Kodin Kuvalehti on lisännyt 662 reseptiä.
Linkitetty 67 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Saaristolaisleipä on herkkua myös sämpylöinä. Vain kohoamiseen saa varata aikaa, muuten leipäset ovat superhelppoja. Kokeile!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 minuuttia + kohotus 1 tunti + paisto 40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Saaristolaisen minileivät

Ainekset

3
dl
omenatäysmehua
1
ps
kuivahiivaa
3/4
dl
siirappia
1
tl
suolaa
2
dl
kaljamaltaita
1
dl
ruishiutaleita
3 1/2
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
  2. Voitele muffinipellin 12 syvennystä ja lusikoi taikina niihin. Kohota peittämättä noin tunti.
  3. Kypsennä leipiä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Sipaise pinta siirappivedellä paistamisen loppuvaiheessa.

Kommentit (3)

Vierailija

Liian isoja! Saaristolaisleipä maistuu parhaalta mahdollisimman ohuina viipaleina. Ei kukaan halua haukata limpusta suoraan.

Arska-45

Sinä se näköjään tiedät, mitä KUKAAN ei halua.

Äitee

Testasin. Nämä on tosi hyviä! Ohjelmistoon jäi. Helppo tehdä ja maku oli vielä parempi kuin kaupan leivissä. Maistoin vasta seuraavana päivänä ja maku varmaan tekeytyy vielä kun vanhenee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2101 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Kahdella juustolla höystetty pekoni-sienipiirakka on ravintola Storyn kokin Laura Huuhtasen luottoherkku. Mozzarellan ja sinihomejuuston yhdistelmä tekee piirakasta tyrmäävän hyvän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + taikinan sulatus
Vaikeustaso
Helppo

Kahden juuston pekoni-sienipiirakka

Ainekset

1
pkt (n. 400 g)
valmista piirakkataikinaa
200
g (½ l)
kantarelleja (tai herkku- tai siitakesieniä)
100
g
palvikinkkua
100
g
pekonisuikaleita
1
punasipuli
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
voita
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
prk (200 g)
crème fraîchea
2
kananmunaa
100
g
sinihomejuustoa
150
g
mozzarellaraastetta

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Puhdista ja paloittele sienet. Suikaloi kinkku. Kuori ja halkaise sipuli ja viipaloi se puoliympyröiksi.
  2. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Kauli taikina ohueksi ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita pala leivinpaperia päälle ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Esipaista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Laita pekonit kylmään pannuun, jotta rasva sulaa. Paista välillä sekoitellen noin 5 minuuttia. Siirrä kulhoon odottamaan.
  4. Paista sipuleita samassa pannussa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää pekonien joukkoon. Pyyhi pannu puhtaaksi talouspaperilla.
  5. Ruskista sieniä kuumassa pannussa ilman rasvaa noin 5 minuuttia. Lisää rypsiöljy ja paista 3 minuuttia. Lisää sitten voi, suola ja pippuri. Siirrä sienet pekonin ja sipulin joukkoon. Lisää kinkku ja sekoita kevyesti.
  6. Sekoita toisessa kulhossa crème fraîche ja kananmunat.
  7. Nosta uunin lämpötila 180 asteeseen. Levitä liha-sipuli-sieniseos esipaistetulle piirakkapohjalle. Lisää crème fraîche -seos tasaisesti päälle. Murustele homejuusto ja ripota se mozzarellaraasteen kanssa piirakan pinnalle. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa salaatin ja pistaasivinegretin kanssa (ohje alla).

Pistaasivinegretti

Ainekset

1
dl
kuorittuja pistaasipähkinöitä
3/4
dl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
1
tl
muscovadosokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Paahda pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia. Rouhi pähkinät.
  2. Laita pähkinät, viinietikka, sokeri ja suola kulhoon. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vispilällä sekoittaen. Tarjoa salaatinkastikkeena.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 662 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Kylmäsavulohipiirakka saa ihanan kuohkean täytteen ricottajuustosta ja ranskankermasta. Helppo perunataikina valmistuu sekoittamalla.

