
Vegesalaatti on yltäkylläisyyden ylistys: paahdettua kukkakaalia, kvinoaa, kikherneitä, macadamiapähkinöitä ja luomuversoja. Päälle vielä vuohenjuustoa kunnon muruina ja hiukan marjoja.
Kvinoa-kukkakaalisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele kvinoa huolellisesti tiheässä siivilässä kylmällä vedellä. Jätä kvinoa valumaan siivilään noin 15 minuutiksi. Ravistele siivilää valutuksen aikana, niin saat kaiken veden pois.
- Kiehauta kasvisliemi kattilassa.
- Kuullota valutettua kvinoaa kuivalla, kuumalla paistinpannulla noin 1 minuutti tai kunnes kvinoa paahtuu hieman ja se alkaa tuoksua. Laita paahdettu kvinoa kasvisliemeen. Anna porista osittain kannen alla miedohkolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Katso tarkka keittoaika pakkauksen kyljestä.
- Tee kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
- Irrota kukkakaali nupuiksi. Paista kukkakaali pannussa öljyssä timjamin kanssa rapsakaksi, noin 5 min. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Laita kvinoa kulhoon. Lisää joukkoon kukkakaalit ja kastike. Sekoita hyvin. Paloittele juusto. Paahda pähkinät kuivassa pannussa. Lisää juusto, pähkinät, salaatinlehdet ja marjat salaattiin. Koristele halutessasi kukilla.
Minne kikherneet ovat kadonneet? Ne mainitaan otsikossa ja kuvassakin niitä näkyy. Reseptissä niitä ei kuitenkaan ole.