Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1967 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.
OHJE Ville Ranta KUVA Karoliina Paatos

Punajuuri-sienivuoka on talven lohturuokaa parhaimmillaan. Sen mehevyyden salaisuuksia ovat pitkä haudutusaika ja pieni purkillinen smetanaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-sienivuoka

Ainekset

700
g
punajuuria
dl
rikottuja (esikypsytettyjä) ohrasuurimoita
5
dl
kasvislientä
6
dl
sekasieniä (esim.suppilovahveroita, haaparouskuja tai herkkusieniä)
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
voita
1
rkl
rypsiöljyä
1
prk (120 g)
smetanaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
1/2
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
1
prk (120 g)
smetanaa

Työvaiheet

  1. Keitä punajuuret kypsäksi, noin 40 minuuttia. Kuori ja leikkaa kypsät punajuuret ranskanperunan paksuisiksi tikuiksi.
  2. Keitä ohrasuurimoita kasvisliemessä 20 minuuttia. Valuta siivilässä.
  3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Hienonna sienet. Jos käytät suolasieniä, huuhdo ylimääräinen suola pois ja huomioi maustamisessa sienten suola. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin-kynnet.
  4. Haihduta sienistä neste pois kuumassa kuivassa pannussa. Lisää voi ja öljy, paista 1 minuutti. Lisää sipulit ja jatka paistamista 5 minuuttia.
  5. Laita sieniseos, punajuuritikut, ohrasuurimot ja smetana uunivuokaan, lisää mausteet ja sekoita. Kypsennä uunissa noin 1 tunti. Jos ruoka uhkaa tummua liikaa, peitä vuoka paistamisen loppupuolella foliolla.
  6. Hienonna lehtipersilja. Tarjoa vuoka smetanan ja lehtipersiljan kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Elikäs keitettyjä suurimoita ei vuokaan?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kiitos hyvästä kysymyksestä, täsmensimme ohjetta hieman :) Suurimot lisätään muiden aineiden kanssa vuokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 950 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Yksinkertainen salaatti maistuu erityishyvältä, kun suolaat tomaatit ensin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + 30 min suolaus

Tomaattipiparjuurisalaatti

Ainekset

5
tomaattia
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
4
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
valkosipulinkynsi
2
tl
raastettua piparjuurta
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Pese ja leikkaa tomaatit viipaleiksi. Ripottele päälle runsaasti suolaa ja jätä lävikköön valumaan 30 minuutiksi. Laita tomaatit suureen kulhoon ja lisää öljy, etikka ja pippuri. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi ja piparjuuri joukkoon. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  2. Asettele laakealle vadille ja hienonna persilja päälle. Tarjoa grilliruokien kanssa.

Kommentit (0)

Raparperi-kauramurupiirakka, pellillinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Uunipellilinen/30palaa
Valmistusaika
1,5h
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-kauramurupiirakka

Ainekset

175
g
Voita sulatettuna
6
dl
Vehnäjauhoja
2
dl
Sokeria
1
rkl
Vaniljasokeria
2
tl
Leivinjauhe
3
dl
Turkkilaista jugurttia
2
Kpl
Kananmunaa
Täyte:
10
dl
Raparperia pieniksi paloiteltuna
1,5
dl
Sokeria
2
tl
Sitruunankuorta raastettuna (tai tilkka sitr.mehua)
400
g
Valion sitruunarahkaa (2prk)
Muruseos:
75
g
Voita (hieman pehmitettynä)
2
dl
Kaurahiutaleita
1,5
dl
Fariinisokeria
1
dl
Vehnäjauhoja
1
tl
Kardemummaa tai vaihtoehtosesti vaniljasokeria
1/4
tl
Suolaa hyppysellinen

Työvaiheet

Yhdistä pohjan kuivat aineet ja lisää niihin sulatettu voi. Yhdistä pohjaseokseen turkkilainen jugurtti ja kanamunat.
Levitä seos leivinpaperin ja uunipellin päälle. Käytä taikinan levittämisessä esim.vehnäjauhoisia käsiä.

