
Kesän yllättävin mustikkapiirakka: suolaisenmakea mustikkafoccaccia on kesäleipurin ykkösjuttu.
Mozzarella-mustikkafocaccia
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna vesi kädenlämpöä hieman lämpimämmäksi. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon kuivahiiva.
- Lisää sokeri ja suola nesteen joukkoon. Alusta puolet jauhoista ja vaivaa taikinaa 5 minuuttia. Lisää voi ja loput jauhot. Jatka vaivaamista 10 minuuttia. Kohota taikina leivinliinan alla kaksinkertaiseksi, noin ½ tuntia.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.
- Vaivaa taikinasta pötkö. Jaa se kahdeksaan osaan. Painele paloista parin sentin paksuisia leipäsiä.
- Hienonna rosmariini ja lisää se sokerin joukkoon. Valuta mozzarella ja revi se leipästen päälle. Lisää marjat ja pistaasipähkinät. Ripottele pinnalle rosmariinisokeri.
- Paista mustikkafocaccioita noin 15 minuuttia eli kunnes ne ovat saaneet väriä ja ovat mehevän kypsiä
Tuo sokeri pinnalla on aika outo. Jättäisin pois. Onkohan kuvassa mustikoita? Vai karhunvadelmia?
Kiitos kommentistasi, kuvassa on molempia marjoja. Voi toki muunnella oman maun mukaan!