Loistava ehdotus brunssiruuaksi: pannaribileet! Loihdi kasa muhkeiksi paistuneita pannukakkuja valurautapannussa ja täytä vaikkapa kalatahnalla, kinkulla tai kasviksilla.
Vinkki Jos teet useita pannareita, laita ne pellille folion alle ja nosta 125-asteiseen uuniin odottamaan syöjiä.
Paistinpannupannari eli dutch baby
Ainekset
Työvaiheet
- Ota kananmunat ja maito hyvissä ajoin huoneenlämpöön
- Nosta valurautainen paistinpannu (Ø noin 25 cm) uuniin. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Sulata voi. Vatkaa kananmunat vaahdoksi sähkövatkaimella. Kaada maito joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää voisula. Sekoita joukkoon jauhot, maissitärkkelys, suola ja pippuri.
- Ota kuuma paistinpannu uunista ja voitele se voilla. Kaada taikina pannuun ja siirrä pannu takaisin uuniin noin 20 minuutiksi, kunnes pannukakku on paistunut.
Tuo on jo tiedetty viiskymmentä vuotta sitten , mummoni teki parasta pannaria aina valurautapannulla ja taikinaan kermaa ja voita sitten leivinuuniin kypsymään
Hyvä ohje. On myös ihmisiä jotka ei kaikkia reseptejä entuudestaan tiedä!
Joo, sun mummos teki, mutta ei meidän mummo. Erikoista, että aina pitää päästä pätemään "Mä olen tiennyt tän jo sata vuotta ja kaikki muutkin tietää". Etenkin, kun Dutch Baby on resepti, joka on varmasti aivan uusi tuttavuus todella monelle kiinnostuneelle ihmiselle.
Olen tehnyt myös valurautapannulla pannaria, mutta en laita voita tms laikinan sekaan vaan alle ja päälle. Ei lässähdä.
Harmin paikka kun ei tuota valurautapannua omista. Uunipellin pakko siis riittää - ohje varmaankin tuolloin kaksinkertaisena. Reseptiin olisin kaivannut vielä ohjeita suolaisiin täytteisiin.