Tee täyte:
Sekoita sokeri, sitr.kuori ja rahkat keskenään ja levitä seos taikinapohjan päälle.
Lisää sitten paloitellut raparperinpalat tasaisesti taikinapohjan ja rahkaseoksen päälle.

Tee muruseos:
Sekoita keskenään pehmennyt voi, kaurahiutaleet, fariinisokeri, vehnäjauho ja muruseoksen mausteet.
Lisää muruseos tasaisesti pellille taikinarahkaraparperien päälle.

Paista kiertoilmauunissa 175C / n.30min. (Tai ns.normiuunissa 200C /n.40min.) tarkkaile, kypsyys riippuu omasta uunistasi..

Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (2)

Tupajumi
Seuraa 
Liittynyt6.3.2016

Minun makuun paras raparperipiirakka jota olen tähän mennessä maistanut! Sitruunarahkan ja raparperien maku sopi täydellisesti keskenään, ihanan kirpakkaan keväistä! Sekä murukauraseos on naminami.. ja yllättävän helppo oli tehdäkin.

Vierailija

Kaikenkaikkiaan tuon sokerin määrä on valtava.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1967 reseptiä.
Linkitetty 81 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kesäinen pasta tehdään varhaiskaalista. Yksinkertaiset makuyhdistelmät osuvat juuri kohdilleen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäpasta

Ainekset

300
g
(pappardelle)pastaa
1
varhaiskaali
1
nippu (120 g)
kevätsipulia
2
rkl
voita
1
rkl
sokeria
1
tl
kuminansiemeniä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku kirveliä

Työvaiheet

  1. Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/2 l vettä) 8–10 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Ota noin 1 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta.
  2. Halkaise kaali ja leikkaa se noin 2–3 cm:n viipaleiksi. Viipaloi kevätsipulit.
  3. Kuumenna 1 rkl voita pannussa ja paista siinä kevätsipuleita 2 minuuttia. Siirrä sipulit pois pannusta. Lisää 1 rkl voita pannuun. Sekoita sokeri voihin ja ruskista keskilämmöllä 3–5 minuuttia. Lisää kuminansiemenet ja kaali ja paista 3–5 minuuttia. Sekoita etikka, suola ja pippuri kaalipaistokseen.
  4. Lisää pasta ja tilkka keitinvettä kaalien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Hienonna kirveli viimeistelyksi.

Kommentit (2)

Aina paino reseptiin

Koska kaali ei ole aina saman kokoinen, voisi resepteihin kirjoittaa grammat!

Pilkunviilaaja

Paistettujen sipulien kohtalo jäi epäselväksi reseptin perusteella.  Luvattoman usein nettisivustojen reseptit ovat tavalla tai toisella vähän sinne päin.  Amatöörin villi veikkaus, että tässä paistoksessa sipulit lisättäneen pastan ja kaalipaistoksen joukkoon ennen ruoan lautaselle annostelua -vai otettiinko sipuleista vain makua pannun pintaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1967 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Pehmeän kermaisa burrata on varsinainen mielihyväjuusto. Se kruunaa kauniin vihreän kesäsalaatin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-burratasalaatti

Ainekset

1
nippu (250 g)
parsaa
1
nippu (150 g)
retiisiä
2
ruukkua
vesikrassia
2
ruukkua
herneenversoja
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
pkt (100 g)
burratajuustoa tai (120 g) mozzarella di bufalaa
Hernekastike
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
1
sitruunan mehu
1
dl
ranskankermaa
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Sulata herneet mikrossa tai siivilässä kuuman veden alla ja laita sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja ranskankerma ja soseuta. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan soseuttaen. Mausta hunajalla ja suolalla.
  2. Katkaise parsojen kova tyvi pois. Suikaloi parsat kuorimaveitsellä. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna krassi ja paloittele herneenversot. Sulata herneet. Yhdistä kasvikset ja yrtit kulhossa. Sekoita kolmannes kastikkeesta joukkoon.
  3. Laita salaatti tarjoiluastiaan, ripottele siemenet pinnalle. Valuta juusto ja lisää se salaattiin. Viimeistele lopulla kastikkeella.

Kommentit (0)