Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 146 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Raikkaista mustikoista ja valmiista lehtitaikinasta syntyy kesän komein kahvikakku, jonka täytteessä on venäläinen yllätys: kermaliköörillä maustettu mannapuuro. Maun lisäksi tässä leivonnaisessa koukuttavat erilaiset suutuntumat. Jokaisessa lusikallisessa on jotain rapeaa, lehtevää ja pehmeää.

Vinkki! Kakkuun sopivat muutkin marjat, esimerkiksi viinimarjat ja vadelmat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10-12 palaa
Valmistusaika
1 t + kovettuminen 1 t + maustuminen jääkaapissa 4-12 t
Vaikeustaso
Helppo

Napoleon-kakku venäläisittäin

Ainekset

400
g
lehtitaikinaa (½ Sunnuntai Iso lehtitaikinapaketista)
Täyte
4 1/2
dl
maitoa
3
rkl
mannaryynejä
1
munankeltuainen
3
rkl
vaniljasokeria
3-5
rkl
kermalikööriä (esim. Baileys)
250
g
voita
1
dl
sokeria
500
g
mustikoita
Lisäksi
lehtitaikinan murusia

Työvaiheet

  1. Käytä puolet paketin lehtitaikinasta ja sulata se ohjeen mukaan. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Avaa sulanut voitaikinalevy ja leikkaa se pituussuunnassa kahteen osaan. Paista voitaikinalevyjä 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Valmista täyte. Mittaa maito ja mannaryynit kattilaan, keitä löysäksi puuroksi ja nosta kattila pois liedeltä. Sakeuta puuro vatkaamalla vispilällä keltuainen puuron sekaan. Älä keitä puuroa munan lisäämisen jälkeen. Lisää puuroon vaniljasokeri ja likööri.
  3. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä voivaahtoon jäähtynyt mannapuuro pieni erä kerrallaan ja vatkaa täyte tasaiseksi massaksi. Laita 1 tunniksi jääkaappiin kovettumaan.
  4. Tasaa sahalaitaisella veitsellä voitaikinalevyjen reunat suoriksi ja halkaise levyt niin, että saat neljä ohutta taikinalevykappaletta. Ota talteen levyn helposti irtoava paistopinta, se käytetään koristelussa.
  5. Aloita kakun kokoaminen. Levitä alimmalle pohjalle neljännes täytteestä ja ripottele neljännes mustikoista täytteelle. Jatka näin, kunnes kaikki neljä kerrosta ovat valmiina.
  6. Koristele kakun pinta lehtitaikinan hippusilla. Nosta kakku viileään ja anna maustua vähintään 4 tuntia, mutta mielellään yön yli.

Kommentit (7)

Kakkumaakari

Vaihe 1) Avaa sulanut voitaikinalevy ja leikkaa se pituussuunnassa kahteen osaan. Ja sitten vielä vaihe 4)Tasaa sahalaitaisella veitsellä voitaikinalevyjen reunat suoriksi, ja halkaise levyt pitkittäin kahteen osaan. Siis kuinka ohuista suikaleista kakku oikein kootaan?

Vierailija

En ymmärrä voitaikinalevyjen suikaloimista. Kuvan kakkuun näyttäisi oltu käytetty neljä kokonaista levyä... Saisiko ohjeen tarkennusta?

Simple

Ohjeessa käytetty isoa, kokonaista lehtitaikinalevyä. Varmaan saman asian ajaa, ilman levyjen paloittelua, jos käyttää valmiita pienempiä lehtitaikinalevyjä neljä kappaletta...

Vierailija

Tämä on kyllä niin kaukana venäläisestä Napoleon kakusta ettei tosikaan. Kiinnostuneet voivat google kääntäjällä googlata oikean ohjeen, on herkullista - täytteenä keitettyä kreemiä.
Terkuin, venäläinen

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Muokkasin ohjetta hieman helpommin ymmärrettävään muotoon. Puolikkaasta isosta taikinalevystä tulee siis kaksi suorakaiteen muotoista palaa, jotka paiston jälkeen halkaistaan, jolloin lopputuloksena on neljä ohutta taikinalevyä. Ehkä tämä auttaa eteenpäin?

-jakolasku-

Tämä Napoleonkakku venäläisittäin oli todella ihana ja hyvänmakuinen. Hieman hankala leikata siivuiksi, joten ajattelin kokeilla pyöreitä *leivospohjia* lehtitaikinasta ja laittaa 2 päälekkäin. Väliin ja päälle  mannapuuro/voikreemitäyte, sekä pensasmustikat. ja murut  Pensasmustikat pysyvät kauniina  pitempään.

Vierailija

Hyvää! Laitoin kuningatarhilloa aina kreemin alle, lisäsi kirpsakkuutta -kuten napoleon kakussa muutenkin pitäisi olla

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Portugalin kuuluisin leivos pasteis de nata tehdään usein voitaikinasta, mutta kokeilepa murotaikinaa. Murea pohja ja kermaisen pehmeä sitruuna-vaniljatäyte – upea päätös aterialle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
50 min + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Portugalilaiset vaniljaleivokset

Ainekset

400
g
murotaikinaa (pakaste)
TÄYTE
2
dl
kuohukermaa
1
dl
täys- tai kevytmaitoa
2
rkl
maissitärkkelystä (Maizena)
¾
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
4
huoneenlämpöistä keltuaista
1–2
sitruunan kuori (1 rkl raastettuna)
2
tl
sitruunamehua
LISÄKSI
tomusokeria ja kanelia

