Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2118 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Kesän yllättävin mustikkapiirakka: suolaisenmakea mustikkafoccaccia on kesäleipurin ykkösjuttu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
40 min + kohotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarella-mustikkafocaccia

Ainekset

3 1/2
dl
vettä
noin 6-7
dl
vehnäjauhoja
1
ps
kuivahiivaa
3/4
dl
sokeria
1/2
tl
suolaa
75
g
huoneenlämpöistä voita
PINTAAN
2
rkl
rosmariinia hienonnettuna
4
rkl
sokeria
1
pallo (125g)
bufalamozzarellaa
3
dl
mustikoita
2
dl
karhunvatukoita
1
dl
kuorittuja pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi kädenlämpöä hieman lämpimämmäksi. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon kuivahiiva.
  2. Lisää sokeri ja suola nesteen joukkoon. Alusta puolet jauhoista ja vaivaa taikinaa 5 minuuttia. Lisää voi ja loput jauhot. Jatka vaivaamista 10 minuuttia. Kohota taikina leivinliinan alla kaksinkertaiseksi, noin ½ tuntia.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.
  4. Vaivaa taikinasta pötkö. Jaa se kahdeksaan osaan. Painele paloista parin sentin paksuisia leipäsiä.
  5. Hienonna rosmariini ja lisää se sokerin joukkoon. Valuta mozzarella ja revi se leipästen päälle. Lisää marjat ja pistaasipähkinät. Ripottele pinnalle rosmariinisokeri.
  6. Paista mustikkafocaccioita noin 15 minuuttia eli kunnes ne ovat saaneet väriä ja ovat mehevän kypsiä

Kommentit (2)

Vierailija

Tuo sokeri pinnalla on aika outo. Jättäisin pois. Onkohan kuvassa mustikoita? Vai karhunvadelmia?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi, kuvassa on molempia marjoja. Voi toki muunnella oman maun mukaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2118 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ryynirieska, särkitäyte ja hölskyporkkanat ovat kuin tehty toisilleen! Valmistus on helppoa, tarvitset vain yhden yön verran aikaa taikinan turpoamiseen. Nauti rieska päällysteiden kanssa lämpimänä tai jäähtyneenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
1 t + turpoaminen 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Herkkurieska

Ainekset

8
dl
maitoa
2
dl
turkkilaista jogurttia
4
dl
rikottuja ohrasuurimoita
½
dl
vehnäjauhoja
1
kananmuna
tl
suolaa
50
g
voita
Särkitäyte
1
prk (145 g)
savusärkeä (Järki Särki)
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
Hölskyporkkanat
2
porkkanaa
2
rkl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
Lisäksi
2
kevätsipulia
2
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Sekoita maito, jogurtti ja ohrasuurimot kulhossa. Anna turvota yön yli jääkaapissa.
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, kananmuna ja suola turvonneiden ohrasuurimoiden joukkoon. Sulata voi ja sekoita siitä puolet taikinaan.
  3. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele paperi lopulla voisulalla. Kaada taikina pannuun. Kypsennä uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Siivilöi särjet liemestään. Yhdistä särjet, jogurtti, sitruunamehu ja suola.
  5. Suikaloi porkkanat julienne-raudalla tai yleiskoneen leikkuuterällä. Laita raaste tiiviskantiseen rasiaan, lisää etikka, sokeri ja suola. Sulje ja hölskytä pari minuuttia.
  6. Lusikoi särkitäyte rieskalle. Valuta porkkanasuikaleista liemi pois ja lisää porkkanat särkitäytteen päälle. Hienonna kevätsipuli ja ripottele se rieskalle. Koristele tillillä.
     

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2118 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Mausteiset sämpylät ovat kuin minikokoisia joululimppuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Joulusämpylät

Ainekset

15
g
tuorehiivaa
dl
vettä
½
dl
siirappia
1
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
pomeranssinkuorta
1
tl
jauhettua inkivääriä
tl
suolaa
dl
ruisjauhoja
n. 4–5
dl
vehnäjauhoja
25
g
voita
Lisäksi
1
rkl
siirappia ja 1 rkl vettä voiteluun
vehnäjauhoja leivontaan

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi. Rouhi fenkolinsiemenet ja lisää mausteiden ja suolan kanssa vesi-siirappiseokseen. Alusta ruis- ja vehnäjauhot taikinaan. Sulata voi ja vaivaa se taikinaan. Anna kohota lämpimässä noin 40 minuuttia.
  2. Leivo taikina pieniksi sämpylöiksi ja kohota niitä pellillä liinan alla noin 15 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita vesi ja siirappi, ja voitele sämpylät seoksella. Paista uunissa noin 10–12 minuuttia.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 678 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Ajattele feta-pinaattipiirakka uusiksi! Rapea pohja, hunajalla maustettu fetatäyte ja pinnalle ropsautetut tuoreet pinaatinlehdet saavat tutun piirakan maistumaan raikkaalta ja uudelta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
20 min + 1 t jähmettyminen ja 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Feta-pinaattipiirakka

