
Kikhernetofun valmistaminen on helpompaa kuin lihapullien paistaminen. Tarvitset vain vettä, kikhernejauhoja ja muutaman mausteen. Näihin tofukuutioihin tulee himo!
Burmalainen tofu ja pikacaesar
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita kurkuma ja suola kikhernejauhoihin. Raasta inkivääri ja hienonna valkosipuli joukkoon. Lisää 2 dl vettä ja sekoita tasaiseksi.
- Kiehauta 3 dl vettä kattilassa. Vispaa tofuseos joukkoon. Keitä seosta matalalla lämmöllä 5-8 minuuttia pohjaa myöten sekoittaen, kunnes se muuttuu kiiltäväksi, paksuksi puuroksi.
- Öljyä pieni vuoka tai vaikka pakasterasia. Kaada seos vuokaan. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin jähmettymään, kunnes se on leikattavaa.
- Leikkaa kikhernetofu reiluiksi kuutioiksi tai tangoiksi kaksinkertaisen talouspaperin päällä. Painele palat talouspaperilla kuiviksi myös päältä.
- Paahda seesaminsiemeniä kuivassa, kuumassa pannussa hetki. Siirrä ne sivuun odottamaan.
- Kuumenna öljy pannussa ja ruskista kikhernekuutiot kaikilta sivuilta. Pyörittele kuutiot seesaminsiemenissä.
- Paloittele salaatti kulhoon. Sekoita misotahna majoneesiin ja sitten salaattiin. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Levitä tofu päälle. Tarjoa salaatti sitruunalohkojen kanssa.
Vinkki! Muista paistaa kuutioihin maukas pinta kaikilta sivuilta. Paahdetut seesaminsiemenet tuovat viimeisen makusilauksen.
Tofu on soijaproteiinia eli sitä EI voi valmistaa muusta raaka-aineesta! Keksikää jokin muu nimi tuotteelle.
Nämä "nimivirheet" ovat jo teidänkin sivuilla ja lehdessä niin yleisiä, että välillä tekisi mieli lopettaa seuraaminen kokonaan. Mutta kun reseptit ovat pääsääntöisesti ihan kiinnostavia ja yksinkertaisa, niin harmittaa, kun ei voida käyttää aikaa omien/uusien nimikkeiden miettimiseen :(
Kiitos kommentistasi. Burmalainen tofu valmistetaan kikhernejauhoista, joten se poikkeaa kiinalaisesta tofusta myös raaka-aineeltaan. Toivottavasti innostut kokeilemaan!