klo 12:49 | 28.10.2016

Basbasin konstailematon sienirisotto on niin hyvää, että se nostaa lemmen pintaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Basbasin sienirisotto
Ainekset
400
g
sieniä (esim. suppilovahveroita, mustatorvisieniä, tatteja)
1
rkl
voita paistamiseen
1
tl
merisuolaa myllystä
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
l
kanalientä
1
plo
(0,75 l) kuivaa valkoviiniä
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
oliiviöljyä
5
dl
risottoriisiä
50
g
voita
1 1/2
dl
parmesaania raastettuna
(½ sitruuna)
Työvaiheet
- Puhdista ja paloittele sienet.
- Kuumenna voi pannussa ja paista sieniä siinä 5 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Lisää suola ja pippuri ja siirrä sienet sivuun odottamaan.
- Kaada kanaliemi ja valkoviini kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä isossa paistinpannussa. Lisää riisi ja jatka kuullottamista miedolla lämmöllä noin 7 minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa. Kaada paistetut sienet riisin joukkoon ja lisää kuumaa lientä sen verran, että riisi peittyy. Kypsennä keskilämmöllä siten, että seos poreilee kevyesti. Sekoittele vähän väliä ja lisää uusi kauhallinen lientä aina kun edellinen on imeytynyt riisiin. Kypsennä risottoa lientä lisäten ja sekoitellen 15–20 minuuttia. Kun risotto on puuromaista, siirrä pannu kylmälle levylle. Kuutioi voi ja lisää se parmesaaniraasteen kanssa risottoon. Sekoita hyvin. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
Vinkki Risottoon saa raikkautta puristamalla lopuksi joukkoon puolikkaan sitruunan mehun.
Ketju on lukittu.
Kerran "kasvisruoan" lihaliemestä sairastuneena hieman huolettaa kasvisruoka- ja vegebaari-tagit, kun aineksissa on kanaliemi. Kai ainakin BasBas-ravintolassa on selvää, ettei tämä sovi kasvissyöjälle?
Hei, kiitos kommentistasi. Tässä oli ihan selkeä virhe, jonka olemme me täällä Sopassa tehneet valitessamme reseptiin avainsanoja ja alueita. Se ei liity BasBasiin millään lailla, joten uskomme kyllä, että ravintolassa risottoa ei tarjota kasvissyöjälle. Pahoittelut mokasta, nyt pitäisi olla avainsanotus kunnossa! Terveisin, Soppa365 toimitus
Ihmettelen aina kun sienet neuvotaan paistamaan rapeiksi. Miten sen tehdään? Vai pitääkö rapeus tulkita ruskistumiseksi? Sienet kun sisältävät luonnostaan paljon vettä ja pannussa paistaminen saa nesteet liikkeelle.