Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 403 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Kaisa Rautaheimo

Jouni Toivasen ohjeella ihan tavallisesta makaronilaatikosta tulee fantastisen maukasta. Jauheliha ei ole harmaata mössöä, kun ruskistat sen huolella tummaksi. Kypsennä laatikko hitaasti ja lempeästi matalalla lämmöllä, niin ruuasta tulee silkkisen pehmeää. Gratinoi lopuksi pinta kovalla lämmöllä rapeaksi.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
20 min + 1 t 8 min
Vaikeustaso
Helppo

Jouni Toivasen fantastinen makaronilaatikko

Ainekset

5
dl
täysjyvämakaronia
1
pieni
sipuli
1 + 3
rkl
rypsiöljyä
400
g
paistijauhelihaa
2
tl
suolaa
1/4-1/2
tl
valkopippuria myllystä
1/4
tl
jauhettua maustepippuria
Munamaito
8
dl
täysmaitoa
3
kananmunaa
Lisäksi
100
g
cheddarjuustoraastetta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 120 asteeseen. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna 1 rkl öljyä pannussa. Kuullota sipulia 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Siirrä sipulit sivuun odottamaan. Valuta makaronien keitinvesi. Valuta makaronit ja jäähdytä täyttämälläkattila kylmällä vedellä. Näin makaronit pysyvät irtonaisina.
  2. Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja lisää lämpöä. Ruskista jauheliha öljyssä kuumassa pannussa muutamassa erässä. Täytä kerrallaan enintään 2/3 pannunpinta-alasta, jotta liha paistuu, ei keity. Lisää sipuli ja mausteet jauhelihan joukkoon.
  3. Sekoita munamaito isossa kulhossa. Lisää jauheliha ja valutetut makaronit. Sekoita ja kaada uunivuokaan. Paista 120-asteisesssa uunissa 1 tunti. Ota laatikko uunista ja laita uuni lämpiämään ylälämmölle 250 asteeseen. Ripottele juustoraaste laatikon pinnalle ja paahda vuokaa ylätasolla 8 minuuttia tai kunnes pinta on rapea ja ruskea.

Vinkki! Makaronilaatikko on niitä harvoja ruokia, joihin ketsuppi todella kuuluu!

Kommentit (28)

EveliinaBee
Seuraa 
Liittynyt6.2.2015

Ei tullut hyvää ? Munamaito ei hyytynyt vaan jäi nesteeksi lillumaan. Mausteet aika olemattomat eli ei oikein maistunutkaan miltään. Juusto päällä oli kyllä hyvää.

Herkuttelija_4
Seuraa 
Liittynyt21.2.2017

Miksi nähdä hirveästi vaivaa saadakseen tehtyä erityisen hyvää makaronilaatikkoa, jos sen saa heti pilata jollain ketsupilla? Eikö silloin riitä tavallinen Lidlin makaronilaatikko?

Herra Ulottuvuus
Seuraa 
Liittynyt21.2.2017

Kokeiltu, eikä ollut lähimainkaan niin hyvää kuin oma resepti, joka myös valmistuu huomattavasti nopeammin ja on rakenteellisesti miellyttävämpi.

Riitta Ropponen
Seuraa 
Liittynyt21.2.2017

Kokeiltu ja petytty, tulos oli enemmänkin makaronivelliä, ei tuollainen nestemäärä imeydy 120 asteessa mihinkään. :( Onkohan ohje ihan oikein...

Pompelo
Seuraa 
Liittynyt21.2.2017

Minullakaan munamaito ei ollut pätkääkään hyytynyt tunnin paiston jälkeen tuossa lämmössä. Jouduin paistelemaan puoli tuntia lisää 175°C. Lopulta laatikko valmistui ja oli kyllä aivan kelpo maultaan, muttei mitenkään ihmeellinen. Tuo 120° paistaminen on kyllä ihan höpö juttu.