Lohipiirakka maistuu mainiosti myös jääkaappikylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
20 min + 1 t taikinan jähmettyminen ja 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-ricottapiirakka

Ainekset

Pohja
100
g
voita
1
dl
perunahiutaleita
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
dl
vettä
Täyte
1
rs (250 g)
ricottajuustoa
1
prk (150 g)
ranskankermaa (ei kevyttä)
2
munaa
1
rkl
hunajaa
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
pkt (150 g)
kylmäsavulohta
Viimeistelyyn
1
rku
tilliä saksittuna
1
rs
versoseosta (esim. Mimis)

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Sekoita perunahiutaleet, jauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon vesi ja voisula. Sekoita tasaiseksi.
  2. Taputtele taikina piirasvuoan (ø 28 cm) pohjalle ja reunoille. Anna taikinan jähmettyä vuokaan jääkaapissa noin tunti.
  3. Nosta piirakkapohja suoraan jääkaapista uuniin. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alaosassa noin 10 minuuttia.
  4. Sekoita sillä aikaa ricotta, ranskankerma, munat, hunaja, sitruunamehu ja mausteet keskenään. Lisää paloiteltu kylmäsavulohi. Levitä seos pohjan päälle vuokaan. Jatka paistamista uunin alaosassa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi.
  5. Viimeistele saksitulla tillillä ja versoseoksella.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1033 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Mitä saadaan, kun reunustetaan valkohomejuustokiekko yrteillä maustetulla joulutorttutaikinalla? Täydellinen suolainen tarjottava glögin seuraan. Repäise spiraalista pala, kasta sulaan juustoon ja haukkaa!

Torttutaikinalevyt sulavat 20 minuutissa. Älä sulata levyjä liian aikaisin, silloin niiden käsittelystä tulee vaikeampaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juustospiraali

Ainekset

4
torttutaikinalevyä
2
rosmariininoksaa
10
timjaminoksaa
3
rkl
hunajaa
3
rkl
oliiviöljyä
½
tl
mustapippuria myllystä
1
camembert-juustokiekko
Koristeluun
tuoretta rosmariinia

Työvaiheet

  1. Sulata taikinalevyt. Irrota rosmariinin lehdet ruodista. Hienonna ne ja timjami. Sekoita hunaja, öljy, yrtit ja pippuri.
  2. Leikkaa juustokiekon pintaan ristikko.
  3. Sudi torttutaikinaan yrttiseos pullisudin avulla. Ota kolme levyä ja leikkaa niistä jokainen pituussuunnassa neljäksi suikaleeksi. Muotoile neljäs levy juustokiekon alle ja ympärille. Aseta se pellin keskelle. Kasaa ympärille loput taikinasta. Kierrä taikinasuikaleet spiraaleiksi ja asettele ne tiiviisti juuston ympärille. Nipistele taikinakierteitä yhteen, jotta ne pysyvät hyvin juuston vieressä.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes taikina ruskistuu.
  5. Koristele juustokiekko rosmariinilla.

Vinkki! Tarjoa juustokierre heti, koska juusto on parhaimmillaan sulana.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 662 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Leivo pähkinät ja sinihomejuusto vaihteeksi suolaisiin pikkukransseihin. Erityisen ihanilta ne maistuvat vastapaistettuina glögin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
30 min + 1 t 30 min kohotus ja paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Sinihomejuusto-pähkinäkierteet

Ainekset

25
g
hiivaa
3
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
dl
kauraleseitä tai -hiutaleita
3
rkl
rypsiöljyä
6
dl
vehnäjauhoja
½
dl
pähkinäsekoitusta
Kaulimiseen
1
dl
vehnäjauhoja
Täyte
1
dl
pähkinäsekoitusta rouhittuna
100
g
sinihomejuustomurua (esim. Aura)
Pinnalle
50
g
sinihomejuustomurua
pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, leseet ja puolet jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot ja öljy. Rouhi pähkinäsekoitus ja lisää se joukkoon alustuksen loppuvaiheessa.
  2. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  3. Kumoa taikina reilusti jauhotetulle leivinpaperille. Ripottele jauhoja taikinan päälle ja kauli tai taputtele se 30 cm x 30 cm:n levyksi. Ripottele rouhittua pähkinäsekoitusta ja sinihomejuustomurua puolelle taikinalevystä. Käännä toinen taikinalevyn puolikas täytteen päälle. Muotoile täytetystä taikinalevystä painelemalla suorakaiteen muotoinen.
  4. Leikkaa taikinalevystä taikinapyörällä noin 2 cm leveitä nauhoja. Kääräise ne kierteisiksi rinkuloiksi leivinpaperin päälle pellille. Jätä hieman leviämisvaraa. Peitä kranssit liinalla ja anna kohota puoli tuntia.
  5. Sivele kranssit munalla. Ripottele päälle pähkinöitä ja sinihomejuustoa.
  6. Paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

Vinkki! Kranssit ovat parhaimmillaan uunituoreina. Jos teet ne etukäteen, säilytä ne jääkaapissa ja lämmitä uunissa rapeiksi ennen tarjoilua.

Kommentit (0)