Me Naiset on lisännyt 1064 reseptiä.
Linkitetty 117 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Valkoinen misotahna on kermaista ja tekee makaronilaatikosta ihanan pehmeän. Jos kaipaat enemmän ytyä, lisää joukkoon muutama ruokalusikallinen kapriksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Misolla maustettu tonnikala-makaronilaatikko

Ainekset

400
g
makaronia
1
tlk
tonnikalapaloja öljyssä
(2
rkl
kapriksia)
3
rkl
voita
3
rkl
vehnäjauhoja
5
dl
maitoa
4
dl
voimakasta juustoraastetta (esim. gryère tai cheddar)
1
dl
valkoista misotahnaa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
1
dl
voimakasta juustoraastetta
1
dl
pankojauhoja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä makaroni kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
  2. Valuta tonnikala ja kääntele makaronien joukkoon. Kaada uunivuokaan.
  3. Sulata voi kattilassa ja anna ruskistua hieman. Pyöritä jauhoja rasvassa minuutin ajan. Lisää maito erissä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sekoita joukkoon 4 dl juustoraastetta ja misotahna. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kaada juustokastike päälle ja ripottele loppu juustoraaste ja pankojauhot päällimmäiseksi. Kypsennä 25 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Kommentit (5)

Satuhelena

Mitä tämä miso on? Eikö korppujauhoja voi laittaa pankojauhojen sijaan? Itse laittaisin noin suureen makaroonimäärään 2 tölkkiä tonnikalaa...

Vierailija

2 tölkkiä minäkin laittaisin,
enkä tiedä mitä miso on ????

Vierailija

Jos ei halua vääntää kattilassa kastiketta, niin riittää kun vuokaan sekoittaa ruokakermaa ja juustoraastetta mausteiden kera.

Vierailija

Joo, pari purkkia tonnikalaa ja pehmeää koskenlaskijaa joukkoon! Ei tarvii ite veivata sitä juustokastiketta!

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Moikka,

hyviä vinkkejä juustokastikkeen kanssa oikaisuun! Korppujauhoja voi toki käyttää, jos ei välitä pankojauhoista.

Miso on japanilainen soijapavuista tehty maustetahna, jota myyvät aasialaisiin tuotteisiin erikoistuneet kaupat ja ihan tavalliset marketitkin nykyään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Prisca Leclerc KUVA Anna Huovinen

Kaunottaren ja Kulkurin pasta onnistuu myös vegaanisesti! Tomaattikastikkeen tekemisessä odotus palkitaan – jos vain on aikaa, sen voi antaa muhia tunninkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrttinen tomaattikastike vegepyöryköillä

Ainekset

2
timjamin oksaa
2
kirvelin oksaa
2
persiljan oksaa
2
sipulia
1
iso porkkana
3
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
3
rkl
tomaattipyreetä
1
prk
tomaattimurskaa
1
prk
paseerattua tomaattia
2
laakerinlehteä
1
tl
suolaa
mustapippuria
1
pkt
kasvispyöryköitä (esim. Härkis original)
Lisäksi
250
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Sido yrtit toisiinsa kiinni värjäämättömällä puuvillalangalla. Leikkaa sipulit reiluiksi paloiksi ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja kuullota sipuli ja porkkanaraaste. Lisää tomaattipyree ja kuullota hetki. Lisää valkosipuli ja tomaattimurska sekä yrttinippu ja laakerinlehdet.
  2. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja anna muhia kannen alla vähintään 20 minuuttia. Jos on aikaa, niin tunti on hyvä, lisää välillä vettä tarvittaessa. Lisää kastikkeen joukkoon kasvispullat ja anna muhia hiljalleen, kunnes pullat ovat lämmenneet ja imeneet kastikkeen makua itseensä. Poista yrttinippu ja tarjoa spagetin kanssa.

