Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2212 reseptiä.
Linkitetty 175 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Pyörittele perunat limentäyteisellä kastikkeella, lisää joukkoon karamellisoidut maissit ja ihastu kirpeään peunasalaattiin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirpeä perunasalaatti ja makea maissi

Ainekset

5
mietoa chiliä
1
kg
uusia perunoita
1
(luomu)limettiä
1
tl
suolaa
KASTIKE
2
limettiä
3
valkosipulinkynttä
1
punasipuli varsineen
1
dl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
MAKEA MAISSI
25
g
voita
1 1/2
dl
muscovadosokeria
4
dl
maissia (säilyke tai pakaste)
PÄÄLLE
1
limetti

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni grillivastukselle 225 asteeseen. Paahda kokonaisia chilejä leivinpaperin päällä uunipellillä noin 20 minuuttia, kunnes chilien pinta mustuu. Anna jäähtyä. Vedä chileistä kuori irti, halkaise ne ja poista siemenet. Viipaloi chilit.
  2. Harjaa perunat huolellisesti ja laita kattilaan. Pese limetti ja laita sekin kattilaan. Kaada vettä päälle sen verran, että perunat ja limetti juuri peittyvät. Lisää suola. Keitä perunat napakan kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta perunat. Puolita isot perunat. Keitettyä limettiä ei käytetä enää.
  3. Tee kastike. Pese ja raasta limettien kuori, purista mehu. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet, kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada se lämpimien perunoiden päälle.
  4. Tee maissit. Kuumenna voi ja sokeri paistinpannussa. Paista maissia voi-sokeriseoksessa noin 5 minuuttia, kunnes maissi on hieman karamellisoitunut. Lisää maissi salaattiin. Leikkaa limetistä renkaita salaatin koristeeksi. Tarjoa perunasalaatti lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.

Kommentit (4)

MerviK
Seuraa 
Liittynyt25.3.2016

Hei, ainekset-listauksesta puuttuu kokonaan punasipuli! Ohjeesta saa myös käsityksen, että limejä tarvitaan enemmän kuin mainitut 2? Ohjeessa ei kerrota, milloin ja mihin paahdetut ja viipaloidut chilit lisätään? Päällekkö lopuksi?
Toivottavasti onnistun päättelemällä....
Yt. MerviK

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentista, ohjeen raaka-ainelista oli valitettavasti puutteellinen. Pahoittelut! Toivottavasti onnistuit, ohje on nyt korjattu.

Vierailija

Edelleen epäselvää missä vaiheessa ja mihin chilit lisätään. Kastikkeeseen vai vasta lopussa salaattiin. Ei ole osana kastikkeen raaka-ainelistaa vaab jo alussa.

Pommi

Mikä homma tää chilienpaahtaminen?? Räjähtivät ympäri uunia! Tuutko siivoomaan :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1128 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Rapsakat ruohosipuliletut kannattaa syödä heti, ihanan kuumina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 isoa lettua
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Korealainen ruohosipulilettu

Ainekset

TAIKINA
3 ½
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
maissitärkkelystä
1
rkl
sipulijauhetta
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
ruokasoodaa
4
dl
kylmää vettä
¼
tl
suolaa
¼
tl
sokeria
LISÄKSI
1
iso ruukku
ruohosipulia
1
chili
4
rkl
rypsiöljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita taikinan ainekset kulhossa. Jaa ruohosipulit neljään nippuun ja leikkaa varret noin 5 cm:n pätkiksi. Hienonna chili.
  2. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä isolla, tarttumattomalla pannulla. Levitä desi taikinaa tasaisesti pannulle. Paina pannukakun pinnalle neljännes ruohosipulista ja vähän chiliä. Valuta letun päälle vielä ruokalusikallinen taikinaa, jotta ruohosipulit tarttuvat lettuun.
  3. Paista 3–4 minuuttia, kunnes taikina on melkein kokonaan hyytynyt. Käännä ja paista toiselta puolelta 1–2 minuuttia tai kunnes lettu on kypsä ja rapea. Tarjoile soija-seesamikastikkeen kanssa (ks. ohje).

