Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 177 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Maukas katkarapu-nuudelisoppa on helppouden huippu, sillä nuudeleita ei tarvitse edes keittää. Riittää, kun ne nostaa vain hetkeksi kuumaan liemeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-nuudelisoppa

Ainekset

2
munaa
1
rkl
inkivääriä raasteena
1
valkosipulinkynsi
1
punasipuli
1
tl
öljyä
1
rkl
punaista currytahnaa
1
prk
kookosmaitoa
6
dl
kasvislientä
1
paprika
1
parsakaali
200
g
katkarapuja
100
g
riisinuudeleita
½
limetin mehu
1–2
rkl
vaaleaa soijakastiketta
½
ruukkua
thaibasilikaa

Työvaiheet

  1. Keitä munia kiehuvassa vedessä noin 6 minuuttia. Jäähdytä ja kuori.
  2. Raasta inkivääri. Hienonna valkosipulinkynsi ja punasipuli. Paista inkivääriä ja sipuleita pari minuuttia öljyssä kattilassa. Lisää currytahna ja paista vielä minuutti.
  3. Kaada kattilaan kookosmaito ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Leikkaa paprika ja parsakaali suupaloiksi ja lisää liemeen yhdessä sulatettujen katkarapujen kanssa. Keitä pari minuuttia.
  5. Lisää nuudelit ja siirrä kattila sivuun liedeltä. Anna nuudeleiden turvota kannen alla noin 5 minuuttia. Mausta keitto limetin mehulla, soijalla ja tuoreella thaibasilikalla. Kauho keitto lautasille ja puolita munat annosten pinnalle.

Kommentit (4)

Mirlap

Katkarapuja ei saisi keittää vaan lisätä ne viimeiseksi

Jussi Kanerva

Hyvältä näyttää, mutta olisiko vielä yksinkertaisempi resepti valmiista pussituotteista jotka lisäsi vaan kiehuvaan veteen ? No Nuudelipussi on ehkä liian yksinkertainen, mutta Katkarapupussilla voisi täydentää ? Kysyy: Peukalo keskellä keittoa. Ihan vaan kysyn, koska tuo ohje sisältää niin paljon tuotteita joista en ymmärrä mitään. Miksi "helpot ja nopeat" reseptit sisältävät aina niin kummallisia tuotteita joita minun kaapissani ei ole ? Esimerkiksi Thai basilikaa, Kookosmaitoa, punaista Currytahnaa ja vaikkapa raastettua Inkivääriä.

Ole hyvä.

Jussi. Osta katkarapu kuumakuppi. Lisäät vain veden jauheen sekaan ja valmiista nuudelipussista nuudeleita lopuksi. Muista laittaa kiehuvaa vettä ja enemmän kuin kuumakuppi käskee (2dl). =)

Käyttäjä5479
Seuraa 
Liittynyt19.10.2017

Nuudelit kannattaa valmistaa nuudelipakkauksessa olevan ohjeen mukaan, ja valmistaa ne erikseen niin, että ne lopulta huuhdellaan kylmällä vedellä ja lisätä vasta silloin kun keitto on jo omalla lautasella. 

Ja kyllä, katkarapuja ei saa keittää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2117 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Panu Pälviä

Hae perinteiseen rosolliin uutta makua silkkitieltä! Anna porkkanoiden marinoitua ihanan mausteisiksi, sekoita kastike hummuksesta ja turkkilaisesta jogurtista ja tarjoa koko komeus rapeiden pitaleipätikkujen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Hummusrosolli

Ainekset

2
suolakurkkua
3–4
etikkapunajuurta
1
matjessillifilee
½
prk (à 400/280 g)
säilykeherneitä
½
punasipuli
Marinoidut porkkanat
2
porkkanaa
1
rkl
hienonnettua persiljaa
½
sitruunan mehu
1
tl
oliiviöljyä
½
tl
jauhettua kanelia
¼
tl
jauhettua kurkumaa
¼
tl
jauhettua neilikkaa
¼
tl
jauhettua cayennepippuria
Hummusjogurtti
4
dl
turkkilaista jogurttia
200
g
hummusta
Pitaleipätikut
3
esipaistettua pitaleipää
2
tl
oliiviöljyä
½
tl
yrttisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin marinoidut porkkanat. Kuori ja raasta porkkanat. Hienonna persilja ja purista sitruunan mehu. Yhdistä kaikki ainekset ja jätä marinoitumaan.
  2. Sekoita turkkilainen jogurtti ja hummus keskenään.
  3. Kuutioi suolakurkut ja punajuuret. Leikkaa sillifilee ohuiksi suikaleiksi. Valuta herneet. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi.
  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa pitaleivät tikuiksi ja levitä ne leivinpaperille. Sivele ne oliiviöljyllä ja mausta yrttisuolalla. Paahda uunin keskiosassa 3–4 minuuttia tai kunnes leipätikut ovat rapeita.
  5. Pyöräytä hummusjogurtti lusikalla tarjoilulautaselle. Asettele suolakurkut, punajuuret, silli, herneet, punasipuli ja porkkanat sektoreittain dipin päälle. Tarjoa rapeiden pitaleipätikkujen kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2117 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Granaattiomena ja piparjuuritahna antavat graavatulle lohelle upean makulisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 minuuttia + 1 vrk maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomenagraavattu lohi

