Ylikypsiksi ehtineet banaanit uppoavat herkulliseen vuokaleipään. Salainen ainesosa: mustikat.
Banaanien kypsyys vaikuttaa valtavasti leivonnaisen makeuteen. Jos käyttämäsi banaanit eivät ole kypsiä ja makeita, taikinaan kannattaa lisätä puolisen desilitraa sokeria.
Banaanileipä
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele pitkänmallinen, tarttumaton leipävuoka tai vuoraa ruoka leivinpaperilla.
- Soseuta banaanit haarukalla ja vatkaa munat kevyesti. Sulata kookosöljy kattilassa.
- Sekoita banaanisose, munat, kookosöljy, piimä ja sokeri keskenään.
- Mittaa kuiva-aineet kulhoon ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Ripottele teelusikallinen vehnäjauhoja jäisten mustikoiden sekaan ja lisää mustikat lopuksi taikinaan. Levitä taikina vuokaan.
- Paista leipää uunin keskitasossa noin 50 minuuttia. Jäähdytä hetki ja kumoa vuoasta. Tarjoa haaleana tai jäähtyneenä.
superhyvää ! todella helppo, ei tarvitse vaivata tai kohottaa, pysyy mehevänä ja ei kaipaa mitään edes päällensä. loistava festarieväs oli btw :D koko leiri sai osansa ja hymyssä suin söivät. toiminee myös piknikillä erinomaisesti !
Minun mielestä tästä puuttuu 2 dl vehnäjauhoja ( kun vertaan lehdestä otettuun ohjeeseen)
Moi Rauni!
Olet ihan oikeassa, ohjeesta puuttuu jauhoja. Nyt korjattu, kiitos tarkkaavaisuudesta!