Me Naiset on lisännyt 832 reseptiä.
Linkitetty 85 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Paahda valkosipuli pannulla, sekoita joukkoon kerma ja pesto: täyteläinen ja maukas soosi on valmis.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen pestopasta

Ainekset

4
valkosipulinkynttä
4
rkl
pinjansiemeniä
1
rkl
öljyä
2
dl
kermaa
4
rkl
pestoa
1/4
tl
mustapippuria
1
dl
parmesaaniraastetta
Lisäksi
400
g
pastaa (esim. tagliatelle)
2
l
vettä
1
rkl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori valkosipulinkynnet.
  2. Paahda ensin pinjansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla 2 minuuttia. Laita sivuun.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista kokonaisia valkosipulinkynsiä keskilämmöllä 5 minuuttia niin, että kynnet ruskistuvat ja pehmenevät. Muussaa kynnet suoraan pannulle haarukalla tai paistinlastalla.
  4. Kaada kerma pannuun ja kiehauta. Lusikoi joukkoon pesto ja keitä kastiketta kasaan 3 minuuttia. Mausta mustapippurilla. Nosta sivuun odottamaan.
  5. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta se suolalla. Laita pasta veteen ja keitä 8 minuuttia. Siivilöi pasta ja kumoa se lämpimän kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin.
  6. Ripottele pinnalle paahdettuja pinjansiemeniä ja raasta joukkoon parmesaania.

Kommentit (1)

Vierailija

Vielä kun tähän lisää kevyesti höyrytetyt parsakaalin nuput sekaan niin on hyvää!

Jaanuska on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Helppo

Murskatut uuniperunat

Ainekset

Perunoita
Voita
Suolaa
Pippuria
Timjani, oregano tai rosmariini

Työvaiheet

Keitä perunat kuorineen pehmeiksi suolatussa vedessä.
Kumoa keitetyt perunat uunipellille ja murskaa niitä esim. juomalasin pohjalla tai kauhalla.
Siivuttele juustohöylällä voita perunoille.
Pippuroi ja mausta haluamasi yrtillä.
Paista 200 asteessa kunnes kullanruskeita.

Kommentit (0)

Creamer on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.

Tässä lasagnessa kasvikset uppoavat kuin salaa lasten suihin !

Annoksia
6
Valmistusaika
n. 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Broilerilasagne kasviksilla

Ainekset

600
g
maustettuja broilerisuikaleita
lasagnelevyjä tarpeen mukaan
Kasvistäyte
2
porkkanaa raastettuna
1
parsakaali raastettuna
2
pilkottua sipulia
1
rs
tuorejuustoa (esim yrtti- tai sitruunamaustettu)
suolaa ja mustapippuria
Juustokastike
1
l
maitoa
1
pss
emmental-juustoraastetta
50
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
suolaa ja valkopippuria

Työvaiheet

Paista broilersuikaleet. Tee kasvistäyte kuullottamalla toisessa pannussa sipulikuutiot sekä porkkana-ja parsakaaliraasteet. Anna kypsyä pehmeäksi. Lisää maustettu tuorejuusto ja mausteet.
Juustokastike aloitetaan sulattamalla voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita vimmatusti tasaiseksi, älä anna ruskistua. Lisää lämmitetty maito ja sekoita koko ajan. Tässä vaiheessa kannattaa laittaa levy miedolle lämmölle. Kun kastike on sakeutunut lisää juustoraaste ja mausteet.

Nyt kootaan uunivuokaan ensin broilerit, toiseksi kasvistäyte, sitten kolmannes kastikkeesta. Lasagnelevyjä päälle. Toista sama ja lopuksi päälle viimeinen kolmannes kastikkeesta.

Paista uunissa 200 asteessa n. 40 minuuttia. Anna vetäytyä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 832 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Valmiista piirakkataikinasta valmistuvat keksit saavat viimesilauksen sormisuolasta.

Annoksia
8 cookieta
Valmistusaika
10 min + 5 min paisto
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-pähkinäcookiet

Ainekset

1
pkt
kauramurotaikinaa (esim. Myllyn paras)
½
dl
cashewpähkinöitä
80
g
suklaanappeja
80
g
fudgepaloja
sormisuolaa

Työvaiheet

1 Sulata taikina ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

2 Rouhi pähkinät. Murusta taikina leivontakulhoon. Kaada joukkoon suklaanapit ja pähkinät. Murusta sekaan fudgepalat. Sekoita sattumat hyvin taikinan joukkoon. Muotoile 8–10 palloa leivinpaperille pellille.

3 Litistä pallot kekseiksi. Sirottele jokaisen keksin päälle vähän sormisuolaa. Paista 5–7 minuuttia eli juuri ja juuri kypsiksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 832 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Kirpeän koukuttavaa! Sitruunalla terästetty kanapasta ja korianteripesto ovat uusi suosikkiruokasi.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen kanapasta korianteripestolla

Ainekset

400
g
broilerin paistileikettä
2
rkl
öljyä
1
sitruuna
400
g
pastaa
Pesto
50
g
parmesanjuustoa
1
dl
(kuorittuja) manteleita
1
ruukku
korianteria
0,5
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin pesto. Raasta juusto pieneksi ja rouhi mantelit. Irrottele korianterinlehdet huolettomasti ruukusta. Ala hienontaa korianterinlehtiä morttelilla vähän kerrallaan. Lisää sitten mantelit ja hienonna myös niitä. Sekoita joukkoon juusto ja mausteet. Ohenna lopuksi öljyllä. Jos sinulla ei ole morttelia, tee pesto sauvasekoittimella. Siirrä pesto isohkoon kulhoon.
  2. Kuivaa kanan paistileikkeet ja leikkaa muutamaan osaan. Kuumenna pannu keskilämmöllä ja lisää öljy. Paista broilerin kypsiksi eli noin 10 minuuttia käännellen välillä. Nosta kypsät palat peston joukkoon. Anna niiden marinoitua sillä välin, kun keität pastan.
  3. Raasta sitruunan kuori tai kuori se kuoriraudalla. Kuumenna isossa kattilassa vesi kiehuvaksi, lisää kuoriraaste ja suola. Keitä pasta. Purista sitruunan mehu peston joukkoon. Valuta pasta ja sekoita peston ja broilerin joukkoon.

Vinkki! Valitse tähän ruokaan broilerin paistileikkeitä, joissa on enemmän rasvaa kuin rintapaloissa.

Kommentit (0)