Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 690 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Kaisa Rautaheimo

Jouni Toivasen ohjeella ihan tavallisesta makaronilaatikosta tulee fantastisen maukasta. Jauheliha ei ole harmaata mössöä, kun ruskistat sen huolella tummaksi. Kypsennä laatikko hitaasti ja lempeästi matalalla lämmöllä, niin ruuasta tulee silkkisen pehmeää. Gratinoi lopuksi pinta kovalla lämmöllä rapeaksi.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
20 min + 1 t 8 min
Vaikeustaso
Helppo

Jouni Toivasen fantastinen makaronilaatikko

Ainekset

5
dl
täysjyvämakaronia
1
pieni
sipuli
1 + 3
rkl
rypsiöljyä
400
g
paistijauhelihaa
2
tl
suolaa
1/4-1/2
tl
valkopippuria myllystä
1/4
tl
jauhettua maustepippuria
Munamaito
8
dl
täysmaitoa
3
kananmunaa
Lisäksi
100
g
cheddarjuustoraastetta

Työvaiheet

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna 1 rkl öljyä pannussa. Kuullota sipulia 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Siirrä sipulit sivuun odottamaan. Valuta makaronien keitinvesi. Valuta makaroneista keitinvesi, kaada makaronit takaisin kattilaan ja jäähdytä ne täyttämällä kattila kylmällä vedellä. Valuta vesi hetken päästä pois. Näin makaronit pysyvät irtonaisina.
  2. Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja lisää lämpöä. Ruskista jauheliha öljyssä kuumassa pannussa muutamassa erässä. Täytä kerrallaan enintään 2/3 pannunpinta-alasta, jotta liha paistuu, ei keity. Lisää sipuli ja mausteet jauhelihan joukkoon.
  3. Sekoita munamaito isossa kulhossa. Lisää jauheliha ja valutetut makaronit. Sekoita ja kaada uunivuokaan. Paista 150-asteisesssa uunissa 1 tunti. Ota laatikko uunista ja laita uuni lämpiämään ylälämmölle 250 asteeseen. Ripottele juustoraaste laatikon pinnalle ja paahda vuokaa ylätasolla 8 minuuttia tai kunnes pinta on rapea ja ruskea.

Vinkki! Makaronilaatikko on niitä harvoja ruokia, joihin ketsuppi todella kuuluu!

Kommentit (51)

EveliinaBee
Seuraa 
Liittynyt6.2.2015

Ei tullut hyvää ? Munamaito ei hyytynyt vaan jäi nesteeksi lillumaan. Mausteet aika olemattomat eli ei oikein maistunutkaan miltään. Juusto päällä oli kyllä hyvää.

Herkuttelija_4
Seuraa 
Liittynyt21.2.2017

Miksi nähdä hirveästi vaivaa saadakseen tehtyä erityisen hyvää makaronilaatikkoa, jos sen saa heti pilata jollain ketsupilla? Eikö silloin riitä tavallinen Lidlin makaronilaatikko?

Herra Ulottuvuus
Seuraa 
Liittynyt21.2.2017

Kokeiltu, eikä ollut lähimainkaan niin hyvää kuin oma resepti, joka myös valmistuu huomattavasti nopeammin ja on rakenteellisesti miellyttävämpi.

Riitta Ropponen
Seuraa 
Liittynyt21.2.2017

Kokeiltu ja petytty, tulos oli enemmänkin makaronivelliä, ei tuollainen nestemäärä imeydy 120 asteessa mihinkään. :( Onkohan ohje ihan oikein...

Käyttäjä21024_0
Seuraa 
Liittynyt21.2.2017

Minullakaan munamaito ei ollut pätkääkään hyytynyt tunnin paiston jälkeen tuossa lämmössä. Jouduin paistelemaan puoli tuntia lisää 175°C. Lopulta laatikko valmistui ja oli kyllä aivan kelpo maultaan, muttei mitenkään ihmeellinen. Tuo 120° paistaminen on kyllä ihan höpö juttu.

