Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2278 reseptiä.
Linkitetty 485 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Kaisa Rautaheimo

Jouni Toivasen ohjeella ihan tavallisesta makaronilaatikosta tulee fantastisen maukasta. Jauheliha ei ole harmaata mössöä, kun ruskistat sen huolella tummaksi. Kypsennä laatikko hitaasti ja lempeästi matalalla lämmöllä, niin ruuasta tulee silkkisen pehmeää. Gratinoi lopuksi pinta kovalla lämmöllä rapeaksi.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
20 min + 1 t 8 min
Vaikeustaso
Helppo

Jouni Toivasen fantastinen makaronilaatikko

Ainekset

5
dl
täysjyvämakaronia
1
pieni
sipuli
1 + 3
rkl
rypsiöljyä
400
g
paistijauhelihaa
2
tl
suolaa
1/4-1/2
tl
valkopippuria myllystä
1/4
tl
jauhettua maustepippuria
Munamaito
8
dl
täysmaitoa
3
kananmunaa
Lisäksi
100
g
cheddarjuustoraastetta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 120 asteeseen. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna 1 rkl öljyä pannussa. Kuullota sipulia 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Siirrä sipulit sivuun odottamaan. Valuta makaronien keitinvesi. Valuta makaronit ja jäähdytä täyttämälläkattila kylmällä vedellä. Näin makaronit pysyvät irtonaisina.
  2. Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja lisää lämpöä. Ruskista jauheliha öljyssä kuumassa pannussa muutamassa erässä. Täytä kerrallaan enintään 2/3 pannunpinta-alasta, jotta liha paistuu, ei keity. Lisää sipuli ja mausteet jauhelihan joukkoon.
  3. Sekoita munamaito isossa kulhossa. Lisää jauheliha ja valutetut makaronit. Sekoita ja kaada uunivuokaan. Paista 120-asteisesssa uunissa 1 tunti. Ota laatikko uunista ja laita uuni lämpiämään ylälämmölle 250 asteeseen. Ripottele juustoraaste laatikon pinnalle ja paahda vuokaa ylätasolla 8 minuuttia tai kunnes pinta on rapea ja ruskea.

Vinkki! Makaronilaatikko on niitä harvoja ruokia, joihin ketsuppi todella kuuluu!

Kommentit (38)

EveliinaBee
Seuraa 
Liittynyt6.2.2015

Ei tullut hyvää ? Munamaito ei hyytynyt vaan jäi nesteeksi lillumaan. Mausteet aika olemattomat eli ei oikein maistunutkaan miltään. Juusto päällä oli kyllä hyvää.

Herkuttelija_4
Seuraa 
Liittynyt21.2.2017

Miksi nähdä hirveästi vaivaa saadakseen tehtyä erityisen hyvää makaronilaatikkoa, jos sen saa heti pilata jollain ketsupilla? Eikö silloin riitä tavallinen Lidlin makaronilaatikko?

Herra Ulottuvuus
Seuraa 
Liittynyt21.2.2017

Kokeiltu, eikä ollut lähimainkaan niin hyvää kuin oma resepti, joka myös valmistuu huomattavasti nopeammin ja on rakenteellisesti miellyttävämpi.

Riitta Ropponen
Seuraa 
Liittynyt21.2.2017

Kokeiltu ja petytty, tulos oli enemmänkin makaronivelliä, ei tuollainen nestemäärä imeydy 120 asteessa mihinkään. :( Onkohan ohje ihan oikein...

Pompelo
Seuraa 
Liittynyt21.2.2017

Minullakaan munamaito ei ollut pätkääkään hyytynyt tunnin paiston jälkeen tuossa lämmössä. Jouduin paistelemaan puoli tuntia lisää 175°C. Lopulta laatikko valmistui ja oli kyllä aivan kelpo maultaan, muttei mitenkään ihmeellinen. Tuo 120° paistaminen on kyllä ihan höpö juttu.

