Paahdetut veneet maistuvat ihanasti parmesaanille. Rapean haukun jäken esiin tulee kurpitsan makea aromi.
Rapeaksi paahdetut kurpitsaveneet
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 180 asteeseen.
- Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Säästä ne paahtamista varten. Leikkaa kurpitsa kuorineen veneiksi. Erottele munanvalkuainen kulhoon ja sivele lohkot valkuaisella.
- Valmista kuorrute. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Raasta parmesaanijuusto. Yhdistä kulhossa juustoraaste, valkosipuli ja korppujauhot. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja lisää mausteet. Pyörittele kurpitsalohkot kuorrutteessa. Levitä leivitetyt lohkot uunipellille ja ripottele päälle öljyä.
- Paahda kurpitsalohkoja uunissa 30 minuuttia.
- Tee sillä aikaa paahdetut siemenet.
- Yhdistä ison kulhon pohjalla salaattia varten öljy, sitruunamehu ja hunaja. Sekoita ja mausta suolalla. Lisää joukkoon salaatinlehdet ja lehtipersilja. Kumoa tarjoiluastiaan. Nosta päälle rapeiksi paahtuneet kurpitsaveneet ja maustetut siemenet.
Paahdetut kurpitsansiemenet
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Huuhtele siemeniä siivilässä juoksevan veden alla ja hiero niitä samalla puhtaiksi.
- Kiehauta vesi ja mausta se suolalla. Keitä siemeniä 10 minuuttia, huuhtele ja kuivaa ne. Keittämisen sijaan voit liottaa siemeniä kylmässä vedessä vartin verran.
- Levitä siemenet uunipellille, sekoita joukkoon öljy ja mausteet.
- Paahda uunissa noin 10 minuuttia. Sekoita välillä.
Miksi kurpitsansiemenet kehotetaan keittämään/liottamaan? Pitäisikö nitä ylipäätään käsitellä jotenkin ennen paahtamista? Itse olen aina paahtanut vähän puhdistetut siemenet samaan aikaan kurpitsan kanssa, ja vain suolannut niitä hiukan. Aina niistä on tullut todella herkullisia!