Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 113 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Loistava ehdotus brunssiruuaksi: pannaribileet! Loihdi kasa muhkeiksi paistuneita pannukakkuja valurautapannussa ja täytä vaikkapa kalatahnalla, kinkulla tai kasviksilla.

Vinkki Jos teet useita pannareita, laita ne pellille folion alle ja nosta 125-asteiseen uuniin odottamaan syöjiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pannullinen / 2 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Paistinpannupannari eli dutch baby

Ainekset

3
isoa huoneenlämpöistä kananmunaa
2
dl
huoneenlämpöistä täysmaitoa
2
rkl
voita
1 1/4
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
maissitärkkelystä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
voita voiteluun

Työvaiheet

  1. Ota kananmunat ja maito hyvissä ajoin huoneenlämpöön
  2. Nosta valurautainen paistinpannu (Ø noin 25 cm) uuniin. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Sulata voi. Vatkaa kananmunat vaahdoksi sähkövatkaimella. Kaada maito joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää voisula. Sekoita joukkoon jauhot, maissitärkkelys, suola ja pippuri.
  4. Ota kuuma paistinpannu uunista ja voitele se voilla. Kaada taikina pannuun ja siirrä pannu takaisin uuniin noin 20 minuutiksi, kunnes pannukakku on paistunut.

Kommentit (5)

Possakka

Tuo on jo tiedetty viiskymmentä vuotta sitten , mummoni teki parasta pannaria aina valurautapannulla ja taikinaan kermaa ja voita sitten leivinuuniin kypsymään 

Kuulostaa maukkaalta

Hyvä ohje. On myös ihmisiä jotka ei kaikkia reseptejä entuudestaan tiedä!

MääkintahronMääkintiiän

Joo, sun mummos teki, mutta ei meidän mummo. Erikoista, että aina pitää päästä pätemään "Mä olen tiennyt tän jo sata vuotta ja kaikki muutkin tietää". Etenkin, kun Dutch Baby on resepti, joka on varmasti aivan uusi tuttavuus todella monelle kiinnostuneelle ihmiselle.

Vierailija

Olen tehnyt myös valurautapannulla pannaria, mutta en laita voita tms laikinan sekaan vaan alle ja päälle. Ei lässähdä.

Vierailija

Harmin paikka kun ei tuota valurautapannua omista. Uunipellin pakko siis riittää - ohje varmaankin tuolloin kaksinkertaisena. Reseptiin olisin kaivannut vielä ohjeita suolaisiin täytteisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tarjoa amerikkalaiset pannarit ihanien vaniljakirsikoiden ja rapeiksi paistettujen pekonien kanssa. Voit käyttää hillokkeeseen joko pakastettuja tai tuoreita kirsikoita.

Onnistuneiden amerikkalaisten pannukakkujen taika piilee taikinan turvotuksessa. Kermaviili tuo ihanaa happamuutta taikinaan. Saat kuohkeita pannukakkuja, kun käännät ne pannulla heti, kun mahdollista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
40 min + taikinan turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikkapannarit mascarponen ja pekonin kanssa

Ainekset

2
kananmunaa
dl
kevytmaitoa
1
prk (200 g)
kermaviiliä
4
dl
vehnäjauhoja
4
tl
leivinjauhetta
2
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
2
rkl
voisulaa
Paistamiseen
voita
Vaniljakirsikat
350
g
(pakaste)kirsikoita
1
rkl
sokeria
1
tl
perunajauhoja
1
vaniljatanko tai 1 tl vaniljatahnaa tai vaniljaesanssia
1
rkl
vettä
Lisäksi
1–2
pkt
pekonia
1
prk (250 g)
mascarponea
vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Riko kananmunien rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon maito, kermaviili ja kuivat aineet. Lisää lopuksi voisula ja anna taikinan turvota 30 minuuttia jääkaapissa.
  2. Voitele lettupannun syvennykset rasvalla. Annostele syvennyksiin taikinaa. Muista, että taikina kohoaa reilusti. Paista molemminpuolin kullanruskeita pannareita.
  3. Mittaa kirsikat, sokeri, perunajauhot ja halkaistu vaniljatanko (kaavi siemenet mukaan) kattilaan ja pyöräytä sekaisin. Lisää vesi ja kuumenna kovalla lämmöllä muutama minuutti, kunnes seos on siirappimaista, mutta kirsikat vielä kokonaisia. Poista vaniljatanko ja pidä lämpimänä tarjoiluun saakka.
  4. Paista pekoni rapeaksi ja valuta se paperin päällä.
  5. Tarjoa pannarit mascarponen, vaniljakirsikoiden, vaahterasiirapin ja pekonin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Japanilaisten pannareiden juju on marenkivaahto, joka paisuttaa pannarit kohokkaan tavoin. Jos haluat yrittää korkeusennätystä, jäähdytä valkuaiset todella kylmiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 pientä pannaria
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Pumpulipannarit

Ainekset

2
isoa kylmää kananmunaa
3
rkl
maustamatonta jogurttia
4
rkl
vehnäjauhoja
1
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
vaniljajauhetta
3
rkl
sokeria
2
tl
sitruunamehua
LISÄKSI
1–2
tl
rypsiöljyä
3–4
rkl
vettä
1
rkl
mustia seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 100 asteeseen. Erottele keltuaiset ja valkuaiset kulhoihin.