Pekka Kytölä
Seuraa 
Liittynyt31.3.2015

Ei toimi.
Laitan itse nestettä 6 dl ja 3-4 munaa. Jauhelihaa en ruskista kauaa koska se kuivuu helposti. Lihan kanssa paistan isohkon sipulin ja mausteeksi maustepippuria ja jeeraa, 1tl tavallista curryjauhetta sekä muutamaa eri kuivayrttiä, esim basilikaa ja oreganoa.
Kun 400 g makaroonia on keitetty sekoitan sen vokkipannulla jauhelihan sekaan ja siitä voideltuun vuokaan. Päälle munamaito jossa suolaa ja valkopippuria. Lopuksi korppujauhoja ja voinokareita päälle ja vajaaksi tunniksi n 200 asteiseen uuniin.

Arto Vitikainen
Seuraa 
Liittynyt21.2.2017

Juu ja lisäksi voi laittaa rapekasi paistettua pekonisilppua päälle.
Sit uuniin.

Kirsi Rannikko
Seuraa 
Liittynyt15.12.2015

Munamaito ei hyytynyt. Ruoka oli vetistä ja mautonta. Parasta oli pinnan cheddar.

Hannu Meriniemi
Seuraa 
Liittynyt24.2.2017

Ohjeesa joku virhe. Kyllä siitä sai ihan hyvän tuunaamalla. Ohjeen mukaan mauton. Eihän koskaan voi makaronilaatikko valvistua loppuun 120 asteessa.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, Jouni Toivasen makaronilaatikosta tulee maitoisen pehmeää, ei leikkattavan jäykkää. Matalassa lämmössä kypsyneen laatikon pohjalle jää hiukan maitoa, mutta jos nestettä on liikaa, nosta paistolämpötilaa ja jatka kypsennystä vielä hetki.
Kiitos palautteistanne! T: Soppa365 toimitus

Vierailija

Munaa on ihan turha laittaa maakaronilaatikkoon! Tällä ohjeella tulee paljon parempaa http://www.mättömestari.fi/resepti/mummon-liha-makaroonilaatikko-ohje/

Vierailija

Meillä tykätään makaronilaatikosta seuraavana päivänä vielä enemmän, kun se lämmitetään pannulla sekoittaen voissa. Ja tietysti vähän ketsuppia!

Vierailija

Voi karmea mikä pettymys 😣 Nälkäinen porukka odotti tunnin kieli pitkällä ja koitin herkkua tarjota, mutta velliä oli vain antaa 😔 Ohjeen esittelyyn voisi lisätä ettei koostumus ole makaroonilaatikolle tyypillinen

Vierailija

Kannattaa jättää makaronit keittovaiheessa todella al denteksi eli suhteellisen koviksi niin munamaito imeytyy paremmin ja ei koostumus ei ole liian lössöä.

Näytä kaikki kommentit (38)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jaana tuulee on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Pinaattilasagnen parhaimmat puolet erottuvat hyväntuntuisella täysjyvällä ja pinjansiementen yhdistelyllä
Pinaattilasagnen parhaimmat puolet erottuvat hyväntuntuisella täysjyvällä ja pinjansiementen yhdistelyllä

Pinaattilasagnen parhaimmat puolet erottuvat hyväntuntuisella täysjyvälasagnelevyllä ja pinjansiementen rapeantuntuisella yhdistelyllä kesäkurpitsaan, sekä pehmeän hunnun tavoin peittyvään kermakastikkeeseen ujutetulla kirjolohella. Myös kasviskaviaari on mitä oivallisin ystävä tällä ruualle....

kesäkurpitsaa, pinaattia, pinjansiemeniä, ruokakermaa, kirsikkatomaatteja, täysjyvälasagnelevyjä, fetajuustoa (tähän ei käy salaattijuustokuutio, koska se menee uuniin), kirjolohisuikaletta(ei savustettua), kermaviili, kapris, suolakurkku, sinappi, persiljaa, paprikaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
60
Vaikeustaso
Helppo

