Tämä 12-vuotiaan Inkan katkarapupasta valloitti Junior MasterChef -tuomareiden makuhermot! Mukana ohjeet myös itse tehdyn pastan valmistamiseen.
Inkan katkarapupasta
Ainekset
Työvaiheet
1. Laita kaikki pasta-ainekset sauvasekoittimen kulhomurskaimeen ja sekoita tasaiseksi. Kaavi taikina jauhoitetulle alustalle ja vaivaa sitä, kunnes taikinassa ei enää ole halkeamia. Kauli taikina pastakoneella ohueksi (aja se läpi koneesta useamman kerran). Vaihda koneeseen pienin terä ja leikkaa pasta ohueksi. Laita pasta lepäämään jauhotetulle alustalle.
2. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi ja kuullota silppua oliiviöljyssä. Pilko myös tomaatti kuutioiksi ja lisää sipulien joukkoon. Hauduta, kunnes vihannekset ovat pehmenneet. Lisää valkoviini ja vesi vähitellen. Mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla. Anna hautua noin 10 minuuttia. Laita sillä aikaa pastavesi kiuhumaan.
3. Keitä pasta (pari minuuttia riittää, pasta saa jäädä al denteksi). Lisää katkaravut kastikkeeseen samalla hetkellä kun laitat pastan kiehuvaan veteen. Siivilöi pasta ja lisää se kastikkeeseen. Voit viimeistellä annoksen parmesaanilla.
Onks se ihan ok, et Junior Master Chef- ohjelmassa alaikäiset lapset käyttää ruoanlaitossa viintä?
Eiköhän tuo oo alkoholitonta