Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2157 reseptiä.
Linkitetty 293 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Helppo raparperipiirakka hämää näyttävyydellään. Kaunis ulkomuoto on helppo toteuttaa latomalla raparperit kalanruodon muotoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen raparperipiirakka

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
spelttihiutaleita
1 1/2
dl
sokeria
1
tl
ruokasoodaa
1/2
tl
suolaa
1
sitruuna
125
g
voita
1 1/2
dl
piimää
Täyte
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
sokeria
1
kananmuna
2
rkl
sitruunamehua
1
tl
vaniljasokeria
Lisäksi
1
l
raparperia paloiteltuna (3–4 vartta)
voita voiteluun
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele vuoka (noin 25 x 25 cm) voilla.
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Pese ja raasta sitruunan kuori hienoksi raasteeksi ja lisää se jauhoseokseen. Sulata voi. Lisää voisula ja piimä jauhoihin ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja levitä jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita täytteen aineet kulhossa tasaiseksi. Kaada täyte taikinan päälle.
  4. Leikkaa raparperin varret viistosti 4 cm:n paloiksi ja lado palat riveihin piirakan päälle. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Kommentit (18)

Vierailija

Raparperipiirakkaan pitää raparperi laittaa keitettynä soseena, ei paloina. Tulee moninverroin parempi. Kokeile vaikka jos et usko.

Kiitos

Maistui kerrassaan uskomattoman paskalta.

Epäusko

En usko et tulee hyvä?

Vierailija

Panostettu vain ulkonäköön , eikä makuun, sääli

meni jo

Ei muuten onnistu noin. Jos mätkii taikinan ja täytteen perä perää sekoittuvat paistumattomaksi mössöksi. Ensin taikina osaa paistetaan hieman, sitten täytteet ja koristeet noin ½ paistamisen jälkeen.

Hyvää oli

Hyvin onnistui, just otin uunista ulos. Tuli ihan kuvan näköinen.
Miksi ihmeessä taikina ja täyte sekoittuis paistumattomaksi mössöksi? Pohjassa ja täytteessä on ihan koostumus. Ei pohjaa tarvitse ensin paistaa. Joskus jossain suolaisessa piirakassa olen paistanut pohjaa hetken ensin.

Yyyäääkk

Oli aivan kauheeta kuraa!!! Kiitos reseptistä ja päivän pilaamisesta.

Vierailija

Täällähän on varsinaisia päivänsäteitä ollut kommentoimassa. Asiallisuuden voisivat muutamat joukosta opetella palautteenantoa varten. Ehdottomasti kokeiluun tämä resepti :)

Maiskis!

Aivan ihanan kuuloinen resepti. Noi jotka haukkuu eivät vaan oikeesti ole päässeet maistamaan ja sekös ketuttaa! Hahhah!

Vierailija

Hyvää oli, liian hyvää 😀

Mummu

Pitää kyllä kokeilla ☺️

Sepe

:D Jengi on ihan sekaisin ihme negailukommenteilla, hahaa! Todella hyvä tuli, vähän pohja-aineita fiksasin, että sai gluteenittoman. Hyvää raparperikautta kaikille!

Käyttäjä11448
Seuraa 
Liittynyt28.6.2018

Piirakka onnistui ja maistuu hyvältä, suosittelen 👍

Vierailija

Mielettömän hyvää, älkää uskoko negatiivisia palautteita. Tästä tuli perheemme suosikkipiirakka. Spelttihiutaleita ei kaupastamme löytynyt, mutta hyvin pohja onnistui myös spelttimannalla. Ihana sitruunainen maku ja raparperitkin kypsyi ilman hilloamista.....

