Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 434 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Karkea, kokojyväinen dijonsinappi kruunaa yksinkertaisen nerokkaan pastan. Kun raaka-aineita on vähän, panosta niiden laatuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-dijonpasta

Ainekset

2
grillimakkaraa
1
ruukku
lehtipersiljaa
400
g
pastaa
2
rkl
merisuolaa
2
rkl
kokojyvä-dijonsinappia
1
prk
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa makkarat ohuiksi siivuiksi. Hienonna lehtipersilja.
  2. Laita pastalle iso kattilallinen vettä kiehumaan. Kuumenna pannu ja paista makkarasiivut keskilämmöllä rapeiksi molemmin puolin. Suolaa vesi ja keitä pasta.
  3. Valuta pasta ja nosta se pannulle. Lisää sinappi ja ranskankerma. Sekoita joukkoon lehtipersilja.

Kommentit (15)

Vierailija

Sitruuna?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, voi tähän toki sitruunaakin laittaa jos haluaa. Mutta mielestäni se ei erityisesti kaipaa sitä :)

Vierailija

Kaksi ruokalusikallista suolaa?

Kylässä

Toi 2 rkl suolaa on pastan keitinveteen!

Vierailija

Hei, tuleeko tästä ihan huonoa jos käyttää hienojakoista dijon-sinappia? Ei tekis mieli ostaa uutta purkkia vaan tähän. 

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Tuskin tulee aivan huonoa! Koostumus voi olla hieman erilainen, mutta maku varmasti hyvä :)

Käyttäjä4793
Seuraa 
Liittynyt27.9.2017

Minkä kokoinen purkki ranskankermaa, 100 vai 200g?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Ranskankermapurkkeja on 150 ja 200 gramman koossa. Kumpikin sopii tarkoitukseen!

LauraC
Seuraa 
Liittynyt24.10.2015

Voisko makkaran sijaan käyttää parmakinkkua/bresaiolaa?

-P-

Syödäänkö makkarat erikseen myöhemmin, kun niitä ei vaiheessa 3 sekoiteta joukkoon?

Kipa 76

Makkarat on pannulla, johon lisätään pasta..;)

Outo ajatus

Eikö aina kannata valita laadukkaat raaka-aineet? Eikä vain silloin kun aineita on muutama.

Jorma

Valmistin ruoan täsmälleen ohjeen mukaan. Aivan tarkalleen. Määrästä tuli niin suuri, että se ei mahtunut normaalille, korkeareunaiselle 26-senttiä halkaisijaltaan olevalle paistinpannulle. Ruoka oli hyvää, ja sitä oli liikaa. Syy oli aivan liian suuri pastan määrä. Eli jotain tolkkua reseptin mittasuhteisiin.

Vierailija

Työvaiheissa on alle 40 sanaa "ja" sanat mukaan lukien. Eli aika simppeli ohje. Hyvät ihmiset, omaa maalaisjärkeä saa käyttää. Esim. ranskankermaa tai pastaa voi lisätä pannulle sen mukaan, mikä itsestä hyvältä näyttää tai tuntuu. Ja jos haluaa syödä makkarat erikseen (vaikka ohjeessa ei niin sanota), niin siitä vaan. 

Vierailija

Laitoin kaksi makkaraa ja neljä rullaa spagettia. Hyvin riitti kahdelle hengelle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 339 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.