Pekka Kytölä
Seuraa 
Liittynyt31.3.2015

Ei toimi.
Laitan itse nestettä 6 dl ja 3-4 munaa. Jauhelihaa en ruskista kauaa koska se kuivuu helposti. Lihan kanssa paistan isohkon sipulin ja mausteeksi maustepippuria ja jeeraa, 1tl tavallista curryjauhetta sekä muutamaa eri kuivayrttiä, esim basilikaa ja oreganoa.
Kun 400 g makaroonia on keitetty sekoitan sen vokkipannulla jauhelihan sekaan ja siitä voideltuun vuokaan. Päälle munamaito jossa suolaa ja valkopippuria. Lopuksi korppujauhoja ja voinokareita päälle ja vajaaksi tunniksi n 200 asteiseen uuniin.

Arto Vitikainen
Seuraa 
Liittynyt21.2.2017

Juu ja lisäksi voi laittaa rapekasi paistettua pekonisilppua päälle.
Sit uuniin.

Kirsi Rannikko
Seuraa 
Liittynyt15.12.2015

Munamaito ei hyytynyt. Ruoka oli vetistä ja mautonta. Parasta oli pinnan cheddar.

Hannu Meriniemi
Seuraa 
Liittynyt24.2.2017

Ohjeesa joku virhe. Kyllä siitä sai ihan hyvän tuunaamalla. Ohjeen mukaan mauton. Eihän koskaan voi makaronilaatikko valvistua loppuun 120 asteessa.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, Jouni Toivasen makaronilaatikosta tulee maitoisen pehmeää, ei leikkattavan jäykkää. Matalassa lämmössä kypsyneen laatikon pohjalle jää hiukan maitoa, mutta jos nestettä on liikaa, nosta paistolämpötilaa ja jatka kypsennystä vielä hetki.
Kiitos palautteistanne! T: Soppa365 toimitus

Vierailija

Munaa on ihan turha laittaa maakaronilaatikkoon! Tällä ohjeella tulee paljon parempaa http://www.mättömestari.fi/resepti/mummon-liha-makaroonilaatikko-ohje/

Vierailija

Meillä tykätään makaronilaatikosta seuraavana päivänä vielä enemmän, kun se lämmitetään pannulla sekoittaen voissa. Ja tietysti vähän ketsuppia!

Vierailija

Voi karmea mikä pettymys 😣 Nälkäinen porukka odotti tunnin kieli pitkällä ja koitin herkkua tarjota, mutta velliä oli vain antaa 😔 Ohjeen esittelyyn voisi lisätä ettei koostumus ole makaroonilaatikolle tyypillinen

Vierailija

Kannattaa jättää makaronit keittovaiheessa todella al denteksi eli suhteellisen koviksi niin munamaito imeytyy paremmin ja ei koostumus ei ole liian lössöä.

Vierailija

Minusta taas tästä tuli hyvää! Kyllähän tämän koostumus oli löysempi kuin tavallisesti ja en ihan orjallisesti ohjetta noudattanut, plus maustoin lihaa oman maun mukaan mm. vähän savupaprikalla ja persiljalla, mutta puolisoni kanssa tykkäsimme kyllä. :)

ela

Ois pitänyt lukee kommentit ennen ku rupes väsää tätä.

Mice

Ei jatkoon, laitoin 6dl maitoa ja neljä munaa ja jäi siltikin velliksi. Lämpöä saa laittaa reilusti lisää että saa kiinteämpää.

Vai fantastinen

Juuri nostin uunista makaronilaatikon, mutta en valmistanut sitä ko ohjeella.  Eihän tuon ohjeen mukaan voi odottaakaan että munamaito olisi hyytynyt ja syynä liian alhainen lämpötila uunissa. Mausteet olemattomat, itse maustan enemmän - en liikaa. Munamaitoon laitoin tänään maidon lisäksi kuohukermaa vajaan purkin, tulee tosi hyvää.  Tuon "fantastisen" ohjeen työvaiheet 1 ja 2 vaihtaisin toisin päin.

Vierailija

Uskomattoman huono resepti! Hirveän monimutkainen ohje ja lopputuloksena makaronivelliä :(

Merita

Ohje taitaakin olla makaronivellille. Odotin jotain parempaa, sillä tavallinen makaronilaatikko ei kuulu lemppareihin. Ketsupin kanssa sen pystyy syömään just ja just.