  2. Lisää jogurtti keltuaisten joukkoon ja vatkaa kuohkeaksi. Siivilöi vehnä- ja perunajauhot, leivinjauhe ja vanilja seokseen. Sekoita, älä vatkaa.

  3. Vaahdota valkuaisia sähkövatkaimella pienellä teholla, jotta vaahtoon syntyy paljon pieniä kuplia. Nosta hieman nopeutta ja lisää sokeri lusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää sitruunamehu ja vatkaa, muutama minuutti, kunnes seokseen muodostuu pehmeitä huippuja.

  4. Kääntele valkuaisvaahto kahdessa erässä keltuaisseokseen. Sekoita tasaiseksi. Laita puolet taikinasta pursotinpussiin ja loppu jääkaappiin odottamaan.

  5. Kuumenna korkeareunainen, kannellinen, pinnoitettu pannu matalalla lämmöllä. Lisää öljy ja pyyhi se talouspaperilla pannun pintaan. Näin pannareihin tulee tasainen väri.

  6. Paista 3–4 pannaria kerrallaan alhaisella lämmöllä. Pursota taikinaa korkeiksi keoiksi (Ø noin 5–6 cm, korkeus 4–5 cm) pannuun. Valuta 1 rkl vettä pannareiden väliin ja peitä pannu kannella. Kypsennä 2 minuuttia ja pursota sitten uusi kerros taikinaa pannareille ja ripottele seesaminsiemenet pinnalle. Lisää vettä tarvittaessa. Kypsennä vielä kannen alla 6–7 minuuttia, kunnes pinta on kuiva ja pannarit irtoavat pannusta.

  7. Käännä pannarit varovasti lastalla. Lisää vähän vettä pannuun ja paista kannen alla vielä 4–5 minuuttia. Pidä valmiit pannarit lämpiminä 100-asteisessa uunissa.

  8. Laita loppu taikina pursotinpussiin ja paista samalla tavalla. Tarjoa kirsikkahillokkeen ja -vaahdon kanssa.

Kirsikkahilloke ja -vaahto

Ainekset

250
g
pakastekirsikoita (Pirkka Parhaat)
1
dl
sokeria
2
dl
vispikermaa
(2_3
rkl
kirsikkasiirappia hillokkeesta)

Työvaiheet

  1. Keitä kirsikoita ja sokeria kattilassa ilman kantta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 7–10 minuuttia, kunnes neste on siirappimaista. Anna jäähtyä.

  2. Vaahdota kerma ja sekoita 2–3 rkl kirsikkasiirappia vaahdon joukkoon.

Kommentit (2)

Keliaakikk8

Onnistuuko taikina, jos vehnäjauhot korvaa gluteenittomalla jauhoseoksella?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentista! Tämä ohje kuuluu niihin, jotka pitäisi kokeilla gluteenittomana versiona ennen kuin uskaltaisi luvata, että onnistuu. Uskoisin, että maukkaat pannarit saa kuitenkin aikaiseksi gluteenittomalla jauhoseoksellakin - jos sitten eroa on jossain niin ehkä kohoamistuloksessa (jauhoja on suhteessa muihin aineksiin aika vähän, kun pannareiden rakenne perustuu valkuais- ja keltuais-jogurttivaahtoihin). Jos kokeilet, kerro kuinka onnistuit!

Sport on lisännyt 90 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kuituja ja hedelmiä sisältävä rahka on mainio välipala. Pakkaa rahka ja mysli omiin rasioihinsa ja ota töihin iltapäivän evääksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitrusrahka kaura-chiamyslillä

Ainekset

MYSLI
1
dl
kaurahiutaleita (gluteeniton)
2
rkl
kauraleseitä (gluteeniton)
1
rkl
chiasiemeniä
1
rkl
hunajaa
1
rkl
öljyä
ripaus
suolaa
SITRUSRAHKA
3
dl
maitorahkaa (laktoositon)
½
dl
mandariinimehua
4
dl
kuutioituja sitrushedelmiä (esim. verigreippiä, appelsiini, mandariinia, kumkvatti)
1
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Sekoita myslin aineet kulhossa tasaiseksi. Paahda mysliä kuivalla, kuumalla paistinpannulla noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen.

  2. Sekoita rahkan joukkoon mandariinimehu. Leikkaa mieleisiäsi sitrushedelmiä nahattomiksi, pieniksi kuutioiksi. Sekoita hedelmäkuutiot ja hunaja rahkan joukkoon. Lusikoi rahka tarjoilukippoihin ja nauti jäähtyneen myslin kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 90 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Surauta päivän päätteeksi kaurapitoinen smoothie. Saat reippaasti kuitua, proteiinia ja vitamiineja. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Back on track -smoothie

Ainekset

2
banaania
1
mango kuutioina
4
dl
kauramaitoa
½
dl
voimakauraa (esim. Fazer Alku)
1
dl
jäisiä mustaherukoita
2
kiiviä

Työvaiheet

  1. Mittaa banaanit, mango, kauramaito ja kaurajauhe tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi. Kaada noin puolet juomasta erilleen toiseen kannuun.

  2. Lisää tehosekoittimeen mustaherukat ja soseuta tasaiseksi. Jaa juoma kerroksittain laseihin.

  3. Leikkaa kiivi kuutioiksi smoothien pinnalle.

Kommentit (2)

Vierailija

Ohje ei kyllä nyt vastaa kuvaa.