihin vuokaan vaan!
Olen melko samaa reseptiä käyttänyt, vain vähän enemmän jauhoja, sokeria ja öljyä. Ja osa sokerista fariinia, ihana paahteinen maku!
voinko käyttää esim mantelijauhetta tai muuta gluteenitonta jauhoa ?
Hei!
Kiitos kysymyksestä. Reseptiä ei ole testattu gluteenittomilla jauhoilla joten emme voi taata sen toimivuutta, mutta esimerkiksi gluteenittomalla vaalealla jauheseoksella voisi päästä suhteellisen samaan lopputulokseen. Mikäli innostut kokeilemaan reseptiä gluteenittomana, kuulemme mielellämme miten kakku onnistui! :)