Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 190 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Anna Huovinen

Takuutuore kalapata syntyy edullisesta pakastekalasta 

Kalapannun hitain vaihe on pakastekalan sulattaminen. Ota kala sulamaan aamulla jääkaappiin ja fileet ovat pannuvalmiita, kun on aika tehdä päivällinen. Nopea kalapata valmistuu 20 minuutissa. Makua tulee runsaasti tomaattiliemestä, juustokuminasta, chilistä ja tuoreista yrteistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
kalan sulatus 6-8 t, valmistus 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapannu

Ainekset

400
g
pakasteturskaa- tai seitifileetä
3
valkosipulinkynttä
2
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
jauhettua juustokuminaa
½
tl
kuivattua chilirouhetta
1
rkl
oliiviöljyä
2
prk (á 400 g)
tomaattimurskaa
1
sitruunan mehu
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
½
dl
oliiveja
1
dl
hienonnettua minttua
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Ota kala jääkaappiin sulamaan 6-8 tuntia ennen valmistusta. Pyyhi sulanut kalanpinta kuivaksi talouspaperilla. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  2. Mittaa huhmareeseen savupaprikajauhe, kuminansiemenet ja pieni chili. Hiero jauheeksi.
  3. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää valkosipulit ja mausteet. Paista keskilämmöllä minuutti sekoitellen. 
  4. Kaada pannulle tomaattimurska, sitruunamehu, sokeri ja suola. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää joukkoon oliivit ja kala. Anna kypsyä 5-10 minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla. Lisää lopuksi minttu, persilja ja mustapippuria. Tarjoile täysjyväriisin tai maalaisleivän kanssa.   

Kommentit (8)

Vierailija

Ohjeessa juustokuminaa, mutta silti käsketään laittaa kuminat mortteliin ja jauhaa ne pieniksi? Siis tarkoitetaanko nyt kuminan siemeniä vai juustokuminaa?

Vierailija

Rautalangasta:

Juustokuminaa eli jeeraa myydään enimmäkseen kokonaisina siemeninä. Ne laitetaan mortteliin eli huhmareeseen ja hierretään eli jauhetaan pieniksi eli jauheeksi.

Satuhelena

Miksi 2 prk tomaattimurskaa? 800g 400 g kalalle? Sehän peittää kalan oman maun kokonaan alleen, kastiketta tuplamäärä?

Helppoa jai hyvää

Tämä oli todella hyvää reseptin mukaan tehtynä. Kiitos, teen toistekin.

Vierailija

Häiritsevää kun ainesosalista ei vastaa ohjetta... Kummalla tuli hyvää jeeralla vaiko kuminalla?

Vierailija

Kiitos! Todella herkullinen resepti. Haudutin kalaa hieman pidempään miedolla lämmöllä ja lisäsin chilijauheen sijasta 1/2 pientä punaista chiliä lisäpotkuksi. Tuli hyvää. Teen varmasti uudestaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vuohenjuuston täyteläisyys, tomaattien raikkaus ja oliivien suolaisuus pelaavat uunimunakkaassa hyvin yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunimunakas

Ainekset

8
munaa
2
dl
ruokakermaa
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
öljyä
Päälle
1
rs (70 g)
pinaattia
2
dl
kivettömiä oliiveja
1
rs
kirsikkatomaatteja
100
g
pehmeää vuohenjuustoa
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lorauta joukkoon kerma ja siivilöi perunajauhot. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Pyyhi uunivuoan (40 x 30 cm) pohja ja reunat öljyllä. Kaada munakasmassa vuokaan.
  4. Kypsennä munakasta uunin alatasolla 15 minuuttia.
  5. Kuorruta jäähtynyt munakas pinaatilla, oliiveilla ja kirsikkatomaateilla. Murenna päälle vuohenjuustoa ja lorauta oliiviöljyä.

Vinkki! Vuohenjuuston voi vaihtaa mozzarellaan.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Uunissa kypsyvä ricotta-kasvispannu pelastaa arjen ja sunnuntain. Tarjoa sen kanssa pastaa tai pyyhi ihanat maut talteen vaalealla maalaisleivällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Ricottapannu

Ainekset

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
chili
1
keltainen paprika
1
punainen paprika
300
g
fenkolia
1
rs (300 g)
kirsikkatomaatteja
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
tummaa balsamicoa
2
rkl
kapriksia
2
rkl
kapristen lientä
1
tl
suolaa
1
(250 g)
ricotta-juusto
2
rkl
oliiviöljyä
basilikaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kuori ja lohko sipuli. Silppua valkosipuli ja chili. Pese ja halkaise paprikat. Poista siemenkodat. Lohko paprikat ja fenkoli reiluiksi paloiksi. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit.
  3. Lisää uunivuokaan öljy, kasvikset, balsamico, kaprikset, kapristen liemi ja suola. Sekoita.
  4. Paahda kasviksia uunissa 20 minuuttia. Nosta kasvisten keskelle kokonainen ricotta-juusto. Jatka kypsennystä 20 minuuttia.
  5. Lorauta juuston pinnalle öljyä ja silppua vuokaan tuoretta basilikaa.

Vinkki! Keitä ricotta-pannun kaveriksi pastaa tai kasta liemeen vaaleaa maalaisleipää.