Ainekset

Pohja
125
g
voita
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
1
rkl
kylmää vettä
Täyte
3
munaa
2
dl
kuohukermaa
1
pkt (200 g)
fetajuustoa
½
tl
mustapippuria
1
rkl
hunajaa
1
rkl
sitruunamehua
Päälle
1
rs (100 g)
babypinaattia
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sitruunankuoriraastetta
½
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Surauta kylmä voi, jauhot ja leivinjauhe monitoimikoneen leikkuuterällä muruiksi. Lisää vesi. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Voit valmistaa taikinan myös nyppimällä voin, jauhot ja leivinjauheen muruiksi käsin ja sekoittamalla joukkoon veden.
  2. Leikkaa irtopohjaisen kakku- tai piirasvuoan (ø 28 cm) pohjalle leivinpaperi. Taputtele taikina jauhotetuin sormin pohjalle ja reunoille parin sentin korkeudelle. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa vuokaan noin tunnin ajan. 
  3. Nosta vuoka suoraan jääkaapista 200-asteiseen uuniin. Esipaista pohjaa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
  4. Sekoita sillä aikaa täyte. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää kerma, sitruunamehu ja mausteet. Murenna joukkoon suurin osa fetasta, säästä pieni pala viimeistelyyn. Kaada täyte pohjan päälle. Jatka paistamista 20 minuuttia.
  5. Jäähdytä piiras ja irrota se vadille. Huuhdo, valuta ja kuivaa pinaatinlehdet. Sekoita oliiviöljy, sitruunankuoriraaste, suola ja pippuri lehtien joukkoon. Ripottele lehdet jäähtyneen piirakan pinnalle. Murenna päälle loppu fetajuusto.

Vinkki! Saat piiraaseen lisää rapeutta, kun ropsautat pinnalle kourallisen kevyesti paahdettuja pinjansiemeniä.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2118 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Kahdella juustolla höystetty pekoni-sienipiirakka on ravintola Storyn kokin Laura Huuhtasen luottoherkku. Mozzarellan ja sinihomejuuston yhdistelmä tekee piirakasta tyrmäävän hyvän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + taikinan sulatus
Vaikeustaso
Helppo

Kahden juuston pekoni-sienipiirakka

Ainekset

1
pkt (n. 400 g)
valmista piirakkataikinaa
200
g (½ l)
kantarelleja (tai herkku- tai siitakesieniä)
100
g
palvikinkkua
100
g
pekonisuikaleita
1
punasipuli
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
voita
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
prk (200 g)
crème fraîchea
2
kananmunaa
100
g
sinihomejuustoa
150
g
mozzarellaraastetta

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Puhdista ja paloittele sienet. Suikaloi kinkku. Kuori ja halkaise sipuli ja viipaloi se puoliympyröiksi.
  2. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Kauli taikina ohueksi ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita pala leivinpaperia päälle ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Esipaista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Laita pekonit kylmään pannuun, jotta rasva sulaa. Paista välillä sekoitellen noin 5 minuuttia. Siirrä kulhoon odottamaan.
  4. Paista sipuleita samassa pannussa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää pekonien joukkoon. Pyyhi pannu puhtaaksi talouspaperilla.
  5. Ruskista sieniä kuumassa pannussa ilman rasvaa noin 5 minuuttia. Lisää rypsiöljy ja paista 3 minuuttia. Lisää sitten voi, suola ja pippuri. Siirrä sienet pekonin ja sipulin joukkoon. Lisää kinkku ja sekoita kevyesti.
  6. Sekoita toisessa kulhossa crème fraîche ja kananmunat.
  7. Nosta uunin lämpötila 180 asteeseen. Levitä liha-sipuli-sieniseos esipaistetulle piirakkapohjalle. Lisää crème fraîche -seos tasaisesti päälle. Murustele homejuusto ja ripota se mozzarellaraasteen kanssa piirakan pinnalle. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa salaatin ja pistaasivinegretin kanssa (ohje alla).

Pistaasivinegretti

Ainekset

1
dl
kuorittuja pistaasipähkinöitä
3/4
dl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
1
tl
muscovadosokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Paahda pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia. Rouhi pähkinät.
  2. Laita pähkinät, viinietikka, sokeri ja suola kulhoon. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vispilällä sekoittaen. Tarjoa salaatinkastikkeena.

Kommentit (0)