Me Naiset on lisännyt 1286 reseptiä.
Linkitetty 157 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Thaimaassa som tam -salaatti tehdään vihreästä papaijasta. Kotimaiset juurekset sopivat makumaailmaan kuitenkin yhtä hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -salaatti

Ainekset

2
porkkanaa
½
lanttu
¼
punakaalia
1
punainen chili
1
valkosipulinkynsi
2
limettiä
1
dl
suolapähkinöitä
1
rkl
sokeria
2
rkl
kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Pese porkkanat ja lanttu hyvin juuresharjalla. Leikkaa kannat pois ja raasta raastimen karkealla terällä. Hienonna kaali. Puolita chilit ja poista siemenet, jos haluat vähentää tulisuutta. Kuori valkosipulinkynsi ja lohko limetit neljään osaan.
  2. Mittaa kulhoon suolapähkinät, sokeri ja kalakastike. Lisää chilit ja limetit. Murskaa mausteet ja chilit muusinuijalla tai tukevalla puukauhalla ja sekoita hyvin. Lisää vihannekset ja jatka nuijimista käännellen, kunnes kaikki ainekset ovat hyvin sekoitettu.

Kommentit (3)

Vierailija

Tuossa kuvassa on listing jotakin vihreää, olisiko lehtikaalia...

Vierailija

Siis lisäksi ei listing

Muori

Kuoritaanko limetit ennen murskaamista?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1286 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Ihana kevätsalaatti yhdistää paahdetut parsat, krutongit ja uunifetan. Tarjoa herkku uunilämpimänä suoraan pelliltä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu parsa-feta-leipäsalaatti

Ainekset

2
nippua (à 400 g)
parsaa
2
avokadoa
2
pkt (à 200 g)
fetaa
1
vaalea maalais- tai ranskanleipä
1
sitruunaa
2
dl
oliiviöljyä
½
ruukku tuoretta timjamia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Poista parsoista kuivat kannat. Halkaise avokadot, kuori ja viipaloi puolikkaat. Valuta fetat. Laita vihannekset ja fetat isoon uunivuokaan. Murenna leipä isoiksi paloiksi ja lisää ne vuokaan.

  2. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa kulhoon. Lisää öljy, hienonnettu timjami, suola ja pippuri. Sekoita mausteöljy vuoassa vihanneksiin ja leipäpaloihin. Halkaise sitruuna ja laita sekin uunivuokaan.

  3. Kypsennä ensin 225 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Paahda lopuksi grillivastuksen alla noin 5 minuuttia. Peitä leipäpalat foliolla, jos ne paahtuvat liikaa.

  4. Purista sitruunanpuolikkaista mehu ainesten joukkoon ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 214 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Tomaattien ja vesimelonien makeus nousee grillatessa pintaan. Tämä ihanan kesäinen, pitaleipäkolmioilla höystetty salaatti sopii lisukkeeksi kaikille kesän grilliherkuille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu vesimeloni-tomaattisalaatti

Ainekset

½–1
(1 kg)
minivesimelonia
2
(500 g)
pihvitomaattia
1
rs (300 g)
grillitomaatteja
2
kesäsipulia varsineen
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Grillattu pita
4
(yhteensä 320 g)
pitaleipää
2
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
Kastike
1
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista kastike vatkaamalla ainekset keskenään.
  2. Huuhdo vesimeloni. Leikkaa se kuorineen lohkoiksi ja ne parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Huuhdo pihvitomaatit ja leikkaa ne sentin paksuisiksi viipaleiksi. Puolita isoimmat viipaleet. Viipaloi sipulit ja hienonna varret (säästä varret salaatin viimeistelyyn). Sivele kasvikset öljyllä.
  3. Käsittele pitat grillivalmiiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita ne öljyn joukkoon ja sivele leivät reilusti öljyllä.
  4. Kuumenna grilli tai muurikkapannu. Grillaa tai paahda ensin pitat rapeiksi molemmin puolin. Nosta leikkuulaudalle ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi kolmioiksi.
  5. Grillaa tai paahda sitten melonit, tomaatit ja sipulit nopeasti molemmin puolin. Grillitomaatit voit käyttää grillissä varsien avulla sellaisenaan. Mausta kasvikset grillatessa suolalla ja pippurilla.
  6. Levitä leivät sekä meloni-, tomaatti- ja sipuliviipaleet kerroksittain vadille. Lisää päälle sipulinvarret. Valele salaatti kastikkeella. Tarjoa lämpimänä grilliruokien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2508 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kananmunasta, sipulista ja purkki-kikherneistä syntyy tavattoman herkullista pikaruokaa, kun niistä valmistaa tahinin ja chilin maustaman egyptiläisen salaatin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Egyptiläinen munasalaatti

Ainekset

4
pientä sydänsalaattia tai mini romainea
4
tomaattia
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
2
prk (à 300 g)
käyttövalmiita kikherneitä
½–1
tl
suolaa
4
kananmunaa
½
ruukku lehtipersiljaa
1
tl
chilirouhetta
Tahinikastike
½
dl
sitruunamehua
1
rkl
tahinia
1
rkl
öljyä
1
rkl
vettä
¼
tl
suolaa
Lisäksi
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Purista sitruunan mehu kulhoon ja sekoita muut aineet joukkoon.

  2. Leikkaa salaatit pitkittäin neljäksi lohkoksi ja siirrä tarjoiluastiaan. Lohko myös tomaatit ja nosta palat salaatin joukkoon.

  3. Kuori ja leikkaa punasipuli kuudeksi lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti. Paista sipuleita ja kikherneitä öljyssä pannussa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla. Paista samaan aikaan toisessa pannussa tilkassa öljyä 4 kananmunaa, noin 2 minuuttia yhdeltä puolelta.

  4. Laita kikherne-sipuliseos ja paistetut munat tarjoiluastiaan salaatin päälle. Lusikoi kastike salaatille. Viimeistele salaatti lehtipersiljan lehdillä ja chilirouheella.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 214 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Broileripannusalaatti on hävikkiruokien aatelia: pannulle voi heittää kuivahtaneen leivän, peston lopun ja vaikkapa hieman nahistuneet vihannekset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen broileripannusalaatti

Ainekset

500
g
broilerin fileepihvejä
1
ps (200 g)
lehtikaalia
½
kuivahtanutta patonkia
2
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
5–6
rkl
(sitruuna)pestoa
1
dl
parmesaania raasteena
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota broilerin fileepihvit huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsentämistä. Leikkaa pihvit 2–3 osaan.
  2. Huuhtele lehtikaali, leikkaa paksut lehtiruodit pois ja suikaloi lehdet. Revi kuivahtanut patonki pieniksi suupalan kokoisiksi paloiksi.
  3. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä. Paista patonkipaloja muutaman minuutin ajan, kunnes ne hieman ruskistuvat. Nosta lautaselle.
  4. Paista broilerin fileepihvejä öljyssä pannulla noin 8 minuuttia välillä käännellen, kunnes broileri on kypsää.
  5. Lisää pannulle lehtikaalisuikaleet. Mausta suolalla. Paista sekoitellen kuumalla pannulla viitisen minuuttia, kunnes lehtikaalit ovat hieman ruskistuneet. Lisää patonkipalat ja pesto. Paista vielä pari minuuttia. Ripottele päälle reippaasti raastettua parmesaania.
     

Kommentit (0)