Vierailija

Oikein hyvää tuli ja uudet raparperit kerkesivät kypsyäkin sopivasti.... epäilin mutta olin väärässä😯t.Katri

Näytä kaikki kommentit (18)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1088 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tahini ja kookosöljy tuovat ihanaa makua ja rapeutta perusvohveleihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
5 min + paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Tahini-vohvelit

Ainekset

1
ps
ohukaislettujauhetta
noin 6
dl
(kasvi)maitoa (pakkauksen ohjeen mukaan)
3
rkl
tahinia
2
rkl
kookosöljyä
Lisäksi
kauravispiä, marjoja, seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhe ja neste keskenään pakkauksen ohjeen mukaan, mutta korvaa vesi kasvimaidolla ja käytä hieman enemmän nestettä. Sulata tahini ja kookosöljy paistinpannulla ja lisää taikinaan.
  2. Paista voissa tai öljyssä kullanruskeita vohveleita (tai lettuja).
  3. Tarjoa kauravaahdon, seesaminsiementen ja vadelmien kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1088 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Cruffinit valmistuvat kätevästi valmiista croissant-taikinasta. Leivonnaisten sisälle sujautetaan suklaalevitettä ja kun kierteet on otettu uunista, herkut kruunataan pehmeällä kahvivaahdolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nutella-cruffinit

Ainekset

2
tlk
croissant-taikinaa (esim. Danerolles)
dl
suklaa-pähkinälevitettä (esim. Nutella)
Voiteluun
1
kananmuna
Kahvivaahto
2
dl
vispikermaa
2
tl
pikakahvijauhetta
2
rkl
tomusokeria
Päälle
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Avaa taikinatölkit pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele valmiit kolmiot Nutellalla ja kääri croissanteiksi. Voitele kananmunalla ja kieritä voideltuihin pieniin muffinivuokiin. Paista noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Murskaa pikakahvijauhetta morttelissa hienommaksi, jos se on kovin karkeaa. Sekoita loppuvaiheessa kerman joukkoon ja lisää myös tomusokeri. Vaahdota kuohkeaksi.
  4. Lusikoi kahvivaahtoa cruffinien päälle ja ripottele halutessasi hieman kaakaojauhetta. Nauti heti.

Vinkki! Valmis croissant-taikina on vegaaninen. Jos haluat herkusta kokonaan vegaanisen, käytä maitojauheetonta suklaa-pähkinälevitettä ja tee vaahto kasvivispistä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2157 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Mämminrakastajan pulla! Tämän mahtavan pääsiäispullan voi leipoa päivää ennen tarjoamista, sillä mämmitäyte pitää sen mehevänä pitkään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
30 min + kohotus ja kypsennys 1 t 45 min

Mämmipulla

Ainekset

dl
maitoa
25
g
tuorehiivaa
1
dl
sokeria
½
rkl
kardemummaa
1
tl
pomeranssinkuorta
½
tl
suolaa
1
kananmuna
7-8
dl
vehnäjauhoja
100
g
voita
Lisäksi
1
dl
aprikoosihilloa
300
g
mämmiä
1
kananmuna
2
rkl
raesokeria

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää sokeri, mausteet, suola ja kananmuna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää lopuksi pehmeä voi. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa.
  2. Kohota taikina leivinliinan alla kaksinkertaiseksi, noin 30 min.
  3. Kumoa taikina leivinpöydälle ja kauli se 35 cm x 45 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä hillo ja mämmi levylle.
  4. Kääri levy pituussuunnassa rullaksi. Laikkaa rulla terävällä veitsellä pitkittäin kahteen osaan. Kiedo taikinarullat toistensa ympärille. Käännä päät pitkon alle.
  5. Voitele leipävuoka (vetoisuus 1½ l) ja nosta kierrepitko vuokaan. Kohota pitkoa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  6. Voitele pitko kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pitkoa uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2157 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Juha Salminen

Mämmi vai rahka? Miksi valita, kun voi saada molemmat. Tässä ihanassa pääsiäisjälkkärissä on sattumina pistaaseja ja laku-suklaapalloja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Mämmirahka

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
250
g
maitorahkaa
1
dl
laku-suklaapalloja
¾
dl
pistaaseja kuorittuna
1
rkl
(luomu)appelsiininkuorta hienoksi raastettuna
½
rasiaa (350 g)
mämmiä
1
dl
tummaa siirappia

Työvaiheet

  1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita rahka joukkoon.
  2. Rouhi laku-suklaapallot ja pistaasit. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää rouheet ja kuoriraaste kerma-rahkaan.
  3. Sekoita kerma-rahka, mämmi ja siirappi kevyesti yhteen niin, että rahkasta tulee kauniin raidallinen.

Kommentit (1)

Ammatti valokuvaaja

Hieno kuva.