Pistaasilla täytetyt pullat ovat ylellinen ihanuus. Niiden täytteeseen käyvät myös suolatut ja paahdetut pähkinät.
Pistaasipuustit
Ainekset
Työvaiheet
- Yhdistä isossa kulhossa jauhot, sokeri, kardemumma, hiiva ja suola. Lisää joukkoon maito ja sekoita hieman kosteaksi taikinaksi.
- Peitä kulho kelmulla ja laita taikina nousemaan jääkaappiin vähintään 8 tunniksi.
- Ota taikina huoneenlämpöön puoli tuntia ennen leipomista.
- Levitä työtasolle reilusti jauhoja ja kumoa taikina kulhosta. Kauli kevyesti tai taputtele taikinasta noin puolen sentin paksuinen levy.
- Laita täyteen ainekset tehosekoittimeen ja aja ne tasaiseksi hieman rakeiseksi tahnaksi.
- Levitä täyte taikinalevylle tasaisesti. Kääri levy pitkältä sivulta rullaksi. Jätä sauma rullan alapuolelle. Leikkaa rullattu taikina terävällä veitsellä vinottain kolmikulmaisiksi paloiksi. Paina palat puusteiksi. Taikinasta tulee 10 pullaa.
- Kohota pullia liinan alla huoneenlämmössä 30 minuuttia.
- Voitele puustit munalla ja ripottele päälle raesokeria ja pistaasin palasia. Paista pullia 220-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
VINKKI 200 gramman pussista saat kuorittuna noin 2 desiä pistaaseja. Kuorettomia pistaaseja saa irtomyynnistä.
Toimiiko kuivahiiva ja kylmä maito oikeasti?
Voiko pullataikinan tehdä ilman voita ja munia?
Lämmitin maidon ja nostatin normaalisti. Hyviä tuli.