klo 8:00 | 11.4.2018

Siinä missä torstai on Suomessa hernekeittopäivä, Italiassa silloin syödään usein gnoccheja. Tähän ruokaan käyvät kaupan valmisgnocchit, sillä sorrentolaiseen tapaan ne viimeistellään uunissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo
Gnocchit sorrentolaiseen tapaan
Ainekset
2
prk (á 400 g)
kuorittuja tomaatteja
1
ruukku
basilikaa
1
dl
ekstaneitsytoliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
1
pkt (500-700 g)
perunagnoccheja (esim. De Cecco)
4
l
vettä + 4 tl suolaa keittämiseen
150
g
parmesaania raastettuna
2
pkt (á 220 g)
mozzarella di bufalaa
oliiviöljyä viimeistelyyn
Työvaiheet
- Soseuta tomaatit liemineen tehosekoittimessa tai käsikäyttöisellä sosemyllyllä, jolloin soseesta tulee tasaisempaa. Irrota basilikasta lehdet.
- Kuumenna öljy kasarissa. Kaada tomaattisose kasariin. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää puolet basilikanlehdistä. Anna kiehua alhaisella lämmöllä ilman kantta noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
- Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa, suolalla maustetussa vedessä (4 litraa vettä ja 4 tl suolaa). Kun gnocchit ovat kypsiä, ne nousevat pintaan. Valuta gnocchit hyvin siivilässä ja kaada ne uunivuokaan.
- Raasta parmesaani ja ota talteen 3 rkl annosten viimeistelyyn. Ripottele loppu parmesaani gnocchien päälle. Lisää tomaattikastike ja sekoita hyvin. Kypsennä uunissa 15 minuuttia.
- Jaa ruoka pastalautasille. Leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi annosten päälle. Lisää loput basilikanlehdet, hieman parmesaania ja oliiviöljyä.
Superhyvää, kannattaa kokeilla! :)
Mahtavaa, että maistui :) Venla / Soppa365
Perhe tykästyi. Toiveuusintana par'aikaa hellalla.
Muuten hyvä mutta kun ainesosia ei pikku kylältä löydy.Joskus muutakin kuin kaupunkilaisten hyysäämistä toivoisin.
olisi ollut kiva kun ohje olisi ollut alusta asti. :) en käytä koskaan eineksiä....ja ohje "ruukku" basilikaa
Tämä sitten tarjottaneen myös eineslihapullien kera?
Mittasuhteet tässä on väärin. Lisää gnoccheja tai puolita kastike ja mozzarellan määrä. Mozzarella kannattaa lisätä jo uuniin laitettaessa, ei kylmänä päälle.
Mittasuhteet mielestäni hyvät. Joskus jopa laitan enemmän tomaattisoosia. Mozzarella (buffalo) ehdottomasti vasta uunin jälkeen päälle ettei kypsy liikaa.