Vinkki! Voit laittaa kastikkeeseen myös paistettua jauhelihaa, broileripyöryköitä tai turvotettua soijarouhetta.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 64 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Katkarapupastan esikuva on monille tuttu avokadopasta. Kun hittiruuasta tutut raaka-aineet yhdistetään salaattipinaattiin, katkarapuihin, kurkkuun ja raejuustoon, herkku alkaa lähentyä pastasalaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapupasta

Ainekset

1
kypsä avokado
kolmannes
kurkkua
1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
oliiviöljyä
5
dl
salaattipinaattia
½
tl
suolaa
120
g
kuivapastaa
200
g
kuorittuja katkarapuja sulatettuina
1
dl
raejuustoa (laktoositon, rasvaa 1,5 %)

Työvaiheet

  1. Leikkaa avokado ja kurkku kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynsi ja chili. Sekoita kulhossa avokado, kurkku, valkosipuli, chili, sitruunanmehu, öljy, salaattipinaatti ja suola.
  2. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada kuuma, valutettu pasta kulhoon muiden ainesten kanssa. Lisää joukkoon sulatetut katkaravut ja sekoita kevyesti käännellen. Tarjoa pastan kanssa raejuustoa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 59 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elina Himanen

Simpukat voi kypsentää monenmakuisissa liemissä. Yksi oiva vaihtoehto on arabbiata-liemi, joka sisältää tomaattia ja mukavasti chilinpoltetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinisimpukat arrabbiata-liemessä

Ainekset

1½–2
kg
eläviä sinisimpukoita
1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1–1½
tl
chilihiutaleita
2
tlk (800 g)
laadukasta tomaattimurskaa
dl
vettä
2
dl
valkoviiniä
tl
sokeria
½
tl
rosmariinia
½
tl
timjamia
½
tl
oreganoa
1–1½
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Esivalmistele simpukat: tarkista ne kopauttamalla jokainen avautunut simpukka pöytään. Jos se sulkeutuu, simpukka elää. Heitä pois rikkinäiset sekä ne, jotka jäävät avoimiksi. Puhdista simpukat, poista tarvittaessa parta.
  2. Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi.
  3. Kuumenna öljy suuren kattilan pohjalla. Kuullota sipulisilppua öljyssä hetken aikaa. Lisää sitten joukkoon valkosipuliviipaleet ja chilihiutaleet. Sekoittele, kunnes sipuli on kuullottunut.
  4. Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi ja valkoviini. Mausta seos sokerilla, rosmariinilla, timjamilla, oreganolla, suolalla ja mustapippurilla. Anna kiehua hiljakseen kannen alla noin 10 minuuttia.
  5. Kaada simpukat kattilaan. Anna kiehua kannen alla noin 5 minuuttia, laske aika siitä, kun liemi alkaa uudestaan kiehua. Simpukoiden ei tarvitse peittyä liemeen: päällimmäiset kypsyvät höyryssä. Sekoita simpukoita varovasti pari kertaa kiehumisen aikana. Nostele pohjalta lientä simpukoiden päälle.
  6. Viimeistele pata lehtipersiljalla. Nostele avautuneet simpukat tarjoilulautasille. Heitä pois kiinni jääneet.
  7. Kaada liemi simpukoiden päälle. Tarjoa vaalean leivän ja ranskanperunoiden kera.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Prisca Leclerc KUVA Anna Huovinen

Avokado tekee juustottomasta pestosta täyteläisen makuisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokadopesto

Ainekset

1
dl
pinjansiemeniä
1
ruukku
basilikaa
½
ruukkua
persiljaa
1
pieni valkosipulinkynsi
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
ripaus mustapippuria
2
avokadoa
1
limetti
Lisäksi
250
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla paistinpannulla. Hienonna basilika ja persilja sekä valkosipulinkynsi.
  2. Mittaa oliiviöljy korkeaan kapeaan kulhoon, lisää valkosipuli, yrtit, mausteet, sekä puoli desilitraa paahdettuja pinjansiemeniä.
  3. Soseuta sauvasekoittimella hienoksi pestoksi.
  4. Lusikoi avokado lautaselle ja murskaa se haarukalla. Purista päälle puolikkaan limetin mehu. Sekoita avokado peston joukkoon. Tarjoa pesto pastan kanssa.

Kommentit (0)