Me Naiset on lisännyt 1500 reseptiä.
Linkitetty 159 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Thaimaassa som tam -salaatti tehdään vihreästä papaijasta. Kotimaiset juurekset sopivat makumaailmaan kuitenkin yhtä hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -salaatti

Ainekset

2
porkkanaa
½
lanttu
¼
punakaalia
1
punainen chili
1
valkosipulinkynsi
2
limettiä
1
dl
suolapähkinöitä
1
rkl
sokeria
2
rkl
kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Pese porkkanat ja lanttu hyvin juuresharjalla. Leikkaa kannat pois ja raasta raastimen karkealla terällä. Hienonna kaali. Puolita chilit ja poista siemenet, jos haluat vähentää tulisuutta. Kuori valkosipulinkynsi ja lohko limetit neljään osaan.
  2. Mittaa kulhoon suolapähkinät, sokeri ja kalakastike. Lisää chilit ja limetit. Murskaa mausteet ja chilit muusinuijalla tai tukevalla puukauhalla ja sekoita hyvin. Lisää vihannekset ja jatka nuijimista käännellen, kunnes kaikki ainekset ovat hyvin sekoitettu.

Kommentit (3)

Vierailija

Tuossa kuvassa on listing jotakin vihreää, olisiko lehtikaalia...

Vierailija

Siis lisäksi ei listing

Muori

Kuoritaanko limetit ennen murskaamista?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3018 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Vaihda väriä! Tee pastan kaveriksi ragu vaaleana versiona sienten, pekonin ja kerman kanssa. Tutut sipuli, porkkana ja selleri löytyvät kastikkeesta kyllä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–5
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen sieniragu

Ainekset

400
g
tagliatellea tai spagettia
KASTIKE
1
l
kantarelleja, suppilovahveroita, tatteja tai viljeltyjä sieniä suupaloiksi leikattuna
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
1
porkkana
1
lehtisellerinvarsi
4
viipaletta pancettaa tai pekonia
3
rkl
oliiviöljyä
300
g
sika-nautajauhelihaa
½
dl
valkoviiniä
1
dl
kuohukermaa
1
dl
kasvis- tai lihalientä
1
laakerinlehti
muutama oksa timjamia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Puhdista ja paloittele sienet. Paahda sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei irtoa enää nestettä. Laita sienet hetkeksi sivuun.

  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja leikkaa porkkana pieniksi kuutioiksi. Kuutioi lehtiselleri ja pancetta.

  3. Kuullota kasviksia ja pancettaa pannulla öljyssä muutama minuutti sekoitellen. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi.

  4. Kaada viini pannulle ja anna sen kiehahtaa. Sekoita joukkoon kerma, kasvisliemi, laakerinlehti ja timjami. Anna porista miedolla lämmöllä ilman kantta noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää lopuksi sienet.

  5. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta siivilässä ja kumoa pannulle sienikastikkeen joukkoon. Kääntele sekaisin. Viimeistele raastamalla pinnalle parmesaania.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3018 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Makeista nektariineista ja hapokkaasta vihreästä omenasta syntyy hauska slaw-tyyppinen lisukesalaatti. Inkivääri antaa tälle salaatille sopvasti särmää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Nektariinislaw

Ainekset

5
nektariinia
1
vihreä omena
4
cm:n pala
inkivääriä
2
rkl
paahdettua seesamiöljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
ruukku tuoretta minttua

Työvaiheet

  1. Leikkaa nektariinit puoliksi ja poista kivet. Koverra omenasta siemenkota pois. Kuori inkivääri. Leikkaa hedelmät ja inkivääri ohuiksi tikuiksi ja laita kulhoon.

  2. Sekoita seesamiöljy, riisiviinietikka, suola ja pippuri keskenään. Kääntele kastike slaw’n joukkoon.

  3. Revi mintun lehdet lopuksi joukkoon.

Kommentit (1)

Vierailija

Tarkistatteko lainkaan reseptien kuvia ennen julkaisua? Tämä kuvahan on täynnä pakkausartifakteja ja näyttää erityisen pahalta isolla näytöllä. Minusta olisi lisäksi mukavampaa nähdä kuva annoksesta eikä taidekuvaa aineksista.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3018 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Albert Franch Sunyer KUVA Tuomas Kolehmainen

Suolainen pannacotta alkupalana yllättää illallisvieraat. Grillatuista marjoista valmistettu vinegretti saa sen ja yksinkertaisen tomaattisalaatin loistamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tomaattisalaatti, vuohenmaitopannacotta ja herukkavinegretti

Ainekset

VUOHENMAITOPANNACOTTA
4 1/5
dl
vuohenmaitoa (esim. Juustoportti)
3
dl
kuohukermaa
3
liivatelehteä
suolaa
mustapippuria
VINEGRETTI GRILLATUISTA PUNAHERUKOISTA
1
dl
punaherukoita
¾
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
¾
dl
neitsytoliiviöljyä
½
dl
omenaviinietikkaa
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa
rypsiöljyä paistamiseen
TOMAATTISALAATTI
300
g
kypsiä kirsikkatomaatteja
400
g
kypsiä pihvitomaatteja
sormisuolaa
PÄÄLLE
3
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
3
rkl
valkoherukoita
ruohosipulin kukkia (jos saatavilla)

Työvaiheet

  1. Valmista pannacotta noin kolme tuntia ennen tarjoamista. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

  2. Lämmitä kattilassa desi vuohenmaitoa ja desi kermaa. Kun seos kiehuu, nosta kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi. Liuota liivatteet kuumaan kermamaitoon. Lisää loput vuohenmaidosta ja kermasta, sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla. Jaa seos tarjoilukulhoihin ja anna hyytyä jääkaapissa 2–3 tuntia. (Voit tehdä pannacotat valmiiksi jo päivää ennen tarjoamista, mutta peitä silloin astiat, jottei päälle muodostu kalvoa.)

  3. Valmista vinegretti. Kuumenna hiiligrilli. Laita punaherukat kulhoon ja pirskota niiden päälle hieman rypsiöljyä. (Tarkoitus on, että grillattavat marjat saavat vähän öljyä pintaan, ei uittaa niitä.) Nosta pieni määrä öljyttyjä marjoja metalliseen siivilään. Nosta siivilä hiilloksen päälle. Sekoita marjoja välillä varovasti lusikalla, etteivät ne pääse palamaan. Pidä marjoja kuitenkin välillä siivilässä paikallaan, jotta ne pääsevät karamellisoitumaan. Yhden marjasatsin grillaamiseen menee muutama minuutti. Anna marjojen jäähtyä. Laita lasipurkkiin rypsi- ja oliiviöljy, omenaviinietikka, sokeri ja suola. Sulje kansi ja ravista, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Lisää grillatut herukat ja sekoita kevyesti.

  4. Puolita kirsikkatomaatit ja kuutioi pihvitomaatit. Mausta sormisuolalla, lisää punaherukkavinegrettiä muutama lusikallinen ja sekoita.

  5. Varmista, että pannacotat ovat hyytyneet. Lusikoi niiden tomaattisalaattia päälle, niin että pannacotat peittyvät. Viimeistele punaherukkavinegretillä, valkoherukoilla, ruohosipulilla ja ruohosipulin kukilla.

Vinkki Voit valmistaa pannacotan myös lehmänmaidosta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3018 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Lehtikaali kannattaa suikaloida hyvin ohueksi ja todella hieroa sitä kunnolla, jotta sen rakenna muuttuu miellyttäväksi. Retiisit, lime ja jalapeno tekevät tästä lisukesalaatista raikkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-retiisislaw

Ainekset

100
g
lehtikaalia
½
tl
suolaa
8
retiisiä
1
jalapeno
1
valkosipulinkynsi
1
limetti
1
dl
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Leikkaa lehtikaaleista lehtiruoti pois ja suikaloi kaalit. Laita kaalisuikaleet kulhoon ja lisää suola. Hiero kaalia käsin noin minuutti, jotta se hieman pehmenee.

  2. Viipaloi retiisit ja jalapeno. Poista siemenet halutessasi.

  3. Raasta valkosipulinkynsi ja limetin vihreä kuoriosa. Purista limetistä 1 rkl mehua. Sekoita valkosipuli, kuoriraaste ja mehu jogurttiin.

  4. Sekoita retiisit, jalapenot ja jogurttikastike lehtikaalin kanssa. Tarjoa heti.

Kommentit (0)