Marokkolainen chermoula-kastike on täydellinen kaveri grillatulle kalalle. Se toimii myös ihanana täytteenä: leikkaa lohipaloihin viillot, lusikoi niihin chermoulaa ja sujauta grilliin.
Chermoulalla maustettu lohi
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa lohifilee kuuteen leveään palaan. Leikkaa jokaisen keskelle viilto. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä kalapalat vierekkäin kaksinkertaisen foliopalan päälle.
- Valmista chermoula. Hienonna yrtit ja leikkaa valkosipulinkynnet lastuiksi. Sekoita joukkoon muut ainekset. Lusikoi täyte lohen viiltoihin.
- Grillaa epäsuorasti kuvun alla 15–25 minuuttia fileen paksuudesta ja grillin lämmöstä riippuen. Lohi on valmista juuri ja juuri kypsänä, kun se lohkeaa kauniisti haarukalla.
Muuten hyvä resepti mutta en suosittele grillaamaan mitään foliossa. Tutkimusten mukaan terveysriski. Hiljattain oli Aftonbladetissa juttu jossa folion käyttämistä kritisoitiin jyrkästi. Jutun mukaan lisää mm. Alzheimerin taudin riskiä.
Esim. lihan vetäytymiseen suositellaan lihan laittamista vuokaan ja vuoan päälle folio. Mutta itse lihoja ei suositella käärimään folioon.
Hei, kiitos kommentista!
Onpa mielenkiintoinen tieto. Hyvä, kun toi asian esille!