Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Ovatko ostamasi nektariinit liian kovia haukattavaksi sellaisenaan? Ei hätää, grillaus tekee napakoistakin hedelmistä meheviä. Lämpimät nektariinit ovat herkkua sitruunalla maustetun ricottakerman kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut nektariinit ja ricottakerma

Ainekset

4
nektariinia
1
rkl
öljyä
Täyte
1
dl
kuohukermaa
1
prk (200 g)
ricottajuustoa
1/2
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
sitruunankuoriraastetta
1
rkl
sitruunamehua
Päälle
1
dl
pähkinäsekoitusta
1/2
dl
muscovadosiirappia

Työvaiheet

  1. Paahda pähkinäsekoitus ja anna jäähtyä. Pilko pähkinät veitsellä rouheeksi.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon ricotta, sokerit, sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste.
  3. Huuhtele ja halkaise nektariinit. Poista kivet. Sivele nektariinit kevyesti öljyllä ja grillaa hedelmät kuumassa grillissä molemmin puolin.
  4. Lusikoi täytettä lämpimien hedelmien koloihin. Valuta päälle muscovadosiirappia. Viimeistele pähkinärouheella.

Vinkki! Jos grillaat nektariineja reilusti, työnnä puolikkaat samansuuntaisesti kahteen metalliseen vartaaseen. Hedelmät on helppo kääntää.

Kommentit (2)

Vierailija

Mihin ihmeeseen tulee korianteri / yrtit lohi-katkarapuvartaissa? Ainesosaluettelossa on limettikastike, mutta ohjeessa puhutaan limettimehusta. Onko ne eri tavaraa? Tarkistakaa ohjeet ennen julkaisua, sillä kaikki eivät osaa soveltaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1066 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tämä jäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta eikä jäätelöä tarvitse sekoittaa pakastamisen aikana. Täydellistä! Tarjoa valmis herkku suosikkihedelmiesi kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
10 min + pakastus vähintään 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Mantelijäätelö hedelmillä

Ainekset

1
tlk (320 g)
kondensoitua kookosmaitoa
1
tlk
soijavispiä
1
tlk
kauravispiä (tai 2 tlk jompaakumpaa)
½
prk (250 g)
mantelinmakuista soijajogurttia
Lisäksi
paahdettuja manteleita, kookoslastuja ja hedelmiä

Työvaiheet

  1. Viilennä kondensoitu maito jääkaapissa. Vatkaa vispit ja kondensoitu maito keskenään pehmeäksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Sekoita jogurtti jäätelömassan joukkoon.
  2. Peitä kulho tuorekelmulla ja siirrä pakastimeen yöksi. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastamisen aikana.
  3. Tarjoa manteleiden, kookoslastujen ja hedelmien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2127 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Ruusuvesi tuo uuden säväyksen omenamehusta ja tuoreista hedelmistä valmistettuun kiisseliin. Voit vaihdella ja yhdistellä hedelmiä sesongin mukaan. Nauti jälkiruokana tai välipalana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 10 min jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Ruususen hedelmäkiisseli

Ainekset

1
l
omenatäysmehua
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
dl
vettä
2–3
rkl
ruusuvettä
Hedelmät
2
persimonia
2
kiiviä
2
klementiiniä
½
granaattiomenaa
1
dl
tummia rypäleitä
4
kumkvattia