Soija-seesamikastike

Ainekset

½
dl
hienonnettua ruohosipulia
3
rkl
soijaa
2
rkl
vettä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
tl
seesamiöljyä
1
tl
seesaminsiemeniä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Hienonna ruohosipuli ja laita pieneen kulhoon tai kastikekippoon. Sekoita joukkoon loput ainekset ja tarjoile lettujen kanssa.
Me Naiset on lisännyt 1128 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Kesältä maistuva pasta syntyy jugurtista, juustosta ja herneistä. Jogurtilla saa ruokaan samanlaista täyteläisyyttä kuin kermalla, mutta lopputuloksesta tulee raikkaampi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Jugurtti-hernepasta

Ainekset

1
sitruunan kuori ja mehu
2
dl
parmesanjuustoa
2
dl
maustamatonta paksua jugurttia
2
tl
oreganoa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
1
litra
herneitä/ 1 pss (200 g) pakasteherneitä
1
punainen chili
1
ruukku
basilikaa
1
tlk (130/160 g)
linssejä
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Pese ja kuivaa sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuori kulhoon ja purista päälle mehu. Raasta joukkoon juusto ja lisää jugurtti ja mausteet.
  2. Riivi herneet. Hienonna chili ja basilika. Valuta linssit.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista chiliä ja linssejä 2–3 minuuttia. Lisää suola ja basilika. Laita ripote sivuun odottamaan pastan kypsymistä.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää herneet kattilaan muutama minuutti ennen kuin pasta on kypsää.
  5. Ota desilitra keitinvettä talteen, siivilöi pasta ja laita se takasin kattilaan. Sekoita joukkoon juustoseos ja puoli desilitraa keitinvettä. Sekoita pastaa voimakkaasti hetki niin, että juusto hieman sulaa. Lisää tarvittaessa vielä tilkka lämmintä keitinvettä. Sekoita, kunnes jugurttiseos muuttuu kastikemaiseksi ja peittää pastan kauttaaltaan.
  6. Lusikoi linssipaistosta pasta-annosten päälle ennen tarjoilua.
Helsingin Sanomat on lisännyt 113 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Makeat mansikat ja suolainen feta muodostavat mainion makuparin tässä kesäisessä salaatissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen mansikkasalaatti

Ainekset

2
hoikkaa kesäpunasipulia
1
rkl
punaviinietikkaa
½
tl
hiutalesuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
5
dl
salaattipinaattia
250
g
mansikoita
200
g
fetaa
¼
kurkku
2
avokadoa
1
rkl
sitruunamehua
2
dl
kalamataoliiveja
1
dl
pekaanipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Viipaloi sipuli varsineen. Sekoita etikka, suola ja pippuri. Laita sipulit marinoitumaan seokseen 5 minuutiksi. Lisää öljy.
  2. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Laita tarjoiluvadille.
  3. Viipaloi mansikat. Murustele feta. Viipaloi kurkku. Kuori ja kuutioi tai viipaloi avokadot. Pirskottele päälle sitruunamehua. Nosta kaikki aineet pinaattipedille.
  4. Lisää sipulit kastikkeineen. Viimeistele salaatti oliiveilla ja pekaanipähkinöillä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2212 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Täydelliset yhdessä! Paahdetut kesäkasvikset ja vuohenjuustodippi ovat loistava aloitus vaikka rapujuhliin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut kesäkasvikset ja vuohenjuustodippi

Ainekset

800
g
kasviksia (esim. pikkuporkkanaa, broccoliinia, herneenpalkoja ja retiisiä)
VUOHENJUUSTODIPPI
300
g
vuohenjuusto
3
rkl
mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
2
valkosipulinkynttä
1
sitruunan kuori
(1
rkl
ruokaöljyä)
2
rkl
pistaasipähkinöitä kuorittuina
tl
sumakkia)
2
tl
mustia seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Mittaa vuohenjuusto ja mascarpone tehosekoittimeen. Kuori valkosipulinkynnet, lisää ne juuston joukkoon ja pyöritä konetta noin 30 sekuntia kerrallaan. Pysäytä kone ja kaavi tahnaa reunoilta kohti leikkuuterää. Jatka soseuttamista 30 sekunnin pätkissä, kunnes dippi on tasaista. Pese sitruuna, raasta kuoren keltainen osa ja sekoita se juustodippiin.

  2. Jos haluat, voit esikeittää porkkanoita ja broccoliinia vedessä 2 minuuttia sekä herneenpalkoja 1 minuutin.

  3. Paahda kasviksia grillissä tai öljyssä pannussa 5–10 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä mutta vielä rapeita.

  4. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät.

  5. Levitä dippi tarjoiluvadille ja asettele kasvikset dipin päälle. Viimeistele ripottelemalla päälle sumakkia, siemeniä ja pistaasia.

Vinkki! Kiepauta porkkanoiden ympärille bresaolaa tai ilmakuivattua kinkkua ennen grillaamista.