Punajuuri-sienivuoka on talven lohturuokaa parhaimmillaan. Sen mehevyyden salaisuuksia ovat pitkä haudutusaika ja pieni purkillinen smetanaa.
Punajuuri-sienivuoka
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä punajuuret kypsäksi, noin 40 minuuttia. Kuori ja leikkaa kypsät punajuuret ranskanperunan paksuisiksi tikuiksi.
- Keitä ohrasuurimoita kasvisliemessä 20 minuuttia. Valuta siivilässä.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Hienonna sienet. Jos käytät suolasieniä, huuhdo ylimääräinen suola pois ja huomioi maustamisessa sienten suola. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin-kynnet.
- Haihduta sienistä neste pois kuumassa kuivassa pannussa. Lisää voi ja öljy, paista 1 minuutti. Lisää sipulit ja jatka paistamista 5 minuuttia.
- Laita sieniseos, punajuuritikut, ohrasuurimot ja smetana uunivuokaan, lisää mausteet ja sekoita. Kypsennä uunissa noin 1 tunti. Jos ruoka uhkaa tummua liikaa, peitä vuoka paistamisen loppupuolella foliolla.
- Hienonna lehtipersilja. Tarjoa vuoka smetanan ja lehtipersiljan kanssa.
Elikäs keitettyjä suurimoita ei vuokaan?
Hei, kiitos hyvästä kysymyksestä, täsmensimme ohjetta hieman :) Suurimot lisätään muiden aineiden kanssa vuokaan.