Pekka Kytölä
Seuraa 
Liittynyt31.3.2015

Ei toimi.
Laitan itse nestettä 6 dl ja 3-4 munaa. Jauhelihaa en ruskista kauaa koska se kuivuu helposti. Lihan kanssa paistan isohkon sipulin ja mausteeksi maustepippuria ja jeeraa, 1tl tavallista curryjauhetta sekä muutamaa eri kuivayrttiä, esim basilikaa ja oreganoa.
Kun 400 g makaroonia on keitetty sekoitan sen vokkipannulla jauhelihan sekaan ja siitä voideltuun vuokaan. Päälle munamaito jossa suolaa ja valkopippuria. Lopuksi korppujauhoja ja voinokareita päälle ja vajaaksi tunniksi n 200 asteiseen uuniin.

Arto Vitikainen
Seuraa 
Liittynyt21.2.2017

Juu ja lisäksi voi laittaa rapekasi paistettua pekonisilppua päälle.
Sit uuniin.

Kirsi Rannikko
Seuraa 
Liittynyt15.12.2015

Munamaito ei hyytynyt. Ruoka oli vetistä ja mautonta. Parasta oli pinnan cheddar.

Hannu Meriniemi
Seuraa 
Liittynyt24.2.2017

Resepti ei toimi noilla ohjeilla. Uskomaton floppi.

Hannu Meriniemi
Seuraa 
Liittynyt24.2.2017

Ohjeesa joku virhe. Kyllä siitä sai ihan hyvän tuunaamalla. Ohjeen mukaan mauton. Eihän koskaan voi makaronilaatikko valvistua loppuun 120 asteessa.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, Jouni Toivasen makaronilaatikosta tulee maitoisen pehmeää, ei leikkattavan jäykkää. Matalassa lämmössä kypsyneen laatikon pohjalle jää hiukan maitoa, mutta jos nestettä on liikaa, nosta paistolämpötilaa ja jatka kypsennystä vielä hetki.
Kiitos palautteistanne! T: Soppa365 toimitus

Vierailija

Munaa on ihan turha laittaa maakaronilaatikkoon! Tällä ohjeella tulee paljon parempaa http://www.mättömestari.fi/resepti/mummon-liha-makaroonilaatikko-ohje/

Vierailija

Meillä tykätään makaronilaatikosta seuraavana päivänä vielä enemmän, kun se lämmitetään pannulla sekoittaen voissa. Ja tietysti vähän ketsuppia!

Vierailija

Voi karmea mikä pettymys 😣 Nälkäinen porukka odotti tunnin kieli pitkällä ja koitin herkkua tarjota, mutta velliä oli vain antaa 😔 Ohjeen esittelyyn voisi lisätä ettei koostumus ole makaroonilaatikolle tyypillinen

Vierailija

Kannattaa jättää makaronit keittovaiheessa todella al denteksi eli suhteellisen koviksi niin munamaito imeytyy paremmin ja ei koostumus ei ole liian lössöä.

Näytä kaikki kommentit (28)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Merimiespata

ANNOKSET 6
VALMISTUSAIKA Useita tunteja
UUNIN LÄMPÖTILA 175°C

Munaton, Maidoton, Laktoositon
Merimiespihviksikin kutsuttu liha-perunapata on klassikkoruoka, jonka herkullisen maun salaisuus piilee oluessa ja huolellisessa haudutuksessa.

...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Lahmacun on turkkilainen, jauhelihalla täytetty pizzamainen leipä. Viimeistele se sitruunalla ja rucolalla ja tarjoa sumakilla maustetun sipulin kanssa. Herkullista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Rullapizza lahmacun

Ainekset

Pohja
dl
vettä
1/3
tuorehiivaa
½
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
n. 3
dl
vehnäjauhoja
Täyte
2
valkosipulinkynttä
1
vihreä turkkilainen suippopaprika
1
pieni punainen suippopaprika
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
minttua hienonnettuna
4
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
chilijauhetta
½
tl
mustapippuria myllystä
400
g
karitsan- tai pihvikarjan jauhelihaa
Lisäksi
sumakkisipulia (ks. ohje alhaalla)
rucolaa
oliiviöljyä ja sitruunaa

