Me Naiset on lisännyt 1470 reseptiä.
Linkitetty 127 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Usko pois vain, tomaatista syntyy herkullisen makea hillo! Se kruunaa lempeän hunajajogurtin täydellisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 MIN + HUNAJAJOGURTIN HYYTYMINEN JA HILLON TEKEYTYMINEN
Vaikeustaso
Helppo

Hunajajogurttia ja tomaattihilloa

Ainekset

2
liivatetta
2 1/2
dl
kuohukermaa
3/4
dl
juoksevaa hunajaa
4
dl
turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
TOMAATTIHILLO
600
g
kypsiä, kiinteitä tomaatteja
1 1/2
dl
hillosokeria
1
kanelitanko
2
leveää sitruunankuorisuikaletta

Työvaiheet

  1. Anna liivatteiden pehmentyä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
  2. Kuumenna kerma ja hunaja kattilassa. Siirrä pois liedeltä ja purista liivatteet kuivaksi. Liuota liivatteet kuumaan hunajakermaan. Anna jäähtyä 5 minuuttia. Sekoita jogurtti joukkoon ja jaa seos 6 annosmaljaan tai lasiin. Anna hyytyä vähintään 2 tuntia.
  3. Tee tomaattihillo. Pese ja leikkaa tomaattien pintaan ristiviillot. Laita tomaatit kiehuvaan veteen noin 30 sekunniksi, kunnes kuoret hieman irvistävät. Nosta haarukan avulla kylmään veteen. Kuori jäähtyneet tomaatit, poista kannat ja paloittele.
  4. Mittaa kuoritut tomaatit, sokeri, kanelitanko ja sitruunankuorisuikalee t kattilaan ja keitä noin 20 minuuttia , kunnes seos sakenee hillomaiseksi. Poista kanelitanko ja sitruunankuorisuikaleet. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa. Anna jäähtyä. Lusikoi hunajajogurtin päälle .

Kommentit (4)

Vierailija

Toimiiko myös kauralermalla?

Vierailija

Siis kaurakermalla😀

Vierailija

No kokeile? Vai miten sun kaurakermat eroavat kermasta rakenteellisesti?

Vierailija

Joskus voisi antaa vaihtoehdon teurasjätteelle, itse käytän mielummin agar agaria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hildu on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Ihanan kylmän raikas, helppo sekä hyvä terveellinen jälkiruoka tai välipala, varsinkin helteisinä päivinä.
Raejuusto on hyvä proteiinilisä, mutta ei välttämätön. Myös on herkullinen tietysti tuoreilla marjoilla ja niitähän voi myös lisätä viiliherkun päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Yhdelle tai useammalle
Valmistusaika
Valmiiseen viiliin tehtynä n. 5 -10 min
Vaikeustaso
Helppo

Viileä viiliherkku

Ainekset

1
valmis viiliannos
raejuustoa sopivasti
pakastemarjoja esim. mustikkaa, mansikkaa, vadelmia

Työvaiheet

Voit tehdä kotona viiliä annosmaljoihin itse, siemenen saat kaupan valmiista viilipurkista.
Laita kaksi teelusikallista viiliä pieneen jälkiruokakulhoon ja siihen mieleistäsi maitoa, tavallista, Hyla tai laktoositonta maitojuomaa, silloin myös siemenviilin pitää olla laktoositonta. Älä käytä rasvatonta maitoa, koska sillä ei onnistu viili niin hyvin. Anna sen olla huoneen lämmössä vuorokausi ja jos ei tule syötyä säilyy jääkaapissa kansi kulhon päällä jonkun aikaa.

Lisää hiukan ennen, kun aiot syödä viilin, raejuustoa ja pakasteiset marjat, niin ne hetken saavat sulata viilissä, jos et halua ihan jäisinä syödä niitä viilin ja raejuuston kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2920 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kuumat perunat imaisevat itseensä yrttisen kastikkeen maut. Jos maltat, anna salaatin vetäytyä huoneenlämmössä 30 minuuttia ennen tarjoamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuningasperunasalaatti

Ainekset

800
g
pieniä kiinteitä perunoita (esim. siikli)
2–4
kananmunaa
2
dl
herneitä (pakaste)
1
ps (50 g)
kuorettomia suolaamattomia pistaaseja
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku basilikaa
1
ruukku lehtipersiljaa
1
ruukku minttua
rkl
oliiviöljyä
1
tl
valkoviinietikkaa
25
g
parmesaania
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä ne kuorineen napakan kypsiksi, 15–20 minuuttia. Keitä kananmunia 8 minuuttia. Jäähdytä munat, kuori ja leikkaa puoliksi.

  2. Kiehauta herneet kiehuvassa vedessä, valuta ja jäähdytä. Paahda pistaasit pannulla ja rouhi ne veitsellä.

  3. Hienonna valkosipulinkynnet ja yrtit, laita ne tarjoilukulhoon. Säästä muutama yrtinoksa koristelua varten.

  4. Laita öljy, etikka, herneet ja pistaasit kulhoon. Raasta parmesaani ja sekoita se kulhossa muiden aineiden kanssa.

  5. Valuta perunat ja leikkaa ne puoliksi. Laita perunat kulhoon. Painele ne varovasti lusikalla litteiksi ja kääntele kauttaaltaan yrttiseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla.

  6. Lisää lopuksi kananmunat ja koristele yrteillä.

Kommentit (2)

Vierailija

Kuinka paljon oliiviöljyä tulee? 2.5 dl? rkl?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei! Kiitos huomiosta, määrä on korjattu ohjeeseen. Öljyä tarvitaan 2,5 rkl.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2920 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä ja Elina Simonen

Sicapelle-ravintolan versio suolaisesta japanilaisesta vanukkaasta saa makunystyrät hyrräämään onnesta. Annos koostuu grillatuista simpukoista, herkullisesta liemestä sekä hyydytetystä munakerroksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 50 + jäähdyttäminen 1 t
Vaikeustaso
Vaikea

Sicapellen simpukkachawanmushi

Ainekset

KOMBUVESI
1
l
vettä
2
(50 g)
isoa arkkia kombu-merilevää
CHAWANMUSHI
dl
kananmunia
dl
kombuvettä
1
tl
hienoa merisuolaa
KERMAINEN CURRY-SIMPUKKALIEMI
1
kg
sinisimpukoita
1
dl
kuivaa valkoviiniä
1
tl
rypsiöljyä
1
tl
Madras curry -mausteseosta
(1½
dl
simpukkalientä)
½
dl
kuohukerma
¼
tl
hienoa merisuolaa
LISÄKSI
n. 1
dl
sinisimpukan lihaa
2
tl
rypsiöljyä
¼
tl
hienoa merisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee kombuvesi. Kuumenna vesi kattilassa 60 asteeseen, lisää kombu ja pidä lämpötila 60-asteisena tunnin ajan. Siivilöi ja jäähdytä.

  2. Sekoita chawamushin aineet sauvasekoittimella. Vältä vaahdottamista, jottei synny ilmakuplia. Siivilöi seos tiheän siivilän läpi kannuun ja jