
Kokonainen munakoiso pehemenee grillissä kärytettynä juuri sen verran, että saat viillettyä sen maustamista ja loppugrillausta varten isoksi perhoseksi.
Grillatut munakoisoperhoset
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna grilli. Laita munakoisot kokonaisina suoraan hiilloksen päälle tai ritilälle niin, että liekit paahtavat munakoison pinnan rapeaksi, lähes karrelle. Kääntele munakoisoja pihdeillä, kunnes se pehmenee ja paahtuu kauttaaltaan. Nosta munakoisot sivuun jäähtymään.
- Viillä kunkin munakoison kylkeen pitkittäinen syvä viilto, mutta jätä munakoiso ehjäksi eli älä halkaise sitä kokonaan kahtia. Avaa munakoisot kuin avaisit kirjan.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä maustekastikkeen ainekset. Sivele kastiketta reilusti munakoisojen sisäpinnoille. Siirrä koisot grilliritilälle ja takaisin kuumaan grilliin. Kypsennä noin 15 minuuttia niin, että maustekastike imeytyy ja munakoiso pehmenee kauttaaltaan.
- Hienonna korianteri ja kuutioi tomaatit ja ripota ne kuumien munakoisojen päälle.
VINKKI Munakoisot voi paahtaa ja levittää etukäteen ja viimeistellä myöhemmin hiilloksella.
Lähes karrelle grillaaminen ei ole tunnetusti kovin terveellistä, oli grillissä sitten kasviksia tai lihaa. Munakoison voi grillata pehmeäksi ja grillatun makuisesksi epäsuoralla tulella ilman hiiltymistä.
Maukkaita munakoisoja, itsellä oli Teriyakikastiketta, kävi myös hyvin.