ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Panu Pälviä

Pistaasilla täytetyt pullat ovat ylellinen ihanuus. Niiden täytteeseen käyvät myös suolatut ja paahdetut pähkinät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
1 tunti + kohotus

Pistaasipuustit

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja + (1-2 dl pöydän jauhottamiseen)
4
rkl
sokeria
1
rkl
kardemummaa
2
tl
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
3
dl
kylmää maitoa tai kasvimaitoa
Pistaasitäyte
100
g
pehmeää voita
2
dl
kuorettomia pistaasipähkinöitä
1
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
½
tl
suolaa (jätä pois jos käytät suolattuja pähkinöitä)

Työvaiheet

  1. Yhdistä isossa kulhossa jauhot, sokeri, kardemumma, hiiva ja suola. Lisää joukkoon maito ja sekoita hieman kosteaksi taikinaksi.
  2. Peitä kulho kelmulla ja laita taikina nousemaan jääkaappiin vähintään 8 tunniksi.
  3. Ota taikina huoneenlämpöön puoli tuntia ennen leipomista.
  4. Levitä työtasolle reilusti jauhoja ja kumoa taikina kulhosta. Kauli kevyesti tai taputtele taikinasta noin puolen sentin paksuinen levy.
  5. Laita täyteen ainekset tehosekoittimeen ja aja ne tasaiseksi hieman rakeiseksi tahnaksi.
  6. Levitä täyte taikinalevylle tasaisesti. Kääri levy pitkältä sivulta rullaksi. Jätä sauma rullan alapuolelle. Leikkaa rullattu taikina terävällä veitsellä vinottain kolmikulmaisiksi paloiksi. Paina palat puusteiksi. Taikinasta tulee 10 pullaa.
  7. Kohota pullia liinan alla huoneenlämmössä 30 minuuttia.
  8. Voitele puustit munalla ja ripottele päälle raesokeria ja pistaasin palasia. Paista pullia 220-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

VINKKI 200 gramman pussista saat kuorittuna noin 2 desiä pistaaseja. Kuorettomia pistaaseja saa irtomyynnistä. 

Kommentit (3)

Vierailija

Toimiiko kuivahiiva ja kylmä maito oikeasti?

Vierailija

Voiko pullataikinan tehdä ilman voita ja munia?

Vierailija

Lämmitin maidon ja nostatin normaalisti. Hyviä tuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

PERUNAJAUHOKAKKU:

200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
2.5 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
0.5 dl konjakkia

VALMISTUSOHJE:
1. Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja sokeri. Lisää munat...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Mummin perunajauhokakku

Valmistusaika 30 - 60 min

200 g voita
2,5 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
3 munaa
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl konjakkia

Ohjeet

Mittaa pehmeä voi,sokeri ja perunajauhot kulhoon.
Vaahdota...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Suloinen mustikkatäytekakku päällystetään valkosuklaavaahdolla.

3 munaa
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja

kostutus:
Spriteä tai vaniljamaitoa

täyte:
5 dl mustikoita
100 g valkosuklaata
100 g tuorejuustoa
1...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

POHJA:
4 munaa
1.5 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
0.5 dl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
1.5 tl leivinjauhetta
1.5 dl omenatäysmehua kostutukseen

TÄYTE:
300 g vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)

KUORRUTUS:...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)