Herkulliset lohimurekepihvit valmistuvat lohifileestä ja kylmäsavulohifileestä. Kun teet pihvit jauhetusta kalasta, voit lisätä lohen joukkoon myös vaaleaa kalaa kuten haukea.
Lohimurekepihvit
Ainekset
Työvaiheet
- Viillä lohifileestä pois nahka. Paloittele kala ja lisää palat monitoimikoneen kulhoon. Paloittele kylmäsavulohi reiluiksi paloiksi ja lisää joukkoon. Lusikoi massaan ranskankerma ja korppujauhot sekä muna.
- Silppua tilli. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Lisää ainekset suolan ja pippurin kanssa kalamassaan ja jauha massa tasaiseksi.
- Muodosta massasta pihvejä puhtain käsin.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista pihvit paistinpannulla kummaltakin puolelta noin 6 minuuttia, jotta saat niihin kauniin värin.
Melkoisen tyyriis lounas
Tehtiin tästä massasta burgeripihvit. Oikein hyviä tuli 😋