JM73

En lähtisi tuota edes kokeileen. Ihan liian paljon nestettä makaroonien määrään nähden. ja liian alhainen lämpö. Itse en edes makarooneja keitä ensin, ja sillä tavalla tulee "kiinteä" laatikko, josta itse pidä. Esim. 5 dl makarooneja, ja tuohon määrään 5 dl maitoa, ja pari kananmunaa+ mausteet.

Vierailija

Luulisi reseptin tekijänkin ymmärtävän että jossain on varmasti vikaa jos ruoka ei syöjille maistu ilman ketsuppia! 80-lukulainen laitosmakaronilaatikko  - jota tämä resepti ilmeisesti yrittää tavoitella - on niin mautonta ettei se tosiaankaan maistu kenellekään ilman ketsuppia. Munamaito makaronilaatikossa piilottaa muiden raaka-aineiden maut - sen  alkuperäinen tarkoitus olikin vain saada pienet koululaiset syömään purnaamatta. Tässä reseptissä on pielessä aivan kaikki eikä edes toimitus suostunut virheitä myöntämään. Ei jatkoon!

Vierailija

Välit sukulaisiin meni sitten poikki tämän "reseptin" takia. Kiitos, Jouni Toivanen.

Vierailija

Juurikin näin👍🏼 Pistin vielä suppiloita sekaan niin syömistä ei voinut lopettaa ennen kuin se loppui.
”Täytyy olla jo tosi huono resepti, jos pitää vielä ketsupilla mennä pilaamaan!”

Justjoo

Aivan ala-arvoinen resepti. Älkää tehkö tämän mukaan, vetistä tavaraa. Ohjeessa liikaa nestettä ja liian mieto lämpötila, mausteetkin kovin laimeat.

Pettynyt

Nyt pitää kyllä sanoa, että oli maailman surkein makaronilaatikko 😄 Joko pitäisi olla keittämättä makaroneja tai vähentää maidon määrää. Ei jatkoon!

Asko Tapaninen

Oikein maukas resepti! Näiden kommenttien opastamana nostin suosiolla uunin lämpötilaa 175° C:een, semminkin kun vanhan uunin lämmönsäätö ei ole kovin luotettava. Lopputulos oli herkullisen mehukas, miellyttävän miedon makuinen makaronilaatikko. Jauhelihan huolellinen paistaminen ja reipas maustaminen ovat tärkeitä huomioida, sillä makarooni-munamaitoseostahan ei enää erikseen mausteta. Tästä tuli perheemme suosikkiresepti!

Vierailija

Meillä resepti toimi hyvin kun valmistimme makaronilaatikon puuhellassa. Lämmitimme sitä aamulla sen verran että talo lämpeni ja makaronilaatikko sai olla uunissa lounaaseen asti. Mausteitakin oli minun ja mieheni mielestä tarpeeksi.

Artsi

Paras makaronilaatikko ehdottomasti!
Lusikalla syötävää herkkua... nam!

Dezolte
Seuraa 
Liittynyt20.1.2019

Ei ole hyvä ohje, en suosittele tekemään tätä. Pari kertaa kokeillut ja tulee löysä ja mauton laatikko.

Ludmila

Yäk. Ei munamaitoa ruokiin.

Tanja

Todella hyvää ja ihanaa vaihtelua irtonaiset makaroonit, normi "mössö" laatikoihin. Perheessä kaikki tykkäsivät ja ei ollut todellakaan mitään velliä.

Taitaa suurinosa tykätä just noista mössö tiivis makaroonilaatikoista, kun niin on aina tehty ja vain sellaisia einestiskitkin pullollaan kaupoissa.

Oikein mainio resepti ja useaan kertaan jo tehty.

