Me Naiset on lisännyt 1143 reseptiä.
Linkitetty 202 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Maukas katkarapu-nuudelisoppa on helppouden huippu, sillä nuudeleita ei tarvitse edes keittää. Riittää, kun ne nostaa vain hetkeksi kuumaan liemeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-nuudelisoppa

Ainekset

2
munaa
1
rkl
inkivääriä raasteena
1
valkosipulinkynsi
1
punasipuli
1
tl
öljyä
1
rkl
punaista currytahnaa
1
prk
kookosmaitoa
6
dl
kasvislientä
1
paprika
1
parsakaali
200
g
katkarapuja
100
g
riisinuudeleita
½
limetin mehu
1–2
rkl
vaaleaa soijakastiketta
½
ruukkua
thaibasilikaa

Työvaiheet

  1. Keitä munia kiehuvassa vedessä noin 6 minuuttia. Jäähdytä ja kuori.
  2. Raasta inkivääri. Hienonna valkosipulinkynsi ja punasipuli. Paista inkivääriä ja sipuleita pari minuuttia öljyssä kattilassa. Lisää currytahna ja paista vielä minuutti.
  3. Kaada kattilaan kookosmaito ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Leikkaa paprika ja parsakaali suupaloiksi ja lisää liemeen yhdessä sulatettujen katkarapujen kanssa. Keitä pari minuuttia.
  5. Lisää nuudelit ja siirrä kattila sivuun liedeltä. Anna nuudeleiden turvota kannen alla noin 5 minuuttia. Mausta keitto limetin mehulla, soijalla ja tuoreella thaibasilikalla. Kauho keitto lautasille ja puolita munat annosten pinnalle.

Kommentit (4)

Mirlap

Katkarapuja ei saisi keittää vaan lisätä ne viimeiseksi

Jussi Kanerva

Hyvältä näyttää, mutta olisiko vielä yksinkertaisempi resepti valmiista pussituotteista jotka lisäsi vaan kiehuvaan veteen ? No Nuudelipussi on ehkä liian yksinkertainen, mutta Katkarapupussilla voisi täydentää ? Kysyy: Peukalo keskellä keittoa. Ihan vaan kysyn, koska tuo ohje sisältää niin paljon tuotteita joista en ymmärrä mitään. Miksi "helpot ja nopeat" reseptit sisältävät aina niin kummallisia tuotteita joita minun kaapissani ei ole ? Esimerkiksi Thai basilikaa, Kookosmaitoa, punaista Currytahnaa ja vaikkapa raastettua Inkivääriä.

Ole hyvä.

Jussi. Osta katkarapu kuumakuppi. Lisäät vain veden jauheen sekaan ja valmiista nuudelipussista nuudeleita lopuksi. Muista laittaa kiehuvaa vettä ja enemmän kuin kuumakuppi käskee (2dl). =)

Saskia Smids
Seuraa 
Liittynyt19.10.2017

Nuudelit kannattaa valmistaa nuudelipakkauksessa olevan ohjeen mukaan, ja valmistaa ne erikseen niin, että ne lopulta huuhdellaan kylmällä vedellä ja lisätä vasta silloin kun keitto on jo omalla lautasella. 

Ja kyllä, katkarapuja ei saa keittää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1143 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Tuhti kermainen lohipasta taipuu kesäruoaksi, kun joukkoon lisää pannulla rapeiksi paistettuja kesäkasviksia. Loraus hummerifondia antaa pastaan tyylikkään maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen savulohispagetti ja paistettuja kesäkasviksia

Ainekset

3
dl
kermaa
1
rkl
hummerifondia
1
dl
pastan keitinvettä
200
g
lämminsavulohta
1
rkl
sitruunan mehua ja 1 tl kuoriraastetta
Lisäksi
400
g
spagettia
Päälle
150
g
sokeriherneitä
150
g
parsan tai parsakaalin nuppuja
1
ps (125 g)
retiisejä
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
noin ½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Mittaa kerma ja hummerifondi kattilaan ja keitä niitä kokoon keskilämmöllä ilman kantta noin 10 minuuttia.

  2. Keitä spagetti kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Ota keittämisen puolivälissä keitinvettä kauhalla ja kaada se kerman joukkoon kiehumaan.

  3. Kuori ja paloittele parsa tai parsakaali. Huuhdo ja puolita retiisit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista parsaa tai parsakaalia ja retiisiä muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja sokeriherneet ja jatka vielä muutama minuutti. Kasvikset saavat jäädä rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Paloittele savulohi kermakastikkeeseen. Lisää myös sitruunan mehu ja kuoriraaste. Valuta spagetti ja kääntele kerma-lohikastikkeeseen. Nosta lautasille ja lusikoi paistettuja kasviksia päälle.