Pinaattilasagne kasviskaviaarisalaatilla

Ainekset

1-2
ps
tuoretta pinaattia
1
kesäkurpitsa
200
g
fetajuustoa(tähän ei käy salaattijuustokuutio kun se menee uuniin)
5
dl
ruokakermaa
9
täysjyvälasagnelevyä
100-200
g
pinjansiemeniä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
rs
Apetit kirjolohta (ei savustettua)
Kasviskaviaarisalaatti
1
prk
kermaviiliä
1
paprika
1
ruukku
persiljaa
3
rkl
kapriksia
1 1/2
dl
suolakurkkua
1
rkl
sinappia

Työvaiheet

Puhdista kesäkurpitsa ja viipaloi se pituussuunnassa. Huuhdo pinaatit, ja kuutio fetajuusto sekä kirjolohi. Sekoita ruokakermaan pinaatinlehdet. Voitele vuoka ja laita uuni päälle 200 asteeseen. Kaada voideltuun vuokaan ensin pinaatti- ruokakermaseosta puolet, ja sitten lasagnelevyjä ja niiden päälle puolet tomaateista, kesäkurpitsaviipaleista, fetajuustosta ja kalasta. Kaada taas päälle pinaatti-kermaseosta ja siihen taas lasagnelevyjä ja päälle puolet kirsikkatomaateista (joista osan voi jättää päälle aivan loppuvaiheeseen), ja fetakuutioista, sekä kirjolohesta. Peitä foliolla ja laita uuniin keskitasolle 40 minuutiksi. Tällä välin paahda pinjansiemenet pannulla öljyssä niin että aromia välittyy ja kun hieman ruskistuvat. Ota lasagne pois uunista ja painele päällimmäisiä lasagnelevyjä alaspäin että ne peittyvät kerma-pinaattiseoksella. Laita lasagnen päälle pinjansiemenet ja pieni määrä kirsikkatomaatteja. Laita vielä uuniin 10 minuutiksi ilman foliota. Tee tällä välin kasviskaviaarisalaatti kun lasagne on uunissa; Hienonna suolakurkkuviipaleet ja kuutioi paprika. Hienonna persilja ja sekoita ainekset yhteen kermaviilin joukkoon. Lisää sinne myös kapris, ja sekauta sinappi hyvin mukaan. Tarjoile yhdessä pinaattilasagnen kanssa.

Kommentit (0)

Jaana tuulee on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Juustoinen capellinivuoka tuoksuu hyvältä katkarapuineen.
Juustoinen capellinivuoka tuoksuu hyvältä katkarapuineen.

Kuin kaksi marjaa tuuttaavat täytetyt tomaatit kertovat aidon juustojen kiehtovan maun katkaravun lomassa.

isoja katkarapuja/keskikokoisia, persiljaa, tomaatteja, raejuustoa, fetajuustoa, vapaan kanan munia, kermaa ja maitoa, bulgarian jogurttia, emmental-juustoa, kuivattua oreganoa, kuivattua basilikaa, ohutta nauhamakaronia, kermajuustoa, mietoa chilikastiketta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Capellinipastavuokaa katkaravuilla

Ainekset

450
g
isoja/keskikokoisia katkarapuja
1
ruukku
tuoretta persiljaa
2
vapaan kananmunaa
2,5
dl
maitoa ja kuohukermaa/ruokakermaa
2,5
dl
maustamatonta bulgarian jogurttia
120
g
raastettua emmental juustoa
75
g
murennettua fetajuustoa
2
rkl
basilikamaustetta
1
tl
kuivattua oreganoa
270
g
ohutta tuoretta nauhamakaronia
450
g
mietoa paksua chilikastiketta
120
g
raastettua kermajuustoa
Lisäksi
tomaatteja
raejuustoa