Ainekset

600
g
lohifileetä
2
tl
roseepippureita
2
rkl
karkeaa merisuolaa
1
rkl
sokeria
2
dl
granaattiomenan siemeniä
4
rkl
piparjuuritahnaa

Työvaiheet

  1. Nypi lohesta ruodot. Puolita filee pitkittäin tai poikittain. Rouhi roseepippurit karkeasti. Ripottele pippuri, suola ja sokeri kalan lihapuolelle.
  2. Irrota granaattiomenasta siemenet kulhoon. Murskaa osa siemenistä esimerkiksi perunasurvimella. Sekoita piparjuuri joukkoon. Levitä seos fileepaloille ja paina kalapalat yhteen lihaisat puolet vastakkain.
  3. Kääri kala tiiviisti kelmuun ja anna graavautua pienen painon alla jääkaapissa vuorokausi.
  4. Pyyhi mausteet kalan pinnalta ja leikkaa ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2117 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tanskalainen voileipä on kuin pieni ateria, jossa lautasenkin, eli leivän, voi syödä. Merimiehen kalaleivän mehevöittää rapusalaatti, joka saa päälleen rapeiksi paistettuja punakampelafileitä. Tainnuttavan hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Merimiehen kalaleipä

Ainekset

4
viipaletta
vaaleaa vuokaleipää tai tiivistä ruisleipää
400
g
punakampelafileitä
1
kananmuna
1
dl
vehnäjauhoja
2
dl
korppujauhoja
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
voita + 1 rkl öljyä
8
tl
voita
4
salaatinlehteä
4
tillinoksaa
(vesikrassia)
4
sitruunanlohkoa
Rapusalaatti
1
prk (165 g/110 g)
kuningasrapuja tai 1 dl jokiravunpyrstöjä hienonnettuna
1
pieni salottisipuli
n. ¾
dl
majoneesia
2
rkl
tilliä hienonnettuna
½
tl
piparjuurta raastettuna
3–4
tippaa Tabascoa
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee rapusalaatti. Valuta ja hienonna ravut. Kuori ja hienonna sipuli. Yhdistä ravut ja sipuli. Lisää sen verran majoneesia, että seos on tanakkaa. Sekoita loput aineet salaattiin.
  2. Leikkaa kala hieman leipäviipaleita isommiksi paloiksi. Poista ruodot. Vatkaa kananmunan rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa vehnäjauhot toiselle ja korppujauhot kolmannelle lautaselle. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kalat voi-öljyseoksessa pannussa kypsiksi, noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä talouspaperin päälle valumaan. Pidä lämpimänä folion alla.
  3. Voitele leivät voilla. Jaa salaatinlehdet, kalat ja rapusalaatti leiville. Koristele tillillä ja esimerkiksi vesikrassilla. Purista päälle sitruunamehua.

Vinkki Voit käyttää leivissä pakasteena myytäviä paneroituja kampelafileitä.

Kommentit (2)

Vierailija

mitä hemmetin sormisuolaa???

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Sormisuola = sormin murennettava hiutalesuola. Voit käyttää yhtä hyvin muutakin suolaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 676 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Lasse Lecklin

Lusikallinen graavisiikatartaria kruunaa joulun alkuruokalautasen. Raikas graavisiika, sitruuna, smetana ja mäti ovat uskomattoman hyvät yhdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + 1 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Graavisiikatartar

Ainekset

Graavisiika
4
(à 150 g)
tuoretta siikafileetä (suomustamatonta)
2
rkl
karkeaa merisuolaa
¾
tl
sokeria
1
tl
roseepippuria
Tartariin
1
pieni
punasipuli
½
ruukkua
ruohosipulia
1
tl
luomusitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
vaaleaa siirappia
1
tl
dijoninsinappia
Viimeistelyyn
ruohosipulia hienonnettuna
roseepippuria
siianmätiä

Työvaiheet

  1. Nypi siikafileistä ruodot. Ripottele fileiden päälle suola, sokeri ja kevyesti murskatut roseepippurit. Käännä fileet lihapuoli vastakkain, kääräise voipaperiin ja nosta lautasella jääkaappiin. Anna kalan suolautua jääkaapissa noin vuorokausi.
  2. Vetäise kalafileiden päältä pois ylimääräiset mausteet veitsen lappeella. Poista nahka terävällä veitsellä. Leikkaa kala pieniksi kuutioiksi.
  3. Kuori ja pilko punasipuli mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli. Sekoita tartarin kaikki ainekset keskenään.
  4. Tarjoa kulhosta joulun alkuruokien kanssa tai jaa tartar ruokalusikoihin vadille. Viimeistele ruohosipulilla, roseepippurilla ja siianmädillä.

Kommentit (0)