Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 220 keittokirjaan.
OHJE: Emilia Kolari VIDEO: Ninna Lindström
Video: Ninna Linström

Kolmen aineksen suklaajuustokakku on mehevä ja kuohkea. Japanissa kakku tehdään valkosuklaasta, mutta suomalaiseen makuun sopii hyvin myös tumma versio. Valitse kakkuun taloussuklaa, joka sisältää tummaa suklaata enemmän sokeria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen suklaajuustokakku

Ainekset

200
g
taloussuklaata
3
munaa (M-koko, huoneenlämpöisenä)
200
g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)

Työvaiheet

  1. Vuoraa pieni irtopohjavuoka (Ø 15 cm) leivinpaperilla. Voitele reunat.
  2. Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa. Sekoita välillä, jotta suklaa sulaa tasaisesti eikä pääse kärähtämään. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset.
  4. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
  5. Vatkaa keltuaiset ja tuorejuusto jäähtyneen suklaasulan joukkoon. Nostele joukkoon valkuaisvaahto ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
  6. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Ota uuni pois päältä ja jätä kakku uuniin jälkilämmölle vielä vartiksi.
  7. Anna kakun jäähtyä ja viilennä se sitten jääkaapissa. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Kommentit (14)

Vierailija

Sopisikohan tähän appelsiininmakuinen tuorejuusto?

Vierailija

Mikäli kakun tekee kaksinkertaisena, mikä on vaikutus kypsennysaikaan ja jälkilämpöön?

Vierailija

Millä tasolla uunissa kakku paistetaan?

Vierailija

Eikö tämä kannata paistaa vesihauteessa, jotta se ei ns halkeile?

vieras

Mitä tapahtuu sulatetulle suklaalle kun se jäähtyy? Tietääkö kukaan?

Sanna Soppa365
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Hei, tässä vastauksia kysymyksiin. Appelsiinituorejuusto on varmaan passeli vaihtoehto. Kakku kannattaa kypsentää keskitasolla, ja vesihaude ei ole tarpeen. Jos suklaan sulattaa ja antaa jäähtyä, se kovettuu uudelleen. Tässä tietenkään ei niin käy, kun seassa on rasvaista tuorejuustoa ja kananmunia, ja taikina paistetaan. Vastasikohan tämä nyt kysymykseesi.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksistä, tässä jatkoa vastaukseen! Eli kunhan tuorejuusto on ns. täysrasvainen eli ei kevytvaihtoehto, se sopii varmasti kakkuun. 

Taikinan kaksinkertaistamisesta: kypsennysaikaan vaikuttaa, kuinka laakeassa vuoassa kakun kypsentää. Kokeilematta en osaa sanoa, kuinka pitkä paistoajan tulisi olla. Ehkä paistaisin kakkua vartin kauemmin ja pitäisin jälkilämmöllä myös saman verran pidempään. Jos kokeilet, kerro kuinka onnistui! 

Vierailija

Juu, mutta ensin suklaa sulatetaan ja annetaan jäähtyä ennen kuin mitään on seassa. Parempi varmaan sekoittaa keltuaiset ja tuorejuusto ennen kuin on kokonaan jäähtynyt / kovettunut? Paitsu että juoksettuuko tuorejuusto tuolloin?

Vierailija

Suklaan kovettuminen sulatuksen jälkeen huoneenlämmössä kestää niin kauan, että sitä ei tarvitse sen kummemmin murehtia.

Vierailija

Mikä olisi vaihtoehtoinen kypsennysastia jos ei ole tuollaista pientä irtopohjavuokaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Suklaan jäähtymisestä: lisäsin reseptiin maininnan, että jäähdytä suklaa huoneenlämpöiseksi. Tällöin se on edelleen notkeaa ja sekoittuu muihin aineksiin. Riittää siis kun suklaasula saa tarvittaessa jäähtyä hetken pöydällä.

Tämä kakku on testattu pienessä irtopohjavuoassa. Sen voi toki kypsentää isommassakin vuoassa, mutta lopputulos on silloin matalampi ja kakku kypsyy nopeammin.

?

Leivoin: 300g tummaa suklaata ja 300g maustamatonta tuorejuustoa  sekä 4 L koon munaa.  Paistoin 22cm irtopohjavuuassa   175 asteessa  30 min ja jälkilämmöllä 15 min.  Hyvin onnistui.  Erittäin hyvää.

kokki-kondiittori

Tämän kakun suurin ongelma on se, että sillä ei ole mitään tekemistä japanilaisen cotton caken kanssa. Tämä tekele on enemmänkin jonkinlainen mud caken ja juustokakun hybridi.

Japanilaisen juustokakun keskiosa on nätisti kohollaan - eikä kuten tässä tekeleessä, keskeltä lässähtänyt. Taikina oli aivan iian tönkköä,  kakku olisi pitänyt paistaa vesihauteessa jotta pinta ei olisi noin pahasti halkeillut, paistoaika ja jälkilämpökin ovat "vähän sinne päin".

Ei jatkoon!

