Takuutuore kalapata syntyy edullisesta pakastekalasta
Kalapannun hitain vaihe on pakastekalan sulattaminen. Ota kala sulamaan aamulla jääkaappiin ja fileet ovat pannuvalmiita, kun on aika tehdä päivällinen. Nopea kalapata valmistuu 20 minuutissa. Makua tulee runsaasti tomaattiliemestä, juustokuminasta, chilistä ja tuoreista yrteistä.
Kalapannu
Ainekset
Työvaiheet
- Ota kala jääkaappiin sulamaan 6-8 tuntia ennen valmistusta. Pyyhi sulanut kalanpinta kuivaksi talouspaperilla. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Mittaa huhmareeseen savupaprikajauhe, kuminansiemenet ja pieni chili. Hiero jauheeksi.
- Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää valkosipulit ja mausteet. Paista keskilämmöllä minuutti sekoitellen.
- Kaada pannulle tomaattimurska, sitruunamehu, sokeri ja suola. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää joukkoon oliivit ja kala. Anna kypsyä 5-10 minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla. Lisää lopuksi minttu, persilja ja mustapippuria. Tarjoile täysjyväriisin tai maalaisleivän kanssa.
Ohjeessa juustokuminaa, mutta silti käsketään laittaa kuminat mortteliin ja jauhaa ne pieniksi? Siis tarkoitetaanko nyt kuminan siemeniä vai juustokuminaa?
Rautalangasta:
Juustokuminaa eli jeeraa myydään enimmäkseen kokonaisina siemeninä. Ne laitetaan mortteliin eli huhmareeseen ja hierretään eli jauhetaan pieniksi eli jauheeksi.
Miksi 2 prk tomaattimurskaa? 800g 400 g kalalle? Sehän peittää kalan oman maun kokonaan alleen, kastiketta tuplamäärä?
Tämä oli todella hyvää reseptin mukaan tehtynä. Kiitos, teen toistekin.
Todella hyvä soosi!!!
Häiritsevää kun ainesosalista ei vastaa ohjetta... Kummalla tuli hyvää jeeralla vaiko kuminalla?
Hyvä resepti! En pidä chilestä, mutta se oli vielä herkullinen!
mercury retrograde 2019
Kiitos! Todella herkullinen resepti. Haudutin kalaa hieman pidempään miedolla lämmöllä ja lisäsin chilijauheen sijasta 1/2 pientä punaista chiliä lisäpotkuksi. Tuli hyvää. Teen varmasti uudestaan.