Kodin Kuvalehti on lisännyt 720 reseptiä.
Linkitetty 88 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Unohda hailakka purkkipesto ja survo maukas kastike morttelissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pesto

Ainekset

1–2
valkosipulinkynttä
½
tl
karkeaa suolaa
1
ruukku basilikaa
50
g
pinjansiemeniä
35
g
parmesanjuustoa
15
g
pecorinojuustoa
½–1
dl
hyvää oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori valkosipulinkynnet. Murskaa ne karkean suolan kanssa morttelissa.
  2. Lisää huuhdellut ja talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä kuiviksi painellut basilikanlehdet. Jatka murskaamista. Jos kaikki basilika ei mahdu kerralla mortteliin, lisää lehtiä sitä mukaa, kun edelliset ovat hienontuneet.
  3. Lisää pinjansiemenet ja jatka murskaamista.
  4. Lisää hienoksi raastetut juustot ja nuiji ne tahnan joukkoon. Kun kaikki aineet ovat hienontuneet, lisää oliiviöljyä sen verran, että saat pestoon sopivan koostumuksen. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. 
  5. Säilytä pesto kannellisessa purkissa jääkaapissa. Pesto on parhaimmillaan juuri valmistettuna, mutta säilyy kylmässä noin viikon.

Kommentit (2)

Mimmi62
Seuraa 
Liittynyt20.2.2016

Voi myös pakastaa annospusseihin.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1260 reseptiä.
Linkitetty 214 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Paahdetut porkkanat saavat uutta ytyä, kun ne maustaa marokkolaisittain. Lisukkeena tarjottavassa majoneesissa maistuu trendimauste sumakki, joka antaa dippiin hivenen happaman ja raikkaan sitruksisen maun. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Marokkolaiset paahdetut porkkanat

Ainekset

500
g
porkkanoita
2
rkl
öljyä
¾
tl
juustokuminaa eli jeeraa
¾
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
¼
tl
kuivattua inkivääriä
¼
tl
kurkumaa
¼
tl
cayennepippuria
Lisäksi
valmista tsatsikia tai sumakkimajoneesia (ks. ohje)
Sumakkimajoneesi
1
dl
majoneesia
1
rkl
sumakkia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Pese porkkanat ja kuori ne halutessasi. Puolita pituussuunnassa tai leikkaa koosta riippuen neljään osaan.

  3. Kääntele mausteet öljyyn ja pyörittele öljy porkkanoihin. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 15–25 minuuttia, kunnes porkkanat ovat rapeita, mutta eivät muhjua.

  4. Tarjoa paahdetut porkkanat tsatsikin tai sumakkimajoneesin kanssa.

Kommentit (3)

Njam

Ihanaa. Aina ei tarvitse syödä lihaa.

Vierailija

25 minuutissa 200 asteessa ei porkkanoista saa vielä millään lailla repeita, 

Vierailija

Miksi kuvassa on poltettuja porkkanoita? Pilalla ovat, liian kauan tai kuumassa paahdettu.

Iipiwee on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.

Puolessa tunnissa helppo lisuke tai pientä naposteltavaa.
Tämä kannattaa tehdä riittävän isossa valurautapannussa, jossa porkkanoilla on tilaa paistua. Suolaisenmakea maku on taivaallinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
Paisto 5 min, uunissa 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Misoporkkanat

Ainekset

1
kg
Porkkanoita
1/4
dl
Extra virgin oliiviöljyä
4
Valkosipulin kynttä
1
rkl
Misotahnaa
1
rkl
Siirappia
Suolaa maun mukaan, esim. sormisuolaa 1 tl
mustapippuria myllystä
Yrttejä; tuoretta timjamia ja lehtipersiljaa
1
tl
Seesaminsiemeniä

