Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 143 keittokirjaan.
OHJE Sara La Fountain KUVA Sami Repo

Muhkea kolmikerroksinen suklaa-juustokakku on överimakea ja riittää suuremmallekin joukolle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20
Valmistusaika
1 15 min + hyytyminen 6-12 t
Vaikeustaso
Vaikea

Kolmikerroksinen suklaa-juustokakku

Ainekset

300
g
Oreo-keksejä
150
g
voita
1
tl
rypsiöljyä
Täyte
1 1/2
rkl
liivatejauhetta (Dr. Oetker)
1
dl
kylmää vettä
800
g
maustamatonta tuorejuustoa (esim. Phiiadelphia)
2 1/2
dl
sokeria
2 1/2
dl
maitoa
4
dl
kuohukermaa
100
g
valkosuklaata
100
g
maitosuklaata
150
g
tummaa suklaata
Lisäksi
kermavaahtoa
suklaakastiketta
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Jos omistat korkeareunaisen, kapean irtopohjavuoan (Ø 18–20 cm), käytä sitä. Voit tehdä kakun myös matalassa vuoassa (Ø n. 25 cm). Pingota leivinpaperi reunan ja pohjan väliin. Öljyä reunat.
  2. Ota viisi keksiä sivuun koristelua varten. Kaavi lopuista kekseistä täyte, sitä ei käytetä. Sulata voi. Jauha keksit tehosekoittimessa. Lisää voi lusikalla sekoittaen. Painele keksiseos vuokaan ja laita vuoka jääkaappiin.
  3. Sekoita liivate veteen turpoamaan. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää maito ja sekoita. Jaa tuorejuustoseos kolmeen kulhoon.
  4. Vaahdota kerma. Paloittele suklaat omiin kulhoihinsa ja sulata ne. Sekoita suklaat tuorejuustoihin.
  5. Sulata liivateseos vesihauteessa tai mikrossa, noin 30 sekuntia. Jaa liivate kolmeen osaan ja sekoita suklaatäytteisiin. Lisää kerma täytteisiin ja sekoita huolella.
  6. Ota kakkupohja jääkaapista ja levitä valkosuklaatäyte vuokaan. Katso, ettei vuoan reunaan jää tahroja. Laita kakku 15 minuutiksi jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy hieman (pidä muut täytteet huoneenlämmössä). Levitä maitosuklaatäyte ja hyydytä jääkaapissa 15 minuuttia. Tee lopuksi tummasuklaakerros. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, mielellään yöksi.
  7. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille. Koristele kekseillä, kermavaahdolla, suklaakastikkeella ja kuorimaveitsellä vuolluilla suklaalastuilla.

Vinkki Voit korvata liivatejauheen 10 liivatelehdellä.

Kommentit (5)

Vierailija

Montako liivatelehteä vastaa 1.5 rkl liivatejauhetta?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei! Anteeksi, että vastaus tulee näin myöhään. Kuten ohjeen loppuvinkissä kerrotaan, voi tuon määrän korvata 10 liivetelehdellä.

Vierailija

En ymmärrä miksi käyttää täytekeksejä jos täytteet heitetään pois. Eikö see kannattaisi sekoittaa vaikka kakun täytteisiin tai käyttää kokonaisuudessaan eri keksejä...

Vierailija

Voiko kakun pakastaa?

Vierailija

Itse käytän aina koko oreot täytteineen päivineen pohjaan, hyvä tulee!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Marjaisat minipiirakat syntyvät kätevästi valmistaikinasta. Juju on mehevässä pistaasitäytteessä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
40 min + sulatus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Marjaisat frangipane-muffinit

Ainekset

1
pkt (400 g)
murotaikinaa (esim. Sunnuntai)
2
pss (á 70 g)
paahdettua pistaasirouhetta (esim. Meira)
4
munaa
1
dl
sokeria
4
rkl
vehnäjauhoja
3
rkl
huoneenlämpöistä voita
Lisäksi
1
rs (125 g)
vadelmia
1
rs (250 g)
mansikoita

Työvaiheet

  1. Sulata piiraspohjaa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Laita pistaasirouhe tehosekoittimeen. Surauta jauhemaiseksi.
  3. Yhdistä kulhossa munat, pistaasijauhe, sokeri, vehnäjauhot ja pehmeä voi. Sekoita tasainen tahna.
  4. Leikkaa taikinalevy kuuteen osaan. Laita muffinssipellin koloihoin paperiset vuoat. Painele taikinapalat vuokiin.
  5. Lusikoi täyte taikinapohjille. Paina täytteeseen marjoja. Aseta muutama marja myös pinnalle.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.