Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2863 reseptiä.
Linkitetty 456 keittokirjaan.
OHJE Kalle Kiukainen KUVA Panu Pälviä

Basbasin konstailematon sienirisotto on niin hyvää, että se nostaa lemmen pintaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Basbasin sienirisotto

Ainekset

400
g
sieniä (esim. suppilovahveroita, mustatorvisieniä, tatteja)
1
rkl
voita paistamiseen
1
tl
merisuolaa myllystä
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
l
kanalientä
1
plo
(0,75 l) kuivaa valkoviiniä
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
oliiviöljyä
5
dl
risottoriisiä
50
g
voita
1 1/2
dl
parmesaania raastettuna
(½ sitruuna)

Työvaiheet

  1. Puhdista ja paloittele sienet.
  2. Kuumenna voi pannussa ja paista sieniä siinä 5 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Lisää suola ja pippuri ja siirrä sienet sivuun odottamaan.
  3. Kaada kanaliemi ja valkoviini kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä isossa paistinpannussa. Lisää riisi ja jatka kuullottamista miedolla lämmöllä noin 7 minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa. Kaada paistetut sienet riisin joukkoon ja lisää kuumaa lientä sen verran, että riisi peittyy. Kypsennä keskilämmöllä siten, että seos poreilee kevyesti. Sekoittele vähän väliä ja lisää uusi kauhallinen lientä aina kun edellinen on imeytynyt riisiin. Kypsennä risottoa lientä lisäten ja sekoitellen 15–20 minuuttia. Kun risotto on puuromaista, siirrä pannu kylmälle levylle. Kuutioi voi ja lisää se parmesaaniraasteen kanssa risottoon. Sekoita hyvin. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Vinkki Risottoon saa raikkautta puristamalla lopuksi joukkoon puolikkaan sitruunan mehun.

 

 

Kommentit (3)

Vegebixin keittokirja
Seuraa 
Liittynyt20.9.2015

Kerran "kasvisruoan" lihaliemestä sairastuneena hieman huolettaa kasvisruoka- ja vegebaari-tagit, kun aineksissa on kanaliemi. Kai ainakin BasBas-ravintolassa on selvää, ettei tämä sovi kasvissyöjälle?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, kiitos kommentistasi. Tässä oli ihan selkeä virhe, jonka olemme me täällä Sopassa tehneet valitessamme reseptiin avainsanoja ja alueita. Se ei liity BasBasiin millään lailla, joten uskomme kyllä, että ravintolassa risottoa ei tarjota kasvissyöjälle. Pahoittelut mokasta, nyt pitäisi olla avainsanotus kunnossa! Terveisin, Soppa365 toimitus

Jon Gustavson
Seuraa 
Liittynyt11.8.2014

Ihmettelen aina kun sienet neuvotaan paistamaan rapeiksi. Miten sen tehdään? Vai pitääkö rapeus tulkita ruskistumiseksi? Sienet kun sisältävät luonnostaan paljon vettä ja pannussa paistaminen saa nesteet liikkeelle.

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2863 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Nyt on hyvää! Pasta, jonka nimi sekä maku vetää kielen solmuun. Täydellinen yhdistelmä pientä potkua, pehemitä gnoccheja sekä tonnikalan suolaisuutta ja kerman pehmeyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3–4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikala-ndujagnocchit

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
oliiviöljyä
2
prk
tonnikalaa öljyssä
½
tl
suolaa
1–2
oksaa rosmariinia
2
rkl
nduja-tahnaa
2
dl
kermaa
2
dl
vettä
1
ps (500 g)
perunagnoccheja
½
ruukku minttua

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista valkosipulia ja tomaattipyreetä öljyssä pannulla pari minuuttia.

  2. Valuta tonnikalasta enin öljy pois ja lisää kala pannulle yhdessä suolan, rosmariinioksien, nduja-tahnan, kerman ja veden kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää gnocchit. Kypsennä keskilämmöllä noin 5 minuuttia, muutaman kerran kypsennyksen aikana sekoittaen.

