Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 188 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Saaristolaisleipä on herkkua myös sämpylöinä. Vain kohoamiseen saa varata aikaa, muuten leipäset ovat superhelppoja. Kokeile!

Tarjoa minileivät voin kanssa tai sekoita täytteeksi tahna kylmäsavulohesta, piparjuurituorejuustosta ja kevyesti vatkatusta kermasta.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 minuuttia + kohotus 1 tunti + paisto 40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Saaristolaisen minileivät

Ainekset

3
dl
omenatäysmehua
1
ps
kuivahiivaa
3/4
dl
siirappia
1
tl
suolaa
2
dl
kaljamaltaita
1
dl
ruishiutaleita
3 1/2
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
  2. Voitele muffinipellin 12 syvennystä ja lusikoi taikina niihin. Kohota peittämättä noin tunti.
  3. Kypsennä leipiä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Sipaise pinta siirappivedellä paistamisen loppuvaiheessa.

Kommentit (3)

Vierailija

Liian isoja! Saaristolaisleipä maistuu parhaalta mahdollisimman ohuina viipaleina. Ei kukaan halua haukata limpusta suoraan.

Arska-45

Sinä se näköjään tiedät, mitä KUKAAN ei halua.

Äitee

Testasin. Nämä on tosi hyviä! Ohjelmistoon jäi. Helppo tehdä ja maku oli vielä parempi kuin kaupan leivissä. Maistoin vasta seuraavana päivänä ja maku varmaan tekeytyy vielä kun vanhenee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 128 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Elvi Rista

Vegaanisessa sienipiirakassa kantarellit saavat seurakseen savutofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 10 palaa
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarelli-savutofupiirakka

Ainekset

4
dl
vehnäjauhoja
dl
kaurahiutaleita
ripaus
suolaa
150
g
vegaanista margariinia
½
dl
kylmää vettä
Täyte
1
l (noin 300 g)
kantarelleja
1
sipuli
1
rkl
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
270
g
kylmäsavutofua
2
dl
kaurakermaa
1
dl
tuoretta salviaa silputtuna

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.
  2. Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon jääkaappikylmä margariini, lisää vesi. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.
  3. Levitä taikina käsin piirakkavuokaan (halkaisija 28 cm) leivinpaperin päälle. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Puhdista ja pilko kantarellit ja kuori ja silppua sipuli. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen rypsiöljy. Kuullota sipuleita ensin hetki ja lisää sitten sienet pannulle. Paista, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä ja ne ovat saaneet vähän väriä pintaansa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Murskaa kulhossa savutofu käsin tai haarukan avulla pieneksi muruksi. Sekoita tofun sekaan kaurakerma ja silputtu salvia. Sekoita tofuseos sienten joukkoon ja levitä täyte pohjan päälle.
  6. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Kommentit (0)

Juustokierteet ovat erittäin helppoja tehdä, mutta sitäkin herkullisempia!🤗 Juustokierteet sopivat vallan mainiosti vaikkapa juhlakattaukseen tai ihan vaan iltateen seuralaiseksi. Juustokierteet kestävät myös pakastuksen ja ohjeen voi halutessaan puolittaa, jolloin niitä tulee 15 kpl.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30
Valmistusaika
30 min + jäähdytys 30 min + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustokierteet

Ainekset

Taikina:
200
g
voita
10
dl
vehnäjauhoja
150
g
Punaleima-emmentaalia
400
g
kermaviiliä
2
tl
suolaa
4,5
tl
leivinjauhetta
1
kpl
kananmuna
Täyte:
200
g
Punaleima-emmentaalia
3
kpl
kananmunia
2
dl
parmesaani-raastetta
30
kpl
paperisia muffinivuokia

Työvaiheet

Nypi voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi(yleiskoneessa tai käsin). Raasta emmentaali.
Lisää voi-vehnäjauhoseokseen raastettu juusto, kermaviili, suola, leivinjauhe ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile taikinasta pallo, kääri se kelmuun ja laita jähmettymään jääkaappiin vähintään 30 minuuttia.

Raasta täytteen emmentaali (200g). Riko kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon juustoraaste.

Kauli jähmettynyt taikina jauhotetulla alustalla ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. (n. 60 x 30 cm)

Levitä taikinalevylle juustoraaste-kananmunaseos ja kääri taikina napakaksi rullaksi.

Leikkaa taikinarullasta 30 kpl juustokierteitä. (leveys n. 2 cm)

Asettele juustokierteet paperisiin muffinivuokiin ja siirrä muffinivuoat uunipelleille. (15 kpl / pelti)

Ripottele jokaisen juustokierteen päälle vielä reilusti parmesaaniraastetta.

Paista 220-asteisessa uunissa keskitasolla 1 pelti kerrallaan 13-14 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.👌🏻

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Suolainen juustokakku maistuu täydelliseltä raikkaan salaatin kanssa. Tämä herkku sopii niin iltateelle kuin viinilasillisen seuraan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12 palaa
Valmistusaika
1 h + tekeytyminen 3 h
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen juustokakku

Ainekset

Pohja
200
g
digestivekeksejä
80
g
voita
Täyte
3
isoa kananmunaa
2
prk (à 120 g)
vuohenmaitotuorejuustoa (Chavroux)
1
prk (250 g)
ricottaa
100
g
maukasta juustoa (esim. Appenzeller)
3
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1/3
tl
kuivattua chiliä myllystä

Työvaiheet

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø noin 20 cm). Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele seos vuokaan. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää tuorejuusto ja ricotta ja sekoita tasaiseksi. Raasta kova juusto ja lisää reilu puolet raasteesta seokseen. Hienonna ruohosipuli, sekoita se ja mausteet täytteeseen. Kaada täyte pohjalle ja ripottele loppu juustoraaste päälle.
  3. Paista uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on melkein hyytynyt. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Peitä jäähtynyt kakku kelmulla ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi. Tarjoa esimerkiksi salaattipinaatin ja pinjansiementen kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 128 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Sienipiirakka saa voitaikinalevystä ihanan lehtevän pohjan. Päälle sopivat kaikki pannuvalmiit metsäsienet aina kantarelleista herkkutatteihin ja suppiksiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 palaa
Valmistusaika
15 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuusto-sienipiirakka

Ainekset

500
g
laskostettua pakastevoitaikinaa (ei levyjä)
3
oksaa
timjamia tai rosmariinia
1
pieni valkosipulinkynsi
1
rkl
sitruunan kuoriraastetta
1
prk (200 g)
ranskankermaa
suolaa, mustapippuria myllystä
200
g
vuohenjuustoa
noin 8
dl
paistovalmiita metsäsieniä, esimerkiksi kantarelleja tai suppilovahveroita
(yrttejä, viipaloitua kesäpunasipulia)

Työvaiheet

  1. Ota taikina sulamaan. Laita uuni lämpiämään 200-asteiseksi.
  2. Puhdista sienet ja leikkaa ne suupaloiksi. Paista niitä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Irrota timjaminlehdet tai hienonna rosmariini. Sekoita ne sitruunan kuoriraasteen, ranskankerman, suolan ja pippurin kanssa. Viipaloi tai murustele juusto.
  4. Laita voitaikina leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kauli taikinaa ohuemmaksi levyksi. Leikkaa terävällä veitsellä noin 1 cm:n leveä reunus taikinaan siten, ettei veitsi osu ihan pohjaan asti.
  5. Levitä ranskankermaseos taikinapohjalle. Laita päälle juusto ja sienet. Paista noin 30 minuuttia uunin alatasolla tai siihen asti, kunnes taikina on kypsää.
  6. Viimeistele halutessasi yrteillä ja viipaloidulla punasipulilla. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Kommentit (0)