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Tee täyte. Laita kerma, maito ja maissitärkkelys kattilaan. Sekoita sokeri ja vaniljasokeri joukkoon. Kuumenna seos kiehuvaksi ja siirrä kattila pois liedeltä, säädä liesi valmiiksi keskilämmölle. Riko keltuaisten rakenne pienessä kulhossa ja lisää ne sitten nopeasti vatkaten kermaseokseen. Siirrä kattila takaisin liedelle ja keitä keskilämmöllä sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes täyte paksuuntuu. Älä anna sen kiehua.
  3. Mausta täyte raastetulla sitruunankuorella ja sitruunamehulla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi välillä sekoitellen.
  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina ohuemmaksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Ota siitä ympyröitä (Ø noin 10 cm) ja painele ne muffinipellin koloihin. Lusikoi täyte pohjille. Paista leivoksia uunin keskitasossa noin 15–19 minuuttia. Täyte saa ruskistua paikoitellen.
  5. Siivilöi jäähtyneiden leivosten pinnalle tomusokeria ja kanelia.

Vinkki! Voit paistaa taikinasta ja täytteestä leivosten sijaan ison tortun. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø noin 22 cm) ja painele kaulittu taikina vuokaan. Lisää täyte ja paista 200 asteessa noin 25–30 minuuttia.

Helsingin Sanomat on lisännyt 111 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Nettihitiksi nousseen dalgona-kahvin maut taipuvat myös kakuksi.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kuohkea dalgona-kakku

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
1
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
soodaa
½
tl
suolaa
150
g
kermaviiliä
3
rkl
pikakahvijauhetta
150
g
voita
1
dl
muscovadosokeria
1
dl
sokeria
3
kananmunaa
KUORRUTE
250
g
mascarponetuorejuustoa
1
dl
vispikermaa
4
tl
pikakahvijauhetta
6
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään kulhossa.
  2. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kermaviili ja pikakahvijauhe.
  3. Sulata voi. Mittaa sokerit voin joukkoon ja sekoita. Lisää myös kananmunat ja sekoita hyvin.
  4. Lusikoi sokeri-voi-munaseoksen joukkoon kermaviili ja sekoita. Lisää lopuksi vielä kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi vispilällä.
  5. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halkaisijaltaan noin 22 cm). Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 35–40 minuuttia tai siihen asti, kunnes tikulla kokeiltaessa tikkuun ei enää irtoa muruja.
  6. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kuin irrotat sen.
  7. Valmista kuorrute vatkaamalla kaikki kuorrutteen aineet kuohkeaksi vaahdoksi.
  8. Tasoita jäähtyneen kakun pinta tarvittaessa leikkaamalla siitä terävällä veitsellä siivu pois. Levitä kuorrute ilmavasti kakun päälle.
  9. Koristele halutessasi hennolla kaakaojauhekerroksella.
     
Sport on lisännyt 85 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Melonipizza on näyttävä ja ihanan raikas kesäjälkkäri. Lastaa vesimeloniviipaleet mansikka-tuorejuustotäytteellä, hedelmillä ja marjoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Melonipizza

Ainekset

2
pyöreää vesimelonikiekkoa
2
dl
mansikoita
1 ½
dl
maustamatonta tuorejuustoa (11 %)
5
basilikanlehteä
1
tl
sokeria
LISÄKSI
1
kiivi
1
dl
karhunvatukoita
1
dl
mansikoita
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi mansikat kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Hienonna basilika. Mausta mansikka-tuorejuustoseos basilikalla ja sokerilla.

  2. Lohko melonikiekot. Lusikoi mansikka-tuorejuustoseos lohkoille.

  3. Koristele viipaleet kiivillä, karhunvatukoilla, mansikoilla ja tuoreella basilikalla.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kyllä, piirakan voi tehdä myös grillissä! Tämän version täyte on simppeli mutta superherkku: mascarponea, kinuskia, persikkaa ja piparminttuisia ranskanpastilleja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
1 h + taikina 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Persikkapiirakka grillissä

Ainekset

POHJA
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelijauhetta
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
100
g
kylmää voita
2–3
rkl
kylmää vettä
TÄYTE
4
persikkaa
1
pkt (250 g)
mascarponejuustoa
1
kananmuna
1
dl
kinuskikastiketta
1
dl
ranskanpastilleja
½
dl
mantelilastuja
LISÄKSI
2
kertakäyttöisiä foliovuokaa (Ø n. 20 cm)
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Yhdistä pohjan kuivat aineet tehosekoittimen kulhossa. Lisää kylmä voi kuutioina ja pyöräytä konetta vain sen verran, että voi ja jauhot sekoittuvat muruksi. Lisää 2–3 rkl kylmää vettä ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.

  2. Kuumenna grilli.

  3. Kauli kylmä taikina noin ½ cm:n paksuiseksi, hieman foliovuokaa isommaksi levyksi. Sivele toinen vuoka öljyllä ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

  4. Halkaise persikat ja poista kivi. Paloittele hedelmät.

  5. Yhdistä mascarpone ja kananmuna kulhossa. Sekoita kinuski joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele ranskanpastillit ja asettele lopuksi persikkapalat piirakan pinnalle. Taita taikinan reunat täytteen päälle ja ripottele mantelilastut pinnalle.

  6. Laita tyhjä kertakäyttövuoka ylösalaisin ritilälle kuumaan grilliin ja piirakkavuoka sen päälle. Kypsennä piirakkaa grillissä kuvun alla 45–60 minuuttia. Tarkkaile piirasta ja siirrä sen paikkaa grillissä, jos se kypsyy epätasaisesti.

Vinkki! Voit paistaa piirakan myös sähköuunissa 200 asteessa 35–40 minuuttia.