Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 99 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Loistava ehdotus brunssiruuaksi: pannaribileet! Loihdi kasa muhkeiksi paistuneita pannukakkuja valurautapannussa ja täytä vaikkapa kalatahnalla, kinkulla tai kasviksilla.

Vinkki Jos teet useita pannareita, laita ne pellille folion alle ja nosta 125-asteiseen uuniin odottamaan syöjiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pannullinen / 2 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Paistinpannupannari eli dutch baby

Ainekset

3
isoa huoneenlämpöistä kananmunaa
2
dl
huoneenlämpöistä täysmaitoa
2
rkl
voita
1 1/4
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
maissitärkkelystä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
voita voiteluun

Työvaiheet

  1. Ota kananmunat ja maito hyvissä ajoin huoneenlämpöön
  2. Nosta valurautainen paistinpannu (Ø noin 25 cm) uuniin. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Sulata voi. Vatkaa kananmunat vaahdoksi sähkövatkaimella. Kaada maito joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää voisula. Sekoita joukkoon jauhot, maissitärkkelys, suola ja pippuri.
  4. Ota kuuma paistinpannu uunista ja voitele se voilla. Kaada taikina pannuun ja siirrä pannu takaisin uuniin noin 20 minuutiksi, kunnes pannukakku on paistunut.

Kommentit (5)

Possakka

Tuo on jo tiedetty viiskymmentä vuotta sitten , mummoni teki parasta pannaria aina valurautapannulla ja taikinaan kermaa ja voita sitten leivinuuniin kypsymään 

Kuulostaa maukkaalta

Hyvä ohje. On myös ihmisiä jotka ei kaikkia reseptejä entuudestaan tiedä!

MääkintahronMääkintiiän

Joo, sun mummos teki, mutta ei meidän mummo. Erikoista, että aina pitää päästä pätemään "Mä olen tiennyt tän jo sata vuotta ja kaikki muutkin tietää". Etenkin, kun Dutch Baby on resepti, joka on varmasti aivan uusi tuttavuus todella monelle kiinnostuneelle ihmiselle.

Vierailija

Olen tehnyt myös valurautapannulla pannaria, mutta en laita voita tms laikinan sekaan vaan alle ja päälle. Ei lässähdä.

Vierailija

Harmin paikka kun ei tuota valurautapannua omista. Uunipellin pakko siis riittää - ohje varmaankin tuolloin kaksinkertaisena. Reseptiin olisin kaivannut vielä ohjeita suolaisiin täytteisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 673 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Rapeat suklaavohvelit tekevät viikonloppuaamusta erityisen! Tarjoa ne vastapaistettuina cappuccinokermavaahdon ja tuoreiden vadelmien kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
20 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaavohvelit

Ainekset

Suklaavohvelitaikina
75
g
voita
dl
vehnäjauhoja
3
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
4
dl
maitoa
2
munaa
öljyä paistamiseen
Cappuccinovaahto
2
dl
vispikermaa
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1–2
tl
pikakahvijauhetta
Lisäksi
tuoreita marjoja ja raastettua suklaata

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää joukkoon maito, munat ja jäähtynyt voisula. Vatkaa nopeasti vispilällä tasaiseksi. Anna turvota puolisen tuntia.
  2. Kuumenna vohvelirauta ja sivele se kevyesti öljyllä. Mittaa raudalle noin desi taikinaa ja paista se kauniin ruskeaksi. Aikaa kuluu noin 3 minuuttia.
  3. Valmista cappuccinovaahto. Mittaa kerma, sokerit ja kahvijauhe kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi.
  4. Tarjoa vohvelit cappuccinovaahdon ja marjojen kanssa.

Vinkki! Vohvelissa on tarkoituksella vähän sokeria, jotta se ei kärähdä kiinni vohvelirautaan. Jos pidät makeammasta, lisää sokeria cappuccinovaahtoon.
 

Kommentit (1)

Vierailija

No ei kai desiä kerralla kaadeta vohveliraudalle????

