Soppa365 on lisännyt 268 reseptiä.
Linkitetty 178 keittokirjaan.
OHJE: Emilia Kolari VIDEO: Ninna Lindström
Video: Ninna Linström

Kolmen aineksen suklaajuustokakku on mehevä ja kuohkea. Japanissa kakku tehdään valkosuklaasta, mutta suomalaiseen makuun sopii hyvin myös tumma versio. Valitse kakkuun taloussuklaa, joka sisältää tummaa suklaata enemmän sokeria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen suklaajuustokakku

Ainekset

200
g
taloussuklaata
3
munaa (M-koko, huoneenlämpöisenä)
200
g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)

Työvaiheet

  1. Vuoraa pieni irtopohjavuoka (Ø 15 cm) leivinpaperilla. Voitele reunat.
  2. Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa. Sekoita välillä, jotta suklaa sulaa tasaisesti eikä pääse kärähtämään. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset.
  4. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
  5. Vatkaa keltuaiset ja tuorejuusto jäähtyneen suklaasulan joukkoon. Nostele joukkoon valkuaisvaahto ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
  6. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Ota uuni pois päältä ja jätä kakku uuniin jälkilämmölle vielä vartiksi.
  7. Anna kakun jäähtyä ja viilennä se sitten jääkaapissa. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Kommentit (12)

Vierailija

Sopisikohan tähän appelsiininmakuinen tuorejuusto?

Vierailija

Mikäli kakun tekee kaksinkertaisena, mikä on vaikutus kypsennysaikaan ja jälkilämpöön?

Vierailija

Millä tasolla uunissa kakku paistetaan?

Vierailija

Eikö tämä kannata paistaa vesihauteessa, jotta se ei ns halkeile?

vieras

Mitä tapahtuu sulatetulle suklaalle kun se jäähtyy? Tietääkö kukaan?

Sanna Soppa365
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Hei, tässä vastauksia kysymyksiin. Appelsiinituorejuusto on varmaan passeli vaihtoehto. Kakku kannattaa kypsentää keskitasolla, ja vesihaude ei ole tarpeen. Jos suklaan sulattaa ja antaa jäähtyä, se kovettuu uudelleen. Tässä tietenkään ei niin käy, kun seassa on rasvaista tuorejuustoa ja kananmunia, ja taikina paistetaan. Vastasikohan tämä nyt kysymykseesi.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksistä, tässä jatkoa vastaukseen! Eli kunhan tuorejuusto on ns. täysrasvainen eli ei kevytvaihtoehto, se sopii varmasti kakkuun. 

Taikinan kaksinkertaistamisesta: kypsennysaikaan vaikuttaa, kuinka laakeassa vuoassa kakun kypsentää. Kokeilematta en osaa sanoa, kuinka pitkä paistoajan tulisi olla. Ehkä paistaisin kakkua vartin kauemmin ja pitäisin jälkilämmöllä myös saman verran pidempään. Jos kokeilet, kerro kuinka onnistui! 

Vierailija

Juu, mutta ensin suklaa sulatetaan ja annetaan jäähtyä ennen kuin mitään on seassa. Parempi varmaan sekoittaa keltuaiset ja tuorejuusto ennen kuin on kokonaan jäähtynyt / kovettunut? Paitsu että juoksettuuko tuorejuusto tuolloin?

Vierailija

Suklaan kovettuminen sulatuksen jälkeen huoneenlämmössä kestää niin kauan, että sitä ei tarvitse sen kummemmin murehtia.

Vierailija

Mikä olisi vaihtoehtoinen kypsennysastia jos ei ole tuollaista pientä irtopohjavuokaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Suklaan jäähtymisestä: lisäsin reseptiin maininnan, että jäähdytä suklaa huoneenlämpöiseksi. Tällöin se on edelleen notkeaa ja sekoittuu muihin aineksiin. Riittää siis kun suklaasula saa tarvittaessa jäähtyä hetken pöydällä.

Tämä kakku on testattu pienessä irtopohjavuoassa. Sen voi toki kypsentää isommassakin vuoassa, mutta lopputulos on silloin matalampi ja kakku kypsyy nopeammin.

?

Leivoin: 300g tummaa suklaata ja 300g maustamatonta tuorejuustoa  sekä 4 L koon munaa.  Paistoin 22cm irtopohjavuuassa   175 asteessa  30 min ja jälkilämmöllä 15 min.  Hyvin onnistui.  Erittäin hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 969 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Mehukas vegaaninen mustikkapiirakka muistuttaa rakenteeltaan hieman enemmän pannaria kuin piirakkaa. Täyte on uskomattoman syvän mustikkainen.