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää ensin suola, sitten öljy ja lopuksi jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna sen kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
  2. Tee täyte. Kuori valkosipuli ja hienonna se mahdollisimman pieneksi. Kuutioi paprikat ja hienonna yrtit. Sekoita kasvikset, tomaattipyree, öljy ja mausteet. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi.
  3. Tee sumakkisipuli (ks. ohje alhaalla).
  4. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Painele kohonneesta taikinasta kuplat pois. Jaa taikina 8 osaan ja kauli ne jauhotetulla alustalla soikeiksi pizzapohjiksi. Painele täyte pohjille.
  5. Paista lahmacuneja noin 8 minuuttia tai kunnes täyte on kypsä ja reunat kauniin ruskeat.
  6. Lastaa sumakkisipulia ja rucolaa täytteen päälle. Pirskota hieman öljyä ja sitruuna-mehua pinnalle, kääri rullalle ja nauti.

Sumakkisipuli

Ainekset

4
pientä salottisipulia
1/2
ruukku
lehtipersiljaa
2
rkl
sitruunamehua
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
sumakkia

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna lehtipersilja.
  2. Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoa lahmacunin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Uuniperuna ja currykanaa, lohturuokaa parhaimmillaan! Maun salaisuutena on currykastike, joka on kevennetty versio hampurilaispaikoista tutusta currymajoneesista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min + vetäytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Uuniperunat ja currykanaa

Ainekset

4
isoa
Rosamunda-perunaa
Currykastike
tl
currya
2
tl
öljyä
1
pieni
valkosipulinkynsi
1
tl
omenaviinietikkaa
ripaus
jauhettua valkopippuria
2
dl
(kevyt)kermaviiliä
Lisäksi
200
g
vihreitä papuja
tilkka
öljyä
½
tl
suolaa
1
valkosipulinkynsi
200
g
kypsää broileria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Pese perunat ja pistele niihin muutama reikä haarukalla. Paahda perunoita uunissa 20 minuuttia. Alenna lämpö 180 asteeseen ja kypsennä vielä noin 40 minuuttia. Kokeile veitsellä perunoiden kypsyyttä. Anna perunoiden vetäytyä 10 minuuttia huoneenlämmössä.
  2. Kuumenna currya öljyssä mikrossa muutama sekunti. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi joukkoon. Lisää loput kastikkeen ainekset ja sekoita.
  3. Pätki pavuista päät pois ja paista noin minuutin ajan öljyssä. Murskaa valkosipulinkynsi lopussa joukkoon, jatka paistamista vielä toinen minuutti. Mausta suolalla.
  4. Halkaise ja täytä perunat broilerilla, paistetuilla valkosipulipavuilla ja currykastikkeella.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tuunaa lasagne astetta kevyemmäksi. Kunnolla maustettu raejuustolasagne on keveydestään huolimatta mehevä ja herkullinen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustolasagne

Ainekset

50
g
lehtikaalia
1
(puna)sipuli
1
valkosipulinkynsi
2
tl
öljyä
400
g
naudan jauhelihaa (rasvaa noin 10 %)
2
tl
savupaprikajauhetta
2
tl
juustokuminaa
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
ruokosokeria
1
tl
suolaa
250
g
kirsikkatomaatteja
2
dl
lihalientä
Kastike
3
dl
lihalientä
2
dl
rasvatonta maitoa
1
prk (200 g)
raejuustoa
3
rkl
maissisuurustetta (vaaleille kastikkeille)
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
9
lasagnelevyä

Työvaiheet

  1. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja hienonna lehdet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paista mausteita suolaa lukuun ottamatta öljyssä minuutin ajan. Lisää jauheliha, sipulit ja lehtikaali ja jatka 5 minuuttia, kunnes jauheliha on kypsää. Lisää etikka, sokeri ja suola. Puolita joukkoon kirsikkatomaatit ja lisää lihaliemi. Keitä kokoon noin 30 minuuttia.
  2. Tee kastike. Mittaa kattilaan lihaliemi, maito ja raejuusto. Kuumenna, kunnes raejuusto hieman sulaa. Suurusta kastike ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kaada vuoan pohjalle kolmannes jauhelihakastikkeesta. Laita päälle 3 lasagnelevyä ja kolmannes raejuustokastikkeesta. Toista sama kahdesti. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa, jos se uhkaa tummua liikaa. Anna vetäytyä ennen tarjoamista.

Kommentit (0)