Meidän Perhe on lisännyt 34 reseptiä.
Linkitetty 133 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Päivi Ristell

Brittiklassikko shepherd’s pie maistuu myös vauvaversioksi viritettynä, meksikolaisin maustein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 + vauvalle
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Jauheliha-perunasoselaatikko

Ainekset

1
sipuli
1
rkl
oliiviöljyä
700
g
jauhelihaa
200
g
herne-maissi-porkkanasekoitusta (pakaste)
1
tlk tomaattimurskaa
2
dl
vettä
Perunamuusi
kg
jauhoisia perunoita
dl
kaurakermaa (tai tavallista yli 10 kk vauvalle)
Vanhemmille
1
pss tacomaustetta
2
rkl
voita
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja puolita perunat. Keitä ne kypsäksi, noin 20 minuuttia.
  2. Hienonna sipuli. Kuumenna öljy isossa kasarissa ja kuullota sipuli pehmeäksi kovalla lämmöllä. Lisää jauheliha ja ruskista kunnolla. Sekoita pakastekasvikset joukkoon.
  3. Lisää tomaattimurska ja vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä ilman kantta perunamuusin valmistuksen ajan.
  4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  5. Valuta perunat. Vatkaa perunat ja kaurakerma kuohkeaksi muusiksi sähkövatkaimella.
  6. Levitä neljännes jauhelihasta pieneen uunivuokaan vauvalle. Voit myös tehdä valmiita miniannoksia muffinivuoassa ja pakastaa niitä. Levitä neljännes muusista päälle.
  7. Sekoita tacomauste loppuun jauhelihaan. Lisää voi muusiin. Levitä jauheliha ja muusi isoon vuokaan vanhemmille. Pirskota öljy pinnalle.
  8. Kypsennä vuokia uunissa noin 25 minuuttia. Peitä vauvan vuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

Vinkki! Paista vauvan annos muffinipellissä.

Kommentit (1)

Vierailija

Näin olen tehnyt jo kauan. Opin tavan Ranskassa asuessani.  Siellä tätä herkkua sai myös pakasteena niin, että itse vain paistoit. Hyvää oli.  Sitä oli myynnissä myös Lidlessä, kun se Suomeen rantautui. Vahinko vain että vetivät myynnistä. Suomalaiset eivät kai uskaltaneet kokeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1014 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tuunaa lasagne astetta kevyemmäksi. Kunnolla maustettu raejuustolasagne on keveydestään huolimatta mehevä ja herkullinen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustolasagne

Ainekset

50
g
lehtikaalia
1
(puna)sipuli
1
valkosipulinkynsi
2
tl
öljyä
400
g
naudan jauhelihaa (rasvaa noin 10 %)
2
tl
savupaprikajauhetta
2
tl
juustokuminaa
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
ruokosokeria
1
tl
suolaa
250
g
kirsikkatomaatteja
2
dl
lihalientä
Kastike
3
dl
lihalientä
2
dl
rasvatonta maitoa
1
prk (200 g)
raejuustoa
3
rkl
maissisuurustetta (vaaleille kastikkeille)
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
9
lasagnelevyä

Työvaiheet

  1. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja hienonna lehdet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paista mausteita suolaa lukuun ottamatta öljyssä minuutin ajan. Lisää jauheliha, sipulit ja lehtikaali ja jatka 5 minuuttia, kunnes jauheliha on kypsää. Lisää etikka, sokeri ja suola. Puolita joukkoon kirsikkatomaatit ja lisää lihaliemi. Keitä kokoon noin 30 minuuttia.
  2. Tee kastike. Mittaa kattilaan lihaliemi, maito ja raejuusto. Kuumenna, kunnes raejuusto hieman sulaa. Suurusta kastike ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kaada vuoan pohjalle kolmannes jauhelihakastikkeesta. Laita päälle 3 lasagnelevyä ja kolmannes raejuustokastikkeesta. Toista sama kahdesti. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa, jos se uhkaa tummua liikaa. Anna vetäytyä ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Ainekset (6 annosta)

1000 g naudan lapaa tai etuselkää (luutonta tai 1 1/2 kg luullista lapaa)
20 dl vettä
1 rkl suolaa
1/2 tl valkopippuria (kokonaisia)
4 kpl laakerinlehteä
1000 g perunaa
4 kpl porkkanaa
3 kpl sipulia
150 g juuriselleriä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Ainekset

8 annosta

n. 800g Pirkka kuutioitua naudan keittolihaa
1 1/2l vettä
2tl suolaa
15 Pirkka maustepippuria
2 laakerinlehteä
1 iso sipuli
1/2(n. 200 g) lanttu
100g selleriä
1(200 g) palsternakka
3-4(300 g) porkkanaa
1...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Tämä kinkkukiusaus on tosi helppo tehdä ja siitä voi tehdä myös laktoosittoman. On maukkaan hyvän makuinen.
Nopea valmistaa edellispäivän keitetyistä perunoista, voi myös valmistaa raaoista perunoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 5
Valmistusaika
15 min + 40 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvä kinkkukiusaus

Ainekset

8 - 10
kpl
perunoita keitettyjä tai raakoja koosta riipuen
n. 300
g
palvirouhetta
3
dl
nestettä ( 2 dl kuohukermaa ja 1 dl maitoa) kerman voi korvata 2,5 dl Planti kaurakermalla
n. 170
g
juustoraastetta (Valion Arkijuusto sopii hyvin)
1
tl
Pan suolaa
n. 1
rkl
korppujauhoja pinnalle, hiukan ei liikaa
1
tl
mustapippurirouhetta
1
tl
yrttimaustetta, suolatonta
0,5
tl
Herbamarea, sisältää merisuolaa, kuivattuja yrttejä ja vihanneksia
1
rkl
vehnäjauhoja
n. 1
rkl
juoksevaa Keijua tai muuta rasvaa vuoan voiteluun.

Työvaiheet

Laita uuni 200 asteeseen. Rasvaa vuoka ensin juoksevalla Keijulla. Kuori perunat ja tee keitetyistä perunoista pientä murua. Sekoita vuoassa perunamurut ja palvirouhe. Ripottele varovasti Pan suolaa päälle, sekä mustapippurirouhetta ja suolatonta yrttimaustetta. Ripottele päälle juustoraaste, ei liikaa. Sekoita sitten eri astiassa nesteet ja vehnäjauho. Kaada se tasaisesti juustoraasteen päälle. Ripottele sitten vielä päälle, ensin korppujauhe ja sitten Herbamarea hiukan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 min. ja vähennä lämpö 150 asteeseen. Pidä uunissa n. 40 - 45 min. Huom. nesteen määrä saa olla vähäinen n. 3 dl koska se kiehuu uunissa, muuten jää liian paljon nestettä. Jos on vallan lakannut kiehumasta eli kuplimasta, näkyy lasisesta vuoasta parhaiten, mutta pinnan sivuistakin näkee. Tulee sitä kuivempaa mitä kauemmin pitää uunissa ja on lakannut vallan kuplimasta. Toiset tykkäävät kuivemmasta ja toiset mehukkaammasta kiusauksesta.

Kommentit (0)