Tomusokerikuorrutus on vapaaehtoinen lisä makean ystäville, ei välttämätön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustikkapeltipiirakka

Ainekset

4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
kookoshiutaleita
1 1/2
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä
3
dl
(kookospohjaista) kasvimaitoa
TÄYTE
1
l
mustikoita
1/2
dl
sokeria
1/4
dl
vehnäjauhoja
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
1
rkl
vegaanista margariinia
1
rkl
chiansiemeniä
PÄÄLLE
2
dl
mantelilastuja
KUORRUTUS
1 1/2
dl
tomusokeria
4
tl
(kookospohjaista) kasvimaitoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat ainekset yhteen. Sekoita öljy ja kasvimaito keskenään ja kääntele kuiviin aineksiin nopeasti. Vuoraa iso uunivuoka (28 x 28 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina päälle. Laita uuniin 5 minuutiksi.
  2. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia, koko ajan sekoitellen ja marjoja samalla murskaksi painellen. Levitä marjat esipaistetun pohjan päälle ja ripottele mantelilastut päälle. Kypsennä noin 3 0 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada raidoiksi piirakan päälle. Leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 969 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Jo pelkästään vohveleiden ihaileminen saa veden kielelle! Suolainen ja makea yhdistyvät ihanasti näissä taivaallisissa maapähkinävohveleissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
25 minuuttia + taikinan turpoaminen
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinävohvelit

Ainekset

3
kananmunaa
4 1/2
dl
(kaura)maitoa
1
dl
kivennäisvettä
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
3
rkl
sokeria
2
rkl
öljyä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
MAAPÄHKINÄVAAHTO
1
tlk
kauravispiä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
2
rkl
sokeria
1
tl
kanelia
LISÄKSI
kirsikoita, (paahdettuja) seesaminsiemeniä, suolapähkinöitä, suklaakastiketta

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan turvota 30 minuuttia. Paista vohvelit raudalla.
  2. Vaahdota kauravispi. Sekoita loput ainekset joukkoon.
  3. Tarjoa vohvelit maapähkinävaahdon, kirsikoiden ja paahdettujen seesaminsiementen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Sinappihauki on vaivaton ja nopea, sillä se kypsyy samaan tahtiin uusien perunoiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappihauki

Ainekset

600
g
ruodotonta haukifileetä
¾
dl
oliiviöljyä
2
rkl
täysjyväsinappia
1
luomusitruuna
500
g
terttutomaatteja
1
valkosipuli
1
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria myllystä
½–1
rkl
voita
1
dl
tilliä hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Leikkaa haukifilee annospaloiksi.
  2. Sekoita öljy ja sinappi yhteen.
  3. Pese ja viipaloi sitruuna. Pese tomaatit. Irrota valkosipulista kynnet, kuori ne ja leikkaa pitkittäin viipaleiksi.
  4. Mausta haukipalat suolalla ja valkopip-purilla. Levitä sinappiöljy, sitruunaviipaleet ja valkosipuli kalapalojen pinnalle.
  5. Kuumenna paistinpannu tai muurikka. Paista haukiviipaleita 5 minuuttia voissa. Lisää tomaatit ja jatka kypsennystä noin 10 minuuttia eli kunnes kala on mehevän kypsää. Viimeistele sinappihauki tuoreella tillillä.

Vinkki Voit kypsentää kalat ja tomaatit ilman voita 200-asteisessa uunissa, 20 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 969 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Jogurtilla kuorrutettu mustikkapiirakka on syötävän suloinen näky! Meidän onneksi, piirakka on myös yhtä maukas, kuin miltä näyttää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
25 min + 2 tuntia jääkaapissa
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-lime-jogurttipiirakka

Ainekset

1
(400g)
pakastemurotaikina
MUSTIKKAVAAHTO
2
dl
mustikkahilloa
3
keltuaista
50
g
voita
JOGURTTITÄYTE
2
liivatetta
2
dl
vispikermaa
3/4
dl
sokeria
3
dl
turkkilaista jogurttia
3
rkl
limetin mehua
PÄÄLLE
Tuoreita mustikoita, karhunvatukoita, marenkeja, pähkinöitä, tomusokeria, syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata taikina ja jaa kahteen (10 x 30 cm) kapeaan piirakkavuokaan. Painele taikina pohjalle ja reunoille. (Voit myös käyttää yhtä isompaa vuokaa.) Paista noin 10 minuuttia, kunnes taikina saa hieman väriä. Jäähdytä.
  2. Mittaa kattilaan mustikkahillo ja keltuaiset. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Alenna lämpötilaa ja keitä pari minuuttia. Jäähdytä vesihauteessa. Vatkaa voi nokareina joukkoon.
  3. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, kääntele joukkoon jogurtti ja sokeri. Puristele liivatelehdet kuivaksi. Kuumenna limemehu ja liuota liivatteet mehuun. Anna hetken jäähtyä ja kääntele jogurttivaahtoon.
  4. Jaa pohjien päälle ensiksi mustikkatahna ja sitten jogurttitäyte. Siirrä jääkaappiin kahdeksi tunniksi. Koristele.

Kommentit (0)