Työvaiheet

Kuori katkaravut ja ota niiden suoli pois vetämällä se pituussuunnassa pyrstöä kohti ulos, niin kuitenkin ettei suoli tai kova kuoriosuus jää siihen. Huuhtele myös katkaravut vedellä. Silppua persilja ja laita uuni 180 asteeseen. Sekoita persiljan joukkoon kulhossa kerma, maito, fetajuusto, kananmunat, emmentaljuusto(säästä vähän vuoan pinnalle raastetta) ja jogurtti, sekä mausteet basilika ja oregano. Keitä pasta pakkauksen mukaisesti. Voitele uunivuoka voilla tai margariinilla. Levitä vuoan pohjalle puolet pastasta jonka peität chilikastikkeella, levitä siihen sitten puolet katkaravuista peittäen jäljellä olevalla pastalla. Levitä kananmuna-juustosekoitus pastan päälle laittaen vielä loput katkaravut pinnalle. Ripottele loput juustoraasteet pinnalle ja laita uuniin 30 minuutiksi.
Tee salaattia varten tomaatteihin kuoppa ja poista niiden kantaosuus ottamalla pois myös tomaatinsiemenet ja kota. Tee tomaattien reunoille kruunumaisia koristeluja ja täytä tomaatit kaupasta ostetulla raejuustolla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2278 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Helpot herkkunuudelit valmistuvat tattarista tehdyistä sobanuudeleista. Valmista tulee vartissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekonin ja lehtikaalin kanssa paistetut nuudelit

Ainekset

300
g
sobanuudeleita
1
pkt (170 g)
pekonia
½
purjo (vihreä osa)
100
g
lehtikaalia
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolellisesti.

  2. Leikkaa pekoni suikaleiksi ja purjo ohuiksi renkaiksi. Huuhdo purjorenkaat siivilässä. Revi lehtikaali suupaloiksi. Paista pekonia paistinpannussa noin 3 minuuttia. Lisää purjo ja lehtikaali ja paista vielä pari minuuttia.

  3. Lisää kypsät nuudelit, soijakastike, etikka ja mausteet pannuun, ja anna nuudeleiden kuumentua kunnolla. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2278 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuka sanoi, että pohjassa on oltava jauhoja? Näiden pikkupiiraiden pohjat tehdään pelkästä perunasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pikkupiirasta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kolmen kaalin kinkkupiiraat

Ainekset

4
isoa (à 100 g)
perunaa (yleisperuna)
2
rkl
voita
Kinkkutäyte
150
g
palvikinkkua
2
dl
emmentalia tai muuta vahvaa juustoa raasteena
1
kananmuna
150
g
ranskankermaa
2
tl
maissitärkkelysjauhoja
Paahdetut kaalit
5
lehtikaalin lehteä
½
pientä (vihreää) kukkakaalia
4
varsiparsakaalia eli broccolinia
4
ruusukaalia
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori perunat ja viipaloi ne mahdollisimman ohuiksi. Älä huuhtele viipaleita, sillä tärkkelys pitää pohjan koossa. Lado viipaleet uunipellille limittäin neljäksi piiraspohjaksi (Ø noin 10–15 cm). Sulata voi ja voitele sillä perunapohjat. Esikypsennä uunissa 10 minuuttia ja valmistele sillä aikaa kinkkutäyte ja kaalit.

  2. Kuutioi kinkku. Sekoita kinkku, juustoraaste, muna, ranskankerma ja maissitärkkelys kulhossa tasaiseksi.

  3. Revi lehtikaalin lehdet ja kukkakaali suupaloiksi. Halkaise broccolinit ja lohko ruusukaalit neljään osaan. Laita kaikki kaalit tyhjään kulhoon ja sekoita öljy ja suola joukkoon.

  4. Jaa kinkkutäyte perunapohjille. Levitä kaalit pellille piiraiden ympärille ja laita pelti uuniin 15 minuutiksi.

  5. Jaa paahdetut kaalit kinkkupiiraille ja tarjoa heti.

Kommentit (0)