Me Naiset on lisännyt 1143 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Herkulliseen salaattin kannattaa valita pikkuisia fenkoleita, jotka on nopea grillata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu fenkoli-lohisalaatti

Ainekset

4
fenkolia
1
nippu
retiiseja
½
sitruunan kuori
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
100
g
viinisuolaheinää
150
g
graavilohta
½
norilevy
LISÄKSI
tillipestoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli. Huuhdo ja puolita fenkolit ja retiisit.

  2. Purista sitruunasta mehu salaattiastian pohjalle. Mittaa joukkoon
    öljy ja suola.

  3. Grillaa retiiseihin ja fenkoleihin hyvät pinnat. Ne saavat jäädä napakoiksi sisältä. Sekoita grillatut vihannekset sekä viinisuolaheinä sitruunaöljyyn.

  4. Levitä salaatin pinnalle graavilohisiivuja ja murusta noria rouskeeksi. Viimeistele tillipestolla.

Tillipesto

Ainekset

1
ruukku
tilliä
1
sitruuna
1
dl
kuorittuja manteleita
1
dl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Katkaise tilli ruukusta varsineen. Leikkaa karkeasti.

  2. Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta.

Helsingin Sanomat on lisännyt 126 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Välimerelliset lohivartaat viimeistellään jälkimarinadilla, jonka ihanan pestomaiset maut iskevät nopeasti ja tiukasti kiinni grillattuihin kalapaloihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimeren makujen lohivartaat

Ainekset

500
g
vihreää parsaa
600
g
lohta
2
isoa keltaista paprikaa
12
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
oliiviöljyä grillaamiseen
JÄLKIMARINADI
1
valkosipulinkynsi
1
tuuhea ruukku
basilikaa
dl
parmesaania raasteena
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese ja kuivaa parsat huolellisesti, poista tyvestä puumainen osa.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja lisää parsat. Keitä 1 minuutti. Valuta parsat ja upota ne heti kylmään veteen, jotta kypsyminen lakkaa. Kevyt esikypsennys on tarpeen, jotta parsat eivät halkea, kun pujotat niitä vartaisiin. Anna jäähtyä, valuta ja kuivaa. Pilko noin 5 cm:n pätkiksi.
  3. Pilko lohi nahattomiksi, sivuiltaan noin 3 cm:n kuutioiksi. Leikkaa paprikat reiluiksi kuutioiksi.
  4. Jaa lohi, paprika, parsa ja kokonaiset öljyyn säilötyt aurinkokuivatut tomaatit 4–8 ohueen grillivartaaseen vartaiden ja grillin koosta riippuen. Mausta pinta suolalla ja pippurilla. Peitä kelmulla ja jätä odottamaan jääkaappiin.
  5. Valmista jälkimarinadi. Kuori valkosipulinkynsi. Irrota basilikasta lehdet. Raasta parmesaani. Mittaa kaikki ainekset kapeaan korkeaan astiaan ja sekoita tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella.
  6. Sivele vartaat öljyllä ja grillaa ne kypsiksi kuumassa grillissä. Käännä varoen, jotta lohipalat eivät hajoa.
  7. Nosta vartaat tarjoiluvadille ja sudi kauttaaltaan jälkimarinadilla. Tarjoa heti.
Me Naiset on lisännyt 1143 reseptiä.
Linkitetty 80 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tarjoa lohi maustevoin muodossa! Varoitus: saatat jäädä siihen niin pahasti koukkuun, ettet enää jatkossa syö uuniperunaa ilman sitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 2 dl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-maustevoi

Ainekset

200
g
voita
150
g
kylmäsavulohta
1
dl
ruohosipulia
1
rkl
sitruunankuorta
2
tl
piparjuuritahna

Työvaiheet

  1. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään.

  2. Sulata 100 g voita kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinälle. Kaada voi varovasti kulhoon niin, että tummaksi paahtunut sakka jää kattilaan. Anna voin jäähtyä huoneenlämpöiseksi, noin 20 minuuttia. Heitä sakka pois.

  3. Vatkaa ruskistettu voi kuohkeaksi. Vatkaa 100 g ruskistamatonta, pehmeää voita toisessa kulhossa kuohkeaksi. Yhdistä voivaahdot.

  4. Hienonna kylmäsavulohi ja ruohosipuli. Pese ja raasta sitruunan kuori. Yhdistä voivaahtoon. Mausta piparjuuritahnalla ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa esimerkiksi uusien perunoiden, paahdetun leivän tai grillattujen kasvisten kanssa.