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Pitkään uunissa muhinut puuro on täydellinen viikonloppuaamupala. Uunipuuro saa rutkasti lisää luonnetta, kun sen joukkoon sujautetaan kurpitsasosetta ja päälle ripotellaan rouhittuja manteleita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsapuuro uunissa

Ainekset

2
dl
kurpitsasosetta (noin 250 g kurpitsaa)
5
dl
kaurahiutaleita
½
tl
suolaa
1
l
täysmaitoa
2
rkl
voita
Lisäksi
1
rkl
voita uunivuokaan
½
dl
manteleita
2
dl
puolukkaa
1
dl
vaahterasiirappia
1
rkl
tahinia

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele kurpitsa. Laita palat kattilaan ja peitä vedellä. Keitä kannen alla hiljalleen 30 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää. Kaada vesi pois ja soseuta kurpitsa sauvasekoittimella.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele uunivuoka (vet. 3–4 l) voilla.
  3. Mittaa kaurahiutaleet vuokaan. Ripota suola ja lisää 2 dl kurpitsasosetta nokareina hiutaleiden päälle. Kaada maito vuokaan. Lisää voi nokareina pinnalle. Kypsennä puuroa uunissa 1 tunti 15 minuuttia.
  4. Rouhi mantelit veitsellä. Ota puuro uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Lisää mantelit ja puolukat puuron pinnalle. Laita puuro takaisin uuniin noin 5 minuutiksi tai kunnes mantelit saavat hieman väriä.
  5. Sekoita vaahterasiirappi ja tahini keskenään ja tarjoa puuron kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tuunaa lämppärit tähän päivään! Ohuet varsiparsakaalit, vuohenjuusto ja kikherneet paahtuvat leipien päällä rapean meheväksi täytteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuustolämppärit ja punajuurisalaatti

Ainekset

4
isoa viipaletta maalaisleipää
1
valkosipulinkynsi
1
dl
majoneesia
2
tl
savupaprikaa
1
prk (230 g)
kikherneitä
300
g
varsiparsakaalia (broccolini)
1
pieni punasipuli
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
200
g
vuohenjuustoa
Punajuurisalaatti
3
dl
etikkapunajuurikuutioita
1
omena
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
dl
majoneesia
3
dl
salaattipinaattia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä leipäviipaleet uunipellille. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipuli ja savupaprika majoneesiin. Voitele leivät seoksella.
  2. Huuhtele kikherneet lävikössä kylmällä vedellä ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Halkaise varsiparsakaalit. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kikherneet, kasvikset, öljy, suola ja pippuri kulhossa. Jaa seos leiville.
  3. Murustele vuohenjuusto leiville. Kypsennä kuumassa uunissa noin 7–10 minuuttia.
  4. Mittaa punajuurikuutiot kulhoon. Kuori ja kuutioi omena. Hienonna persilja. Yhdistä punajuuri, omena, persilja ja majoneesi. Kääntele pinaatti lopuksi salaattiin. Tarjoa kuumien leipien kanssa.

Kommentit (0)

Nämä sämpylät on todella helppo tehdä ja sopii kiireellisellekin ihmiselle ja ovat vielä hyvän makuisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 10 - 12 kpl
Valmistusaika
10 min ja n. 15 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvät rusinasämpylät, nopeasti

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
ruisjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa
1
tl
hunajaa/tavallista sokeria tai Stevia sokeria 0,5 tl
2
dl
Planti kaurakermaa/kuohukermaa
1 -2
dl
maitoa tai vettä
1
rkl
ruokaöljyä (sitruuna-basilikalla maustettua) tai muuta
0,5 - 1
dl
rusinoita

Työvaiheet

Laita uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet ensin, lisää sitten nesteet ja ruokaöljy, mielellään maustettua jos on. Sekoita taikina, saa olla vähän löysää ei liian löysää, että on helppo laittaa kahdella lusikalla pellille ja laita sitten päälle vähän vehnäjauhoja ja muotoile pyöreän mallisiksi. Paista 180 asteessa n. 15 min. keskitasolla kunnes ovat päältä kauniin värisiä ja pohjasta vähän ruskeita eli paistuneet sopiviksi ja kevyen tuntuisia. Anna tekeytyä ennen syömistä hetken aikaa. Säilytä jääkaapissa jos niitä jää ja lämmitä hiukan mikrossa ennen syöntiä. Voi myös pakastaa ja lämmittää mikrossa. Vihjeeksi voit käyttää myös paperisia muffinssivuokia.

Kommentit (0)