Vierailija

Ihan parasta ja super helppo tehdä!! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Heather on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Fresh from the oven!
Fresh from the oven!
Ready to eat!
Ready to eat!

Quick and easy, no kneading, no rolling! Quickly mix your ingredients, pop the dough in the fridge overnight and bake in the morning for scrumptious bread rolls for breakfast.

Originally added by Kodin Kuvalehti, link in the comments.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
5 mins mixing + 12 hours proving + 30 minutes baking
Vaikeustaso
Helppo

Easy Peasy Breakfast buns

Ainekset

3
dl
Oat or rye flakes
3
dl
Wheat flour
2
dl
'Hiiva' or 'Sämpylä' flour
0.5
dl
Seedmix
1
pk
Dried yeast
1.25
tsp
salt
4
dl
Cold water
0.5
dl
Oil

Työvaiheet

1) Mix dry ingredients together in large bowl.
2) Add water and oil, mix to get a thick porridge like dough / batter.
3) Cover bowl with cling wrap (elmu kelmu!) and place in refrigerator overnight
4) Heat oven to 225 deg C
5) Cover baking tray with baking paper.
6) Scoop dough onto tray using two spoons.
7) Garnish with seeds, flakes or flour as desired.
8) Bake in the bottom of the oven around 30 minutes.

* Feel free to substitute other flours and seeds. I've used spelt flour and sunflower seeds in the pictures above.

Kommentit (1)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2517 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Rapea pohja, kirpeänmakeaa raparperitäytettä ja pehmeää marenkia. Ihana raparperihyvepiirakka maistuu täydelliseltä kookos-vaniljakastikkeen seurassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperihyvepiirakka

Ainekset

Pohja
2
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
rkl
fariinisokeria
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
100
g
pehmeää voita
1
kananmunankeltuainen
Täyte
7
dl
raparperia ohuina viipaleina
1
dl
sokeria
1
dl
vettä
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
perunajauhoja
3
kananmunankeltuaista
25
g
voita
Marenki
4
kananmunanvalkuaista
1
dl
sokeria
1
sitruunan kuori
Lisäksi
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Tee ensin kookos-vaniljakastike (ohje alla).

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat aineet, lisää voi ja nypi murumaiseksi. Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen. Sekoita keltuainen nopeasti taikinaan ja säästä valkuainen marenkiin. Painele taikina piirakkavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista uunissa noin 15 minuuttia.

  3. Pese ja viipaloi raparperit. Laita raparperi, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä muutama minuutti, kunnes raparperi pehmenee mutta palat pysyvät ehjinä.

  4. Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa talteen marenkia varten. Purista mehu pieneen kulhoon. Sekoita perunajauhot sitruunamehuun. Erottele keltuaiset ja valkuaiset, lisää keltuaiset sitruunaseokseen ja säästä valkuaiset marenkiin.

  5. Kaada sitruuna-keltuaisseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kuumaan raparperiseokseen. Kuumenna sekoittaen muutama minuutti, kunnes täyte saostuu. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita voi nokareina täytteeseen. Anna jäähtyä marengin valmistamisen ajan.

  6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sokeri muutamassa erässä vaahtoon ja jatka vatkaamista pari minuuttia tai kunnes marenki on kiiltävää ja kiinteää. Kääntele sitruunankuori marenkiin.

  7. Lusikoi raparperitäyte esipaistetulle pohjalle. Levitä marenkivaahto tasaiseksi kerrokseksi päälle. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes marenki on vaalean ruskeaa.

  8. Tarjoa hyve lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kanssa.

Kookos-vaniljakastike

Ainekset

½
vaniljatanko
1
prk (4 dl)
kookosmaitoa (rasvaa 18 %)
3
rkl
sokeria
1
rkl
perunajauhoja

Työvaiheet

  1. Halkaise vaniljatanko ja kaavi puolikkaasta siemenet pieneen kattilaan. Laita myös kaavittu vaniljatangon puolikas kattilaan.

  2. Lisää muut aineet ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen pulpahtaa pari kertaa ja siirrä sitten pois liedeltä.

  3. Poista vaniljatangon puolikas ja jäähdytä kastike kylmäksi.

Kommentit (1)

Vierailija

Hei! Tämä näyttää ihan superhyvälle. Ja mikä parasta,ohjeessa menee keltuaiset ja valkuaiset "tasan". Monesti ohjeessa jää käyttämättä jommat kummat. Kiitos469

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2517 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Klassinen prinsessakakku saa raikkaan täytteen mustaherukoista ja sitruunatahnasta. Tyylikkään ulkonäön viimeistelee valkoinen marsipaani tomusokerihunnulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
1 t 15 min + jähmettyminen 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Prinsessakakku