Pettynyt

Hirveä floppi. No tästä sen oppii että pitää aina lukea reseptin kommenttipalsta ennen kokkausta. Ihme velliä. Maitomakaronikeittoa

Suhtellista

Tämä oli tosi hyvää !! Mausteita laitoin oman makuni tietäen hiukan lisää. Mutta oli kyllä mehevää ohjeen mukaan 120 asteessa tehtynä, aika tosin vierähti puoleentoista tuntiin. Kommentteja lukiessa tulee mieleen, että makuja on monenlaisia, itse tykkään pehmeästä makaronilaatikosta, toiset taas haluaa sitä veitsellä leikata.
Ehkäpä ohjeessa voisi olla maininta, että näillä suhteilla tulee pehmeää ja mehukasta makaronilaatikkoa.

Vierailija

Tämähän oli hyvää. En tykkää tiiviistä ja kuivasta makaronilaatikosta, jossa on vielä päällä kova makaronikerros. Tästä tuli ihanan pehmeää ja kosteaa, mutta ei nyt ihan velliksi jäänyt.

Vierailija

Niin ja mausteet nyt kannattaa aina laittaa oman maun mukaan, turha valittaa lopputuloksesta jos ei edes maistele ruokaansa tehdessään sitä.

Lue kommentit - tämä on huono ...

LUE KOMMENTIT ENSIN, todella huono ohje. Jää aivan löysäksi ja lähes kaikki 8 dl maitoa on sitten laatikon pohjalla eikä hyydy yhtään. Paistolämpötilan kannattaa olla vähintään 150 astetta tai pitää 2h 120 asteessa. Cheddarjuusto on kiva mutta muuten todella surkea ohje.

Omat reseptit

No nyt on Jouni lämpötilan ja asteiden puolesta ihan omassa maailmassaan. En seurannu ohjetta kun on oma resepti mutta lähdin nopeasti vaan tarkistamaan ja jäi Jounin ohje todella vajaavaiseks....

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista. Testasimme ohjeen uudelleen ja muutimme nyt kypsennyslämpötilan 150-asteeseen. Se on edelleen matalampi kuin useimmissa ohjeissa, mutta kuitenkin sellainen, jossa makaronilaatikko varmasti onnistuu.

Vierailija

Takaisin uuniin, olisi pitänyt lukea kommentit. Ensin pyydetään laittamaan uuni päälle 120 astetta. Myöhemmin mainitaan 150 astetta. Munamaito ei hyydy näillä lämmöillä. Ei vaikka olisi al dente makaroonit. Imeytyminen ei ole ongelma.

Vierailija

Mites makaronilaatikkoon on lihaa eksynyt? Se kuuluu lihamakaronilaatikkoon.

Vierailija

Tein päivitetyn ohjeen mukaan, jossa uunin lämpötila on 150 astetta. Tuli oikein maukasta ja mehevää makaronilaatikkoa, munamaito jähmettyi hyvin. Ehdottomasti jatkoon 😊

Jorma_49

Huono ohje, ei maistunut miltään

SH
Seuraa 
Liittynyt2.8.2018

Kokkikielen " samettinen koostumus" on selkokielelle käännettynä" vellimäinen".

okeido71

Kukaan ruoanlaittotaitoinen ei sotke hyviä raaka-aineita kaatamalla munamaitoa sekaan.

Mummotunneli

Niin makuasiat ovat kiisteltäviä ilmeisesti. Todella hyvä ja mummolamainen laatikko. Just niinkuin mummo teki kun olin lapsi. Ei mitään kumilaatikkoa. Kyllä kokit todellakin käyttää munamaitoa. Mistä lie joku saanut päähänsä ettei?

Vierailija

Oli hyvä ohje. Huom! Ohjeessa on lämpösuositus 150 astetta ei 125 kuten kommenteissa! Paras vinkki oli makaroonien viilennys kylmällä vedellä, tuli irtonaisempi ja maukkaampi koostumus. Tein ihanassa leivinuunissa, jonka lämpömittari on testattu. Kokonaisuus oli pehmeä eikä liian tiivis. Lopuksi lisäsin volyymia nostamalla uunin kuumempana osaan ja juustoinen pinta ruskistui mukavasti. Kuusi henkilöä testasi ja kaikki tykkäsivät (ja kaikki meni!!!!).