Työvaiheet

Leikkaa kuoritut porkkanat 4-5 osaan, n. 2,5 cm:n paloiksi.
Lämmitä öljy valurautapannulla ja lisää misotahna, hienonnettu/raastettu valkosipuli ja siirappi.
Anna kiehahtaa sen verran, että valkosipuli alkaa karamellisoitua. Lisää porkkanat, suola ja pippuri. Pyörittele kasviksia pannulla viitisen minuuttia, jotta kastike sekoittuu porkkanoihin.
Laita valurautapata 220 asteiseen uuniin foliolla peitettynä ja paista noin 20 min.
Ota folio pois ja paista vielä 5 min.
Ota pois uunista. Lisää hienonnetut yrtit ja sekoita. Koristele halutessasi seesaminsiemenillä.
Nauti lisukkeena tai sellaisenaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1260 reseptiä.
Linkitetty 274 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Punaviiinietikka tuo kivan puraisun makeisiin uunikasviksiin. Lopputuloksena on lämmin monitoimilisuke, joka sopii niin lihalle kuin kasvisruoillekin.

Bataattia, porkkanaa, palsternakkaa. Ruusukaaleja, parsakaalia ja sipulia. Uunikasviksia voi varioida lähes loputtomiin yhdistelemällä erilaisia ja eri tavoin leikattuja juureksia ja vihanneksia. 

Ennen paahtamista kasvikset pyöräytetään suolalla ja pippurilla maustetussa öljyssä. Moni...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut kasvikset ja punasipuli-vinegretti

Ainekset

2
keskikokoista bataattia (yhteensä noin 900 g)
400
g
ruusukaalia
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Punasipuli-vinegretti
1
pieni punasipuli
6
rkl
punaviinietikka
6
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
¼
ruukkua
minttua

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Kuori ja leikkaa bataatti pituussuunnassa puoliksi, viipaloi puolikkaat noin 2 cm paksuisiksi. Laita ne kulhoon. Siisti ruusukaalien kannat, poista tarvittaessa rikkoutuneet lehdet ja leikkaa kaalit puoliksi. Lisää ruusukaalit kulhoon. Lisää öljy ja suola.

  2. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Käytä tarvittaessa kahta uunipeltiä. Paista kasviksia 20–25 minuuttia.

  3. Viipaloi punasipuli pieneen kulhoon. Lisää etikka ja anna maustua 20 minuuttia.

  4. Laita isoon kulhoon öljy ja raasta joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta sokerilla ja suolalla. Lisää myös punasipuli etikkaliemineen ja sekoita.

  5. Kumoa paahdetut kasvikset kulhoon ja nostele kastikkeen kanssa sekaisin. Lisää suolaa tarvittaessa. Nypi lopuksi mintusta lehtiä koristeeksi.

Kommentit (3)

Vierailija

Kun reseptissä mainitaan minttu, mitähähän minttulajia tarkoitetaan.
Niissä on isot makuerot.

Kp

Ruusukaalin puolikkaista tulee kuivia ja kippanoita tuolla paistoajalla.

Ritva_5
Seuraa 
Liittynyt26.3.2016

Bataatin kypsennysaika on aika lyhyt myös melkein laittaisin  uunin lämpötilaa alemmaksi 

luulisi 200 - riittävän  ruusukaalitkin voi pyöräyttää pannulla hetken aikaa ja lisätä sitten  uuniin vähän myöhemmin. niin eivät mene ihan korpuksi.  Ja  kasvikset jokainen voi laittaa makunsa   mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2413 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Sami Repo

Purjot ja omenat hautuvat ylihyviksi ranskalaistyylisessä liemessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Haudutettu purjo ja omena

Ainekset

2
purjoa
2
granny smith -omenaa
Haudutusliemi
4
dl
vettä
100
g
voita
1
tl
suolaa
2
tl
valkoviinietikkaa
Lisäksi
1
ruukku ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa purjoista vihreä osa ja kanta pois. Puhdista purjot hyvin ja leikkaa neljään osaan. Leikkaa omenat 1 cm:n kuutioiksi. Laita haudutusliemen aineet kuumenemaan miedolla lämmöllä laakeaan kasariin.

  2. Hauduta purjoja lähes kiehuvassa haudutusliemessä kannella peitettynä noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää omenat ja kypsennä vielä 1 minuutti.

  3. Nosta purjot ja omenat tarjoiluastiaan, valuta hieman lientä mukaan. Hienonna ruohosipuli koristeeksi.

Kommentit (0)