Ainekset

Pohja
4
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
Vuoan voiteluun
voita
vehnäjauhoja
Vaniljakiisseli
4
isoa kananmunaa
2
dl
vispikermaa
2
dl
maitoa
3
rkl
maissitärkkelystä
3
rkl
sokeria
¾
tl
aitoa vaniljaa jauheena tai vaniljasokeria
Mustaherukka-sitruunatäyte
400
g
mustaherukoita (pakaste)
2
dl
sitruunatahnaa (lemon curd)
Lisäksi
4
dl
vispikermaa
500
g
valkoista marsipaania
Kaulimiseen
maissitärkkelystä
Koristeluun
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø 23–24 cm).
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, vanil­jasokeri ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita aineet varovasti taikinaksi ja kaavi taikina vuokaan.
  3. Paista kakkua uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.
  4. Valmista vaniljakiisseli. Erottele munista keltuaiset pinnoitettuun kattilaan. Lisää loput aineet ja kuumenna matalalla lämmöllä ko­ko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Kiisseli saa olla paksua. Siirrä kiisseli kul­hoon ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  5. Sulata mustaherukat ja valuta pois mar­joista mahdollisesti irronnut neste. Kääntele sitruunatahna herukoiden joukkoon.
  6. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja laita pohja kakkulautaselle. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Ota 1 dl jääh­tynyttä vaniljakastiketta ja sekoita se kerman joukkoon.
  7. Levitä mustaherukka-sitruunatäyte kakku­pohjalle. Nosta toinen levy täytteen päälle ja levitä päälle vaniljakiisseli. Laita kansile­vy päälle. Siisti kakun reunat, jos täytettä on pursunnut kakun välistä.
  8. Kaavi kerma-vaniljakiisselivaahto ka­kun päälle. Levitä seosta ohut kerros kakun reunoille ja muotoile lopusta kakulle kupu­mainen pinta. Nosta kakku jääkaappiin tunniksi.
  9. Vaivaa marsipaani käsissä pehmeämmäk­si. Ripottele työpöydälle ja kaulimelle maissi­tärkkelystä ja kauli marsipaani ohueksi, noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi.
  10. Ota kakku jääkaapista ja peitä se mar­sipaanilevyllä. Tasoita pinta ja reunat käsin muotoillen. Leikkaa reunojen yli menevä marsipaani pois.
  11. Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria. Koristele halutessasi marsipaaniruusulla tai tee sulatetusta suklaasta kakun pinnalle muutama ohut raita.

Vinkki Jos kiisseli näyttää kypsyvän liikaa ja muuttuu rakeiseksi, siirrä se heti altaaseen, jossa on kylmää vettä ja sekoita, kunnes rakenne on korjaantunut. Voit myös lisätäkiisseliin jääkylmää vettä noin 1 tl kerrallaan.

Kommentit (0)

Bunny on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Tippaleivät kuuluvat vappuun. Ne ovat rasvassa kypsennettyjä, rapeita ja tomusokerilla viimeisteltyjä leivonnaisia. Tarjoa siman kanssa. Kokeilin tätä reseptiä ekan kerran ja huomasin hämmästyksekseni että niistä tuli melko onnistuneita vaikken mikään kokkikolmonen olekaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20-25 kuvan kokoista
Valmistusaika
yli tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Wapuksi Tippaleipä

Ainekset

4
kpl
kananmunaa
2
rkl
sokeria
0,5
tlk
suolaa
4
dl
vehnäjauhoa
0,5
tlk
leivinjauhetta
1
tlk
raastettua sitruunan kuorta
2
dl
maitoa
1
l
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

Sekoita taikinan ainekset kulhossa.

Kuumenna öljy pienessä padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Öljyä tarvitaan noin 7 cm:n korkeuteen. Kokeile öljyn kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa (170-180 asteista), jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1-2 minuutissa. Varo ylikuumenemista. Itse käytin tällä kertaa pientä 1l teräskattilaa, jolloin kattila itse toimi muottina.

Kaada taikina pursotinpussiin tai tyhjään, puhtaaseen salaattikastike-/ketsuppipulloon. Hyvä pursotusaukon koko on noin 2 mm, riippuu tietysti minkäpaksuisista tippaleivästä itse pidät. Kuumenna rasva padassa. Upota kuumaan rasvaan teräksinen rengasmuotti, pyöreä kauha tai reikäkauha muotiksi. Toisesta reseptistä sain vinkki-idean myös vanhoista säilykepurkeista, joista pohja irrotettu. Näin voi paistaa useampi tippaleipä kerrallaan ja säästää aikaa.

Pursota taikinaa hitaasti, ohuena nauhana siten, että nauha muodostaa ristikkomaisen pyöreän kerän muotin sisään. Kun tippaleipä on ruskistunut vaalenruskeaksi, käännä tippaleipä reikäkauhalla ja ruskista toinenkin puoli.

Nosta tippaleipä talouspaperin päälle. Anna enimmän rasvan valua pois ja siirrä tarjoiluvadille. Siivilöi päälle tomusokeria. Tarjoa tippaleivät esimerkiksi siman kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Hauskan näköisiä :) Ainakaan noissa ei tarvitse syödä palmuöljyä. Kaikissa tehdastekoisissa tippaleivissä sitä palmuöljyä onkin...