  3. Revi valmiin ruoan joukkoon runsaasti tuoretta minttua.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1449 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Parsan, pastan ja fetan liitto ei ole kolmiodraamaa, vaan aidosti toimiva yhdistelmä. Kun teet ruoan risoton tapaan pikkuhiljaa lientä lisäämällä, pastan kypsyyttä on helppo tarkkailla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsapasta risottotyyliin

Ainekset

400
g
(käsiteltyä) vihreää parsaa
1
iso sipuli
noin 1
litra kasvislientä
2
rkl
oliiviöljyä
300
g
pientä pastaa
½
sitruunan kuoriraaste
suolaa ja pippuria
PÄÄLLE
100
g
fetaa
(raastettua parmesaania)

Työvaiheet

  1. Poista parsoista kovat kannat ja kuori tarvittaessa, paloittele. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Kiehauta kasvisliemi ja pidä lämpimänä liedellä.

  3. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää kuiva pasta ja kauhallinen kasvislientä. Lisää lientä aina sitä mukaa, kun pasta imee sen.

  4. Lisää parsapalat, kun keittoaikaa on jäljellä noin 4 minuuttia. Kokonaiskeittoaika on noin 20 minuuttia.

  5. Raasta lopuksi joukkoon sitruunan kuorta ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

  6. Murustele annosten päälle fetaa ja raasta halutessasi parmesaania.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2863 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tomaateista, salaattipinaatista ja oliiviöljystä syntyvä kastike on tarpeeksi yksinkertainen, jotta siia oma hienostunut maku pääsee hyvin esille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 12 min
Vaikeustaso
Helppo

Siika-uunipasta

Ainekset

600
g
ruodotonta suomustettua siikafileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2 rkl + ¾
dl
vaaleaa oliiviöljyä
2
rs (à 250 g)
kirsikkatomaatteja
100
g
salaattipinaattia
LISÄKSI
400
g
spagettia tai muuta pastaa
2
dl
parmesaania raasteena
½
ruukkua ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mausta siikafileet suolalla ja pippurilla. Lorauta pari ruokalusikallis- ta oliiviöljyä uunivuoan pohjalle ja lado kirsikkatomaatit sekä pinaatti vuokaan. Nosta siikafileet nahkapuoli alaspäin kasvisten päälle ja lorauta loppu oliiviöljy vuokaan kalan päälle. Kypsennä uunissa 10–12 minuuttia, kunnes siika on juuri ja juuri kypsää.

  2. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä). Valuta hyvin.

  3. Raasta parmesaani ja hienonna ruohosipuli.

  4. Nosta kypsä kala ja kasvikset uunista. Nosta kalafileet nahkoineen varovasti hetkeksi folioon. Kaada pasta vuokaan ja kääntele sekaisin tomaattien, pinaatin ja parmesaanin kanssa. Kumoa kalat takaisin nahkapuoli ylöspäin pastan päälle, vedä nahka pois ja ripottele ruohosipulia pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2863 reseptiä.
Linkitetty 150 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kaunis ja mehevä, mutta todella simppeli pasta syntyy porkkanasta ja pinaatista. Paahdetut mantelit tuovat ruokaan rousketta ja raastettu sitruunankuori raikkautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta tricolore

Ainekset

4
porkkanaa
2
valkosipulinkynttä
1
pieni (luomu)sitruuna
1
dl
manteleita
1
rkl
oliiviöljyä
1
pieni kuivattu chili
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
ps (à noin 80 g)
babypinaattia
500
g
spagettia (esim. Rummo)
LISÄKSI
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Kuori ja höylää porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehu, noin ½ dl.

  2. Paahda manteleita pannulla keskilämmöllä muutama minuutti. Rouhi ne veitsellä karkeaksi rouheeksi tai jätä halutessasi kokonaisiksi.

  3. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustettuun veteen.

  4. Kuullota porkkanat ja valkosipuli öljyssä pannulla. Lisää chili, suola ja mustapippuri. Kaada pannuun sitruunamehu ja sekoita. Levitä pinaatinlehdet porkkanoiden päälle ja laita kansi päälle.

  5. Ota pastan keitinvettä talteen ½ dl. Valuta pasta ja laita se isoon tarjoilukulhoon. Sekoita porkkana-pinaattiseos kuuman pastan joukkoon, lisää keitinvettä tarvittaessa.

  6. Ripottele pinnalle mantelit ja sitruunankuoriraaste. Tarjoa parmesaanin kanssa.

Kommentit (0)