Työvaiheet

  1. Valmistele ensin hedelmät. Leikkaa persimoneista kanta pois ja kuutioi persimonit. Leikkaa kiivit ja klementiinit veitsellä kuorettomiksi. Lohko kiivit pituussuunnassa kuuteen palaan ja viipaloi klementiinit. Irrota granaattiomenasta siemenet ja paloittele rypäleet. Viipaloi kumkvatit ja poista tarvittaessa siemenet.
  2. Laita mehu ja sokeri kattilaan. Keitä, kunnes sokeri on liuennut.
  3. Sekoita perunajauhot veden joukkoon haarukalla vatkaten.
  4. Nosta kattila levyltä ja valuta suurus kuumaan nesteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  5. Siirrä kattila takaisin levylle ja kuumenna sekoittamatta, kunnes kiisseli on läpikuultava ja pulpahtaa muutaman kerran. Lisää ruusuvesi.
  6. Jaa hedelmät annoskulhoihin granaattiomenaa ja kumkvattia lukuun ottamatta. Annostele kiisseli kulhoihin. Koristele annokset granaattiomenansiemenillä ja kumkvattiviipaleilla. Anna kiisselin jäähtyä hetki ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Tällä reseptillä valmistat grillissä maukasta haukiruokaa, joka ei maistu lainkaan hauelta, vaan suussa sulavalta lähi-idän herkulta.

Tämä resepti on kehitetty YouTubesta löytyneen libanonilaisen kanakebabreseptin (tawook shish) pohjalta. Hauen liha on tämän annoksen valmistukseen jopa parempaa kuin kanan käyttäminen. Haukifile imee tehokkaasti reseptissä olevan rasvan ja laajan kirjon makuja. Lopputulos on herkullinen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 12h + 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Libanonilainen grillihauki

Ainekset

1
kg
haukifilettä
1
tl
mustapippuria
1
tl
korianterinsiemeniä
0,5
tl
chiliä
1
tl
oreganoa
1
tl
sipulijauhetta
0,5
tl
timjamia
0,5
tl
juustokuminaa
0,5
tl
savustettua paprikaa
1
tl
suolaa
3
kpl
valkosipulinkynsiä
2,5
dl
oliiviöljyä
2,5
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
sitruunamehua

Työvaiheet

Murskaa mausteet morttelissa. Lisää valkosipulinkynnet ja murskaa ne mausteiden sekaan. Tavoitteena on aikaansaada tahnaa.

Sekoita maustetahna öljyyn. Sekoita mukaan jogurtti ja sitruunamehu. Sekoita ainekset.

Paloittele haukifileet isoiksi paloiksi (n. 3cm kuutioita).

Laita haukifileet edellisessä vaiheessa tekemäsi seoksen joukkoon hyvin sekoittaen. Laita kulhon päälle muovikelmu ja laita yön yli jääkaappiin marinoitumaan.

Sytytä hiiligrilli ja anna hiilloksen kehittyä rauhassa.

Laita haukipalat halsteriin ja grillaa kunnes pinta saa ruskean paistopinnan. Grillaa lihat kunnolla molemmin puolin.

Tee annokseen sopiva salaatti ja tarjoile esimerkiksi riisin kanssa. Nosta halsteri pöytään ja nauti.

Ohessa linkki alkuperäiseen reseptiin: https://youtu.be/pNhrgBdbkBM

Kommentit (2)

Heti kokeilemaan hittihaukea

Olisko pienpanimo-olutsuosituksia tämän herkun kera?

govpl
Seuraa 
Liittynyt8.1.2020

Kyllä. Tämän annoksen kanssa nautittavan oluen tulee jättää tilaa grillihauen mauille, joten esimerkiksi Malmgårdin Dinkel spelttiolut on erinomainen valinta.

Myös muut vähäeleiset vaaleat alet sopivat hyvin.

JaelA on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Todella helpot joulunamut, 2 aineksesta, plus hieman kookoshiutaleita päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
15 min + jäähdytys 1-2 h
Vaikeustaso
Helppo

Joulunamut valkosuklaasta ja maapähkinävoista

Ainekset

100
gr
Valkosuklaa
2.5
rkl
Maapähkinävoita (sokeriton)
½
dl
Kookoshiutaleita

Työvaiheet

Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
Sekoita sulanut suklaa ja maapähkinävoi. Jos maapähkinävoissa ei ole suolaa, lisää ripaus suolaa.
Anna massan jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
Ota jähmettyneestä massasta teelusikan kokoisia paloja, ja pyörittele palloksi.
Kierittele pallot kookoshiutaleissa.
Säilytä valmiit palloset jääkaapissa.

Kommentit (0)