Kokki 3:nen

Aivan loistavan hyvää makaronilaatikkoa.
Maitona täytyy käyttää punaista maitoa ja kyllä laitoin sen 8dl ja 3 kananmunaa.

Uuni 150 astetta. Kantsii testata uunin lämpötila vanhoissa uuneissa ei välttämättä pidä paikkaansa.

Ei jäänyt lillumaan munamaitoa pohjalle yhtään.

Gratinoin 225-250 asteessa sen 5-7 minuuttia seuraten pinnan koostumusta .

Makaronit keittämisen jälkeen kylmässä vedessä ja vedet pois. Munamaito isossa kulhossa ja sinne jauhelihat, makaronit sekoittaen ja sitten vuualle.

Mausteita oli tarpeeksi, siten että käytin valkopippurin tilalla Meiran grillausmaustetta jossa: paprika,sipuli,valkosipuli,mustapippuri,valkopippuri,cayennepippuri ja tätä laitoin puoli teelusikallista.

Aivan fantsun hyvää😋😋

Vierailija

Minun makuuni ei erityisen maukasta, mutta ei huonoakaan. Lapset tykkäsivät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimeren haukipata

Ainekset

500
g
ruodonta haukifileetä
½
tl
suolaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1–2
rkl
harissatahnaa
2
prk (à 390 g)
tomaattimurskaa
1–2
dl
vettä
1
prk (230 g)
kypsiä kikherneitä
2
dl
kivettömiä oliiveja
1
tl
yrttisekoitusta
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pyyhi fileet kuiviksi ja mausta suolalla.

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä padassa 5 minuuttia. Lisää harissa.

  3. Kumoa tomaattimurskat joukkoon. Huuhtele tölkit vedellä ja lisää pataan. Valuta kikherneet ja lisää ne pataan yhdessä oliivien kanssa. Mausta yrteillä ja suolalla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.

  4. Paloittele haukifileet ja lisää ne pataan. Hauduta kannen alla 5 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin, ohran tai kauran kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pakastepelmeneissä on runsaasti valinnanvaraa sieni- ja kasvistäytteisistä lihatäytteisiin. Liemi kannattaa maustaa kunnon lorauksella etikkaa ja laittaa pöytään tarjolle ranskankermaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pelmenit ja hapankaalikerma

Ainekset

1,2
l
vettä
4
rkl
lihafondia
5
mustapippuria
3
laakerinlehteä
1
rkl
sinapinsiemeniä
1
rkl
väkiviinaetikkaa
3
dl
sieniä käyttövalmiina (esim. suppilovahveroita tai siitakesieniä)
600
g
pelmeneitä (pakaste, esim. Deliciest)
HAPANKAALIKERMA
1
dl
hapankaalia
1
rs (150 g)
ranskankermaa
2
tl
dijoninsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi, fondi ja mausteet kattilassa kiehuvaksi. Lisää etikka, sienet ja pelmenit. Keitä noin 5–7 minuuttia
    tai kunnes pelmenit alkavat nousta pintaan, mikä on merkki kypsymisestä.

  2. Silppua hapankaali veitsellä ja siirrä kulhoon. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.

  3. Jaa pelmenit, sienet ja liemi kulhoihin. Lusikoi hapankaalikermaa päälle.

Kommentit (2)

Vierailija

Kannattaa opetella tekemään pelmenit itse. Silloin tulee hyvää. Meillä tehdään isohko määrä kerrallaan kahden hrnkilön yhteistyönö ja pakastetaan vanhaan siperialaiseen tapaan vaikka ei tosin lumihankeen.

Vierailija

Resepti valmisruuan ja lihafondin lämmitykseen Ei vakuuta.

Helsingin Sanomat on lisännyt 437 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Gyudon on lempeänmakuinen lohturuoka japanilaiseen tyyliin. Annoksessa kulhoon yhdistetään ohueksi suikaloitua lihaa soijakastikkeessa riisin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 + 35 min
Vaikeustaso
Helppo

Gyudon eli japanilainen liha-inkiväärikulho

Ainekset

4
dl
sushiriisiä
2
rkl
miriniä
Lisäksi
400
g
naudanlihaa (esim. sisäpaistia tai ulkofileetä tai possun kassleria)
2
salottisipulia
5
cm pätkä
inkivääriä
1 ½
dl
laimeaa kasvislientä tai vettä
¾
dl
soijaa
¾
dl
miriniä
½
dl
sokeria
Tarjoiluun
4
kevätsipulia
4
munankeltuaista
halutessa sushi-inkivääriä, seesaminsiemeniä ja shichimi togarashia eli japanilaista chili-maustesekoitusta

Työvaiheet

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kypsän riisin joukkoon mirin.
  2. Suikaloi liha. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori inkivääri ja suikaloi se tulitikunohuiksi paloiksi.
  3. Mittaa kasvisliemi, soija, mirin ja sokeri kattilaan. Anna kiehahtaa. Lisää lihasuikaleet, sipuli ja inkivääri.
  4. Keitä lempeästi porisevassa nesteessä 10 minuuttia.
  5. Viipaloi kevätsipulit.
  6. Nosta tarjoilukulhoihin keitettyä riisiä. Lusikoi päälle lihaa, sipulia ja inkivääriä. Valuta päälle vielä soija-mirinlientä. Erottele keltuaiset ja nosta ne annosten päälle.
  7. Viimeistele kevätsipulilla. Lisää halutessasi vielä sushi-inkivääriä, seesaminsiemeniä ja togarashia.

Vinkki: Jos et pidä raa’asta keltuaisesta, niin voit halutessasi paistaa kananmunat pannulla öljyssä haluamaasi kypsyyteen. Myös uppomunat sopivat annokseen.

Kommentit (1)

Vierailija

Ihan mielenkiintoinen ja varmasti kokeilemisen arvoinen resepti, mutta lakatkaa jo käyttämästä noita älyttömiä termejä kuten tässä "lohturuoka"...

Jussi Aumo on lisännyt 20 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Jauhelihabulgurpilaff
Jauhelihabulgurpilaff

Maukas arkiruoka Lähi-Idästä. Helppo tehdä kasvisversiona, kun jättää jauhelihan pois ja korvaa sen vaikka toisella purkilla kikherneitä. Tarjoa jugurttikastikkeen kanssa. Ilman sitä voi olla vähän kuiva, sen kanssa hieno kokonaisuus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 isoa annosta
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Bulgurpilaff jauhelihasta

Ainekset

4
dl
bulguria (isojyväistä, jos löytyy)
400
g
jauhelihaa
1
keltasipuli
2
tomaattia
2
rkl
tomaattipyree
1
pkt/prk
keitettyjä kikherneitä
1,5
tl
seitsemän mausteen maustesekoitusta
1
tl
kurkumaa
1
tl
juustokuminaa
1
tl
chilipulveria
suolaa ja pippuria
6
dl
kiehunutta kuumaa vettä
4
rkl
öljyä paistamiseen (oman maun mukaan)
Jugurttikastike
4
dl
turkkilaista jugurttia
1
limen raastettu kuori ja mehu
1
rkl
kuivattua minttua
1
valkosipulin kynsi
1/2
tuore punainen chili
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

Bulgur:
1. Pilko sipuli ja paista kuultavaksi öljyssä.
2. Lisää jauhelihat ja ruskista.
3. Pilko tomaatti kuutioiksi ja lisää pannulle yhdessä tomaattipyreen ja mausteiden kanssa ja paista hetki.
4. Lisää sen jälkeen valutetut ja huuhdotut kikherneet ja bulgur. Sekoita hyvin.
5. Kaada päälle kuuma vesi, sekoita ja kypsennä kannen alla kunnes bulgur kypsynyt (15.20 min). Jos bulgur tuntuu liian kuivalta, lisää vettä loppuvaiheessa.

Jugurttikastike:
1. Raasta limestä vihreä osa ja purista mehu.
2. Laita limen mehu ja kuori kulhoon, lisää joukkoon murskattu valkosipulinkynsi, minttu ja hienoksi hakattu chili.
3. Sekoita jugurtin kanssa ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.

Kommentit (0)