Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 88 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Pikkujoulujen uusi hitti! Unohda luumumarmeladi ja tee karkkitortut perinteisestä suosikkimakeisesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 torttua
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä kuula -joulutorttu

Ainekset

1
pkt
torttutaikinaa
1
pkt
vihreitä kuulia
kananmuna voiteluun

Työvaiheet

  1. Ota torttulevyt sulamaan hetki ennen leipomista ja lämmitä uuni 225 asteeseen. Taittele tortut haluamallasi tyylillä. Paina keskelle kunnon kolo vihreää kuulaa varten. Voitele tortut kananmunalla.
  2. Puolita vihreät kuulat ja aseta torttujen keskelle kupera puoli alaspäin ja sileä puoli ylöspäin. Paista n. 12 minuuttia. Vahdi, että kuulat eivät luiskahda pois torttujen päältä.

Vinkki! Katso video, kuinka voit leipoa Vihreä kuula -tortut enkelin tai medaljongin muotoon!

Kommentit (18)

Elämä ilman Fazeria on kuin au...

Voi taivas varjele, näitä on ihan pakko tehdä 😂. Ja mitä nopeammin, sen parempi 💚.

Soma

Ja mikä oli se niksi?

Vinkitkö?

Soma, ilmeisesti se, että painetaan kuulalle kunnon kolo, ja toisena vinkkinä että sileä puoli alaspäin ja kupera ylöspäin😂😂😂

Mollamaija

Mikä se kikka on, että ei luiskahda kuula kadoksiin?

Vierailija

Taitaa olla kuula jumissa...

Vierailija

Vinkitkö? Ohjeessa kyllä oli päin vastoin. Sileäpuoli ylöspäin. Luulis just siksi helpommin luiskahtavan pois.

Näin nimiään.

Kuulissa on naru/ketju, niillä saadaan kuulat takaisin. 😉😊

Vierailija

Itse laitoin pohjalle vaniljakreemiä niin ei tule niin kuivia torttuja ja marmelaadi pysyi hyvin paikoillaan.

Torttuterttu

Laittakaa hammastikku makeisen läpi ja kiinnittäkää sillä se torttutaikinaan. Torttujen jäädyttyä tikut otetaan pois ennen tarjoilua.

Vierailija

"Vahdi, että kuulat eivät luiskahda pois torttujen päältä."
Miten tämä vahtiminen käytännössä tapahtuu? Oletettavasti siis uunin luukun läpi vahdataan, mutta mitä tehdään siinä vaiheessa, kun huomataan kuulan olevan luiskahtamassa? Huudetaan "stoi!"? Voiko vahtimalla jotenkin estää kuulan luiskahtamisen?

Vierailija

Taas lauma ääliöitä pilaamassa nettiä... miksi kommentoitte, kun ette osaa lukea tai leipoa?
Kokeilen. Se ken sotkee näihin geisha-kuulat: niele ne.

Kondiittori

No ei todellakaan kannata voidella kananmunalla, sillä ilman voitelua saat paljon ilmavammat tortut ja väri tulee pintaan paistamalla muutenkin! 

Pirkka

Aina paras vinkki... ota vanhat sukkahousut ja pujota...

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei! Kiitos kommenteista kaikille. Vahtimisen pointti on se, että ainakin itse pelastin yhden luiskahtaneen kuulan takaisin koloonsa lusikan avulla - kesken paiston. Sitten vain pelti takaisin uuniin, ja lopputuloksesta ei sekoilua huomannut ollenkaan :)

en tee enmpää

ei hyvä joulutortun päällä ei pysy kunnolla ku paistaa

Näytä kaikki kommentit (18)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3400 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3400 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Leivo pullapohjainen piirakka uusiksi! Vaniljakreemi ja hieman happamat omenat ovat tämän ihanan pullagaleten juju.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-pullagalette

Ainekset

dl
maitoa
2
tl
kuivahiivaa
½
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
¼
tl
suolaa
3½–4
dl
vehnäjauhoja
50
g
pehmeää voita
PINNALLE
4
(500 g)
kotimaista omenaa
½
dl
sokeria
1
tl
kanelia
VANILJAKREEMI
dl
maitoa
1
ps (100 g)
paistonkestävää vaniljakreemijauhetta
VOITELUUN
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Laita maito kulhoon ja lisää kuivahiiva. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot muutamassa erässä. Lisää pehmeä voi alustuksen loppu vaiheessa. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.

  2. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

  3. Viipaloi omenat kuorineen ja laita kulhoon. Lisää sokeri ja kaneli. Sekoita käsin nostellen ja siirrä sivuun odottamaan.

  4. Vatkaa kulhossa kierrevatkaimella maito ja kreemijauhe keskenään paksuksi tahnaksi. Anna tekeytyä jääkaapissa peitettynä noin 20 minuuttia.

  5. Kauli kohonnut taikina leivinpaperin päällä isoksi kiekoksi (Ø 35 cm). Levitä vaniljakreemi taikinan päälle, jätä reunoille 5 cm:n kaistale tyhjää.

  6. Nostele omenat vaniljakreemin pinnalle, jätä omenoista kertynyt neste kulhoon. Käännä taikinan reunat täytteen päälle. Sivele reunat munalla.

  7. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana 20 minuuttia. Voit nostaa piirakan keskitasolle viimeiseksi 5 minuutiksi. Anna galeten jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.

Hyvä terveys on lisännyt 311 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Japanilainen teriyakikastike ja helppo paistaminen on varma ja nopea tapa saada tofusta rapeaa ja ihan tajuttoman hyvää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea teriyakitofu

Ainekset

300
g
kiinteää maustamatonta tofua
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
seesaminsiemeniä
½
dl
pankojauhoja
1
rkl
rypsiöljyä
tl
seesaminsiemenöljyä
LISÄKSI
2
rkl
raastettua piparjuurta

Työvaiheet

  1. Leikkaa tofu sentin paksuisiksi viipaleiksi, levitä viipaleet leikkuulaudalle, aseta päälle talouspaperia ja painoksi toinen leikkuulauta. Pidä painon alla 30 minuuttia.

  2. Leikkaa tofuviipaleet sentin paksuisiksi tangoiksi ja pyörittele teriyakikastikkeessa. Anna maustua 10 minuuttia. Pyörittele tofut pankojauhoissa ja seesaminsiemenissä.

  3. Kuumenna pannulla öljyt, ja paista tofutankoja keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes tofut ovat kauniin ruskeita. Kuori ja raasta päälle piparjuurta.

Vinkki! Voit korvata tofun tempellä. Tempessä on kiinteämpi rakenne, ja sen voi valmistaa ilman painon alla pitämistäkin.