Kodin Kuvalehti on lisännyt 686 reseptiä.
Linkitetty 75 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Satu Kemppainen

Nappaa makoisa härkiskepakko ja syö kasviksia huomaamatta!

VINKKI! Samasta taikinasta saat myös 24 pyörykkää tai 10 pihviä. Paistetut kepakot, pihvit tai pyörykät voi pakastaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
1 tunti 30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-härkiskepakot

Ainekset

1
pkt (250 g)
Härkistä
1
pieni
kukkakaali (tai ½ isoa)
1
sipuli
1 + 2
rkl
ruokaöljyä
2
munaa
1/2
dl
maustamatonta jogurttia
1 - 1 1/2
dl
korppujauhoja
1
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
currya
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
LISÄKSI
1
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Surauta härkis hienoksi muruksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneella. Laita muru kulhoon. Murenna kukkakaali samoin. Hienonna sipuli.
  2. Paista sipulia ja kukkakaalimuruja pannulla öljyssä pehmeäksi 3–5 minuuttia. Kumoa kasvisseos härkiksen joukkoon ja lisää munat, jogurtti ja korppujauhot. Lisää tomaattipyre, mausteet ja 2 rkl öljyä. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota jääkaapissa tunnin.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Muotoile taikinasta öljytyin käsin kepakoita ja paina ne grillitikkuihin. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet. Laita kepakot uunipellille ja paista uunissa 25 minuuttia.

Kommentit (7)

Vierailija

2 munaa voi korvata pellavasiemenlimalla 1,5 dl

Pellavalima jättää ruuat myös kuohkeammaksi ja mehevämmäksi kuin kannamuna esim. leivonnassa, siemenet voi jättää. Liman voi tehdä keittämällä tai yö yli liottamalla. Keittämällä voidaan liman paksuutta säädellä. Halvempia, terveellisempää ja luontoystävällisempää kuin kananmuna.

Kikihernejauho on toinen vaihtoehto mutta se ei tuo kosteutta.

Vierailija

2 munaa voi korvata pellavansiemenlimalla 1,5 dl

Pellavalima jättää ruuat myös kuohkeammaksi ja mehevämmäksi kuin kananmuna esim. leivonnassa, siemenet voi jättää. Liman voi tehdä keittämällä tai yö yli liottamalla. Keittämällä voidaan liman paksuutta säädellä. Halvempia, terveellisempää ja luontoystävällisempää kuin kananmunat.

Kikihernejauho on toinen vaihtoehto mutta se ei tuo kosteutta.

Vierailija

En omista tehosekoitinta niin onnistuiskohan sauvasekoittimella?

TuuBaa

Tuollaisia "kepakoita" löytyy siivotessani kissan hiekkalaatikkoa.  Tosin ilman seesaminsiemeniä.

Vierailija

Olipas todella huono ohje! Kukkakaalia ei tehosekoittimella pysty murskaamaan todellakaan sekä härkiskin jää vaan sinne reunoille kasaan. Seesaminsiemenet puuttui ohjeesta kokonaan. Tulee myös aivan mautonta, mikäli noilla määrillä maustaa....huolellisuutta!

Vierailija

Mihin seesaminsiemenet unohtuivat?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista, seesaminsiemenet tulevat kepakoiden pinnalle! Lisään tiedon ohjeeseen.

Lisään myös tiedon, että pieni kukkakaali riittää. Niin mausteiden määrä on sopivampi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1064 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Katalonialainen romesco-kastike saa makunsa paahdetuista paprikoista, tomaateista ja manteleista. Samat ihanuudet maistuvat ja tuoksuvat tässä keitossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + paprikoiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Romesco-keitto

Ainekset

2
punaista paprikaa
dl
manteleita
4
valkosipulinkynttä
1
tlk
kuorittuja tomaatteja
4
tl
punaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
2
tl
harissaa
¾
tl
jauhettua savupaprikaa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
8
dl
kasvislientä
1
tlk
kikherneitä
Päälle
parmesaania, pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puolita paprikat ja poista siemenkodat. Laita kuori ylöspäin leivinpaperin päälle pellille, lisää mantelit ja valkosipulinkynnet kuorineen paprikoiden viereen. Paahda noin 10 minuuttia, kunnes mantelit ja valkosipulit saavat vähän väriä. Ota pois uunista.
  2. Lisää lämpöä 250 asteeseen ja jatka paprikoiden paahtamista vielä noin 10 minuuttia, kunnes kuoret ovat mustuneita. Laita muovipussiin ja anna jäähtyä sen verran, että saat kuorittua ne käsin. Kuori myös valkosipulinkynnet.
  3. Mittaa paprikat, valkosipuli, mantelit, kuoritut tomaatit, etikka, hunaja, harissa ja mausteet tekosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.
  4. Kuumenna kasvisliemi kattilassa ja sekoita kasvissose joukkoon. Valuta ja murskaa kikherneitä hieman haarukalla. Lisää kikherneet ja keitä silloin tällöin sekoitellen 10 minuuttia.
  5. Tarjoa parmesaanin ja pinjansiementen kanssa.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Prisca Leclerc KUVA Anna Huovinen

Avokado tekee juustottomasta pestosta täyteläisen makuisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokadopesto

Ainekset

1
dl
pinjansiemeniä
1
ruukku
basilikaa
½
ruukkua
persiljaa
1
pieni valkosipulinkynsi
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
ripaus mustapippuria
2
avokadoa
1
limetti
Lisäksi
250
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla paistinpannulla. Hienonna basilika ja persilja sekä valkosipulinkynsi.
  2. Mittaa oliiviöljy korkeaan kapeaan kulhoon, lisää valkosipuli, yrtit, mausteet, sekä puoli desilitraa paahdettuja pinjansiemeniä.
  3. Soseuta sauvasekoittimella hienoksi pestoksi.
  4. Lusikoi avokado lautaselle ja murskaa se haarukalla. Purista päälle puolikkaan limetin mehu. Sekoita avokado peston joukkoon. Tarjoa pesto pastan kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 64 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Mehevä kasvislasagne pitää sisällään linssejä, munakoisoa ja miniluumutomaatteja. Herkullinen fetalla maustettu jogurtti korvaa klassisen valkokastikkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-linssilasagne

Ainekset

Tomaatti-linssikastike
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
tl
öljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
prk (230 g)
vihreitä linssejä
1
prk
tomaattimurskaa
2
dl
kasvislientä
1
rkl
basilikaa hienonnettuna
ripaus
suolaa ja pippuria
Lisäksi
2
dl
kreikkalaista jogurttia (esim. Arla 6 %)
100
g
fetajuustoa (8 %)
6
kpl
lasagnelevyjä
1
iso munakoiso
12
miniluumutomaattia
Voiteluun
öljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna sipulit ja paista silppua hetki öljyssä pannulla. Lisää tomaattipyree pannulle ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Valuta linssit ja lisää ne yhdessä loppujen kastikeaineiden kanssa pannulle. Kuumenna kastike.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita jogurtti ja murusteltu feta.
  3. Voitele lasagnevuoka. Lusikoi pohjalle noin kolmannes tomaattilinssikastikkeesta. Lado päälle kolme lasagnelevyä. Lusikoi levyjen päälle jogurtti-fetaseos. Viipaloi munakoiso ja lado viipaleet vuokaan. Lusikoi päälle puolet lopusta kastikkeesta. Lado toiset kolme lasagnelevyä päälle ja viimeiseksi loppu kastike.
  4. Puolita tomaatit ja laita puolikkaat lasagnen pinnalle. Kypsennä noin 45 minuuttia.

Kommentit (2)

Vierailija

Voiko olla turkkilaista jogurttia, mikä ero?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, kumpikin jugurtti käy tähän yhtä hyvin.

Jussi Aumo on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.

Mausteinen ja maukas, Zeinas kitchenin ohjeesta vähän muokattu kikhernepata, jolle maapähkinävoikastike antaa pikantin lisämaun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kikherneitä maapähkinäkastikkeessa

Ainekset

1
keltasipuli
1-2
vihreää chiliä (riippuen koosta ja kuinka vahvaa haluaa)
2
valkosipulinkynttä
1
dl
maapähkinävoi (creamy)
2
rkl
tomaattipyree
400
g
keitettyjä kikherneitä
150-200
g
tuoretta käyttövalmista pinaattia
400
g
tomaattimurskaa
2
tl
chilijauhetta
suolaa ja pippuri
1
dl
vettä
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

1. Pilko sipuli, chili ja valkosipulit. Paista niitä kuumennetussa öljyssä 3-4 minuuttia.
2. Lisää tomaattipyree ja chilijauhe ja paista vielä hetki.
3. Käännä joukkoon maapähkinävoi ja sekoita niin, että se notkistuu ja muodostaa paksun kastikkeen.
4. Lisää tomaattimurska, vesi, suola ja pippuri ja sekoita hyvin.
5. Anna kastikkeen porista kannen alla 25-30 minuuttia. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä.
6. Sekoita kikherneet ja pinaatit kastikkeeseen ja anna kypsyä vielä 15-20 minuuttia.

Tarjoile esim. kookosriisin kanssa.
https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis-lisukkeet/kookosriisi

Kommentit (1)

Vierailija

Tosi hyvää, jopa parempaa kuin Zeinan alkuperäisellä ohjeella. Maapähkinkastike on todella herkullista. Tähän sopisi hyvin myös keitetyt perunat riisin sijasta.