Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 153 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Piia Arnould

Kvinoasta ja kasviksista syntyy ravitsevat vegepihvit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 (20 kpl)
Valmistusaika
30 min + 1-2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juustoiset kvinoa-kasvispihvit

Ainekset

1 1/2
dl
(kotimaista) kvinoaa
3
dl
vettä
1
iso sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
iso porkkana (150 g)
250
g
tuoreita herkkusieniä
1
pieni kesäkurpitsa (200 g)
rypsi- tai oliiviöljyä paistamiseen
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
dl
juustoraastetta
2
munaa
1 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Mittaa kvinoa kulhoon ja kaada päälle lämmintä vettä. Kaada kvinoa tiheään siivilään ja huuhtele juoksevan veden alla.
  2. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää valutettu kvinoa. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä 15 minuuttia, kunnes kvinoa on kypsää ja neste on imeytynyt.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana. Puhdista ja pilko herkkusienet.
  4. Katkaise kesäkurpitsan päät ja leikkaa se neljään pitkään lohkoon. Poista siemenosa. Raasta lohkot.
  5. Kuumenna öljyä pannussa. Paista ensin sieniä kovalla lämmöllä, kunnes ne ovat tummanruskeita. Lisää hieman öljyä sekä sipulit. Paista noin 5 minuuttia. Lisää valkosipulit sekä porkkana- ja kesäkurpitsaraaste. Jatka paistamista, kunnes pannulla ei ole nestettä.
  6. Yhdistä paistetut kasvikset ja kypsä kvinoa kulhossa. Lisää kaurahiutaleet, auringonkukansiemenet, juustoraaste, muna, suola ja pippuri. Sekoita ja peitä kelmulla. Anna tekeytyä jääkaapissa 1–2 tuntia.
  7. Ota pihvimassasta kourallisia. Litistä ne noin 20 paksuhkoksi pihviksi leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  8. Paista pihvejä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarjoa pihvit uunijuuresten, kukkakaalimuusin tai salaatin kanssa.

Vinkki! Voit tehdä pihvimassan jääkaappiin edellisenä iltana, niin saat ruuan valmiiksi nopeasti.

Kommentit (2)

kokki475

Vege ei syö juustoa eikä munaa!!!! Miten voi olla tällaisia ohjeita, hei haloo!!!!! Minkälainen vege teillä sielä on????

Vierailija

Kylläpäs syö. Vegaani toki ei. Suuta soukemmalle siis..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Roosma on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Pannukaalilaatikko
Pannukaalilaatikko

Vanhan Stockmannin herkun maukas pannukaalilaatikko resepti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Pannukaalilaatikko

Ainekset

1
sipuli
400g
jauhelihaa
1 rkl
siirappi
1.5 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
600 g
valkokaalia
0.5 tl
kuivattua meiramia
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria
puolukkahilloa

Työvaiheet

1. Silppua sipuli ja kuullota padassa tai isossa pannussa. Lisää jauheliha ja ruskista kypsäksi.

2. Suikaloi valkokaali erittäin ohueksi. Voit sen jälkeen pilkkoa suikaleet vielä pienemmiksi paloiksi.

3. Lisää valkokaalisuikaleet, mustapippuri ja meirami. Kuullota hetki.

4. Kuumenna vesi esim. mikrossa. Sulata lihaliemi ja siirappi kuumaan veteen ja kaada kaalipaistoksen joukkoon. Hauduta kannen alla, kunnes kaali on pehmennyt.

5. Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1076 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt on väriä ja makua! Kasaa talvisen tortillan päälle paistettua chorizoa, paprikaa, mustapapuja ja rapeaa, limetillä maustettua punakaalia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-punakaalitortillat

Ainekset

400
g
punakaalia
2
limettiä
½
tl
suolaa
Lisäksi
200
g
chorizomakkaraa
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
2
suippopaprikaa
tl
jauhettua savupaprikaa
1
prk
kypsiä mustapapuja
¼
tl
suolaa
Lisäksi
pieniä tortillalettuja, ranskankermaa ja versoja

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali ohueksi. Purista joukkoon limettien mehu ja mausta suolalla. Kääntele kunnolla ja siirrä sivuun.
  2. Kuori ja viipaloi chorizo. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipuli. Hienonna paprika. 
  3. Laita chorizo kylmälle pannulle. Paista sitä omassa rasvassaan muutama minuutti. Lisää paprika ja punasipuli joukkoon ja jatka 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa öljyä. Lisää vielä valkosipuli ja savupaprika ja jatka vielä 2 minuuttia.
  4. Valuta pavut ja lisää joukkoon, murskaa niitä hieman puuhaarukalla. Mausta seos suolalla.
  5. Kuumenna tortillaletut pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä pohjalle ranskankermaa, nosta päälle chorizopapusekoitusta ja päällimmäiseksi maustettua punakaalia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Palsternakkakeitto saa syvän maun, kun juurekset paahtaa ensin. Kauniin keltainen väri on peräisin kurkumasta. Tarjoa lempeä keitto paistettujen sienten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakka-kurkumakeitto

Ainekset

3
(noin 400 g)
palsternakkaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
tl
kurkumajauhetta
1
l
kasvislientä
2
dl
kermaa
1–2
tl
suolaa
1
sitruuna
¼
tl
mustapippuria myllystä
Paistetut sienet
100
g
siitakesieniä
1
rkl
voita
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese palsternakat hyvin, halkaise ne ja laita vuokaan. Pane vuoka uuniin 20 minuutiksi.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kurkuma ja paista noin minuutti. Lisää kasviliemi, kerma ja suola ja kuumenna kiehuvaksi.
  3. Valmistele sienet. Puolita isoimmat sienet. Kuumenna öljy ja voi pannussa. Kun voi lakkaa kuohumasta, lisää sienet pannuun. Anna niiden tiristä rasvassa noin kolme minuuttia. Käännä ja paista vielä kaksi minuuttia. Mausta suolalla.
  4. Lisää palsternakat liemeen ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Purista sitruunan mehu erilliseen astiaan. Kiehauta keitto ja lisää puolet sitruunanmehusta. Maista ja lisää mehua tarvittaessa. Mausta keitto pippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Maapähkinä sopii mainiosti yhteen mehevien kanapalojen kanssa. Broilerileikkeet paistetaan ensin valurautapannulla, minkä jälkeen ne siirretään pannuineen päivineen uuniin. Paahtunut maapähkinävoi antaa broilerille herkullisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinäkana

Ainekset

4
broilerin paistileikettä
4
rkl
maapähkinävoita
2
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
2
limettiä
1
tl
suolaa
(vettä)
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Lusikoi maapähkinävoi kulhoon. Raasta inkivääri ja yhden limetin kuori joukkoon. Raasta toisen limetin kuori talteen viimeistelyä varten. Purista molempien limettien mehu kulhoon, lisää suola ja sekoita. Jos seos on paksua ja vaikea sekoittaa, lisää vettä tilkka kerrallaan, kunnes seos on notkeaa.
  3. Pyyhi broilerinleikkeet talouspaperilla. Kuumenna öljy uuninkestävässä pannussa ja ruskista broilerit molemmin puolin kullanruskeiksi. Siirrä pannu pois liedeltä ja levitä maapähkinävoiseos leikkeille. Laita pannu uuniin ja kypsennä 10 minuuttia.
  4. Viimeistele leikkeet limetinkuorella.

Kommentit (0)