Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2410 reseptiä.
Linkitetty 131 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ricotta-juuston rikastama pannaritaikina paistetaan sitrussiivujen kanssa kuohkeiksi pannareiksi. Veriappelsiini käytetään kuorineen, sillä paistettuna siitäkin tulee herkkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14 kpl
Valmistusaika
1 t + siirapin viilentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Veriappelsiiniricottapannarit

Ainekset

2
kananmunaa
2
dl
ricottajuustoa
2
dl
täysmaitoa
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
rkl
sokeria
ripaus
suolaa
3
veriappelsiinia (14 viipaletta)
50
g
voita paistamiseen
Veriappelsiini-timjamisiirappi
2-3
veriappelsiinia (2 dl mehua)
1 1/2
dl
sokeria
1
rkl
timjamia hienonnettuna
Lisäksi
2
dl
kreikkalaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Aloita siirapista. Purista veriappelsiineista mehu pieneen kattilaan ja mittaa sokeri joukkoon. Keitä seosta hiljalleen noin 30 minuuttia. Hienonna timjami ja sekoita se siirappiin. Anna jäähtyä ja viilennä jääkaapissa.
  2. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne haarukalla tasaiseksi. Sekoita ricotta ja maito kananmuniin. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola keskenään. Vispaa jauhoseos ricotta-munaseokseen.
  3. Pese veriappelsiinit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Paista viipaleita voissa lettupannun koloissa miedolla lämmöllä yhdeltä puolelta noin 2 minuuttia. Kaada pannukakkutaikinaa viipaleiden päälle ja jatka paistamista noin 1½ minuuttia. Käännä pannukakut ja paista toiselta puolelta reilu minuutti tai kunnes pannukakut ovat kypsiä.
  4. Tarjoa pannukakut lämpiminä kylmän siirapin ja maustamattoman jogurtin kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Riittääpä askartelua aamiaispannareihin. Kellä on aikaa?

Käyttäjä15308
Seuraa 
Liittynyt7.3.2019

Niin kiirettä ei nami-hiiren aamuissa olekaan, etteikö herkkuja ehtisi testailla.

Ja jos, niin viikonloppuina sitten Ü

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 189 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Buffettiklassikko ja arkiherkku mokkapalat onnistuu myös ilman kovaa rasvaa. Tähän taikinaan käytetään rypsiöljyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
noin 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Minttumokkapalat

Ainekset

4
kananmunaa
3
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
dl (noin 170 g)
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
prk (250 g)
pehmeää maitorahkaa
2
tl
piparminttuaromia
5
dl
vehnäjauhoja
4
rkl
kaakaojauhetta
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
Kuorrutus
5
dl (noin 250 g)
tomusokeria
rkl
kaakaojauhetta
noin 4
rkl
kuumaa kahvia
1
rkl
rypsiöljyä
2
tl
piparminttuaromia
Pinnalle
murskattuja polkagris-karkkeja tai nonparelleja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Kääntele joukkoon öljy, rahka ja piparminttuaromi.
  4. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
  5. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (koko 30 cm x 40 cm). Kypsennä uunin keskitasolla 18–20 minuuttia, kunnes pohjalevy tuntuu keskeltä kokeiltaessa kimmoisalta. Anna jäähtyä.
  6. Jos viimeistelet pinnan polkagris-karkeilla, murskaa ne. Laita karkit kaksinkertaiseen pakastepussiin ja nuiji ne haluamasi kokoisiksi muruiksi leikkuulaudan päällä esimerkiksi perunanuijalla.
  7. Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Lisää puolet kuumasta kahvista, öljy ja piparminttuaromi. Sekoita ja lisää kahvia, kunnes kuorrutus on paksua mutta helposti sekoittuvaa.
  8. Levitä kuorrutus ripein liikkein pohjalevyn päälle (kuorrutusta tulee ohjeella vain ohut kerros ja se jähmettyy nopeasti). Viimeistele polkagris-murskalla tai nonparelleilla.

Vinkki: Karkeaksi rouhitut polkagris-karkit ovat kovia sattumia mokkapalojen päällä. Ne kuitenkin pehmenevät parissa tunnissa imaistessaan kuorrutuksen kosteutta.

Kommentit (2)

Mimi21

Osa työvaiheista puuttuu ja osa vaiheista on ohjeessa tuplana?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos huomiosta, reseptiä on nyt korjattu!

Nämä kauraleipäset ovat tosi rapeat ja helpot tehdä, ei vaivaamista ja nostatus uunissa, siksi kannattaa käyttää kuivahiivaa, koska se kestää paremmin lämpimässä (uunissa) nostatusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
n. 15 min + n. 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kauraleipäset vaivaamatta (helppo nostatus)

Ainekset

2,5
dl
vesi
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria (taikina nousee paremmin, kun hiiva saa ravintoa)
1/2
pss
kuivahiivaa
1
dl
kaurahiutaleita
4
dl
sämpyläjauhoja

Työvaiheet

Lämmitä taikinakulhossa neste mikrossa 40 s, sekoita siihen hiiva, sokeri ja suola, tai vatkaa, lisää sitten 1 dl kaurahiutaleita, sekoita ja lisää sämpyläjauhot sekoittaen.

Nosta uunipellille leivinpaperin päälle kahdella ruokalusikalla kekoja n. 8 kpl ja laita jokaisen päälle vähän vehnäjauhoja ja muotoile leipäset pyöreiksi leipäsiksi, ei liian mataliksi. On helppo työvaihe.

Nostata uunissa 50 asteessa n. 10 - 15 min keskitasolla, sen jälkeen laita uunin lämpö 200 asteeseen ja paista n. 15 - 20 min. Tarkista pohjasta ovatko paistuneet kauniisti ja että leipäset ovat kevyitä.

Kun otat uunista pidä leivinliinan alla niitä, kun jäähtyvät, että kuori ei ole liian rapea : )

Jos ei tule kaikkia syötyä heti, pidä jääkaapissa ja lämmitä mikrossa n. 10 s, ovat kuin uusia, voi myös pakastaa ja lämmittää mikrossa n. 15 s.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2410 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Aitoihin maissitortilloihin tarvitaan vain muutama aines ja hieman aikaa! Alta löydät myös vehnätortillojen ohjeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min + 20 min taikinan lepuuttamiseen
Vaikeustaso
Helppo

Maissitortillat

Ainekset

4
dl (250 g)
masa harina -jauhoja
¼
tl
suolaa
4
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhojen joukkoon suola ja lisää 42-asteinen vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, lisää tarvittaessa vettä. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kiinteä ja sileä. Peitä muovikelmulla ja anna levätä 30 minuuttia.

  2. Leivo taikina tangoksi, leikkaa se 12 palaan ja pyöritä ne palloiksi. Peitä pallot tiiviisti kelmulla.

  3. Leikkaa tukeva pakastuspussi auki, niin että se on kiinni yhdestä reunasta.

  4. Ota yksi taikinapallo ja taputtele se sormin litteäksi. Laita pala pakastuspussin sisään ja taputtele hieman litteämmäksi.

  5. Laita taikina muovipussissa tortillaprässin väliin, sulje kansi ja paina prässi tiukasti kiinni. Nosta pakastuspussin kulma auki ja kumoa tortilla varovasti kämmenen päälle.

  6. Laita tortilla kuumaan valurautapannuun. Paista keskilämmöllä kummaltakin puolelta, niin että tortilla saa hieman väriä.

  7. Levitä puhdas keittiöliina uuninkestävän vuoan pohjalle. Siirrä valmis tortilla vuokaan, käännä liinan reunat päälle ja sulje vuoka tiiviisti kannella. Pidä lämpimänä sen aikaa, kun paistat loput tortillat.

Vinkki! Voit myös valmistaa tortillat ilman tortillaprässiä. Kauli taikinapala pakastuspussin välissä ohueksi. Voit myös litistää sen painavan valurautapannun alla.

Vehnätortillat

Ainekset

n. 3 ¾
dl (250 g)
puolikarkeita vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
4
rkl
rypsiöljyä
1½–2
dl
vettä (42-asteista)

Työvaiheet

  1. Laita jauhot ja suola kulhoon. Tee keskelle syvennys ja lisää puolet vedestä sekä öljy. Sekoita taikinaa ensin haarukalla ja lisää sitten vettä vähän kerrallaan, kunnes pehmeä muotoiltava taikina on syntynyt. Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa 5 minuuttia. Laita taikina kulhoon ja peitä kostutetulla keittiöpyyhkeellä. Anna levätä 20 minuuttia.

  2. Jaa taikina 12 palaan ja peitä kostealla keittiöpyyhkeellä. Jauhota työtaso ja kaulin. Paina taikinapallo työtasoa vasten sormilla samalla levittäen. Taikinan tulisi muistuttaa paksua pannukakkua. Kauli noin 2 mm:n paksuiseksi letuksi.

  3. Kuumenna valurautapannu ja pyyhkäise se rypsiöljyllä. Paista tortilla pannussa molemmin puolin, kunnes se on hieman pullistunut ja saanut väriä.

  4. Levitä puhdas keittiöliina uuninkestävän vuoan pohjalle. Siirrä valmis tortilla vuokaan, käännä liinan reunat päälle ja sulje vuoka tiiviisti kannella. Pidä lämpimänä 100-asteisesssa uunissa sen aikaa, kun paistat samaan tapaan loput tortillat.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 189 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Oliiviöljyllä leivotussa kakussa lumoavat kevyesti karamellisoitunut pinta ja pehmeä, sitruunainen sisus. Kakun makuun vaikuttaa, kuinka voimakkaan öljyn valitsee. Helppo taikina valmistuu sekoittamalla.

Oliiviöljykakun makuun voi vaikuttaa sillä, kuinka voimakasaromisen öljyn valitsee. Ensimmäiseen kokeiluun varmin valinta on öljy, jonka pakkauksessa mieto maku on mainittu erikseen. Myöhemmin kakkuun voi kokeilla myös neitsytoliiviöljyä.

Oliiviöljykakusta on olemassa useita erityyppisiä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
10 min + 35 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Oliiviöljy-sitruunakakku

Ainekset

2
dl
sokeria
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelijauhetta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
soodaa
½
tl
suolaa
dl
mietoa oliiviöljyä
dl
maustamatonta jogurttia (rasvaa 2 %)
½
dl
sitruunamehua
2
tl
hienoksi raastettua sitruunankuorta
1
kananmuna
Vuokaan
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl
mantelijauhetta
Pinnalle
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat oliiviöljyllä ja jauhota ne mantelijauheella.
  2. Sekoita sokeri, jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, sooda ja suola kulhossa keskenään.
  3. Vatkaa toisessa kulhossa öljy, jogurtti, sitruunamehu ja -kuoriraaste sekä kananmuna kierrevatkaimella sekaisin. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
  4. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia, kunnes kakun pinta on paahtunut kevyesti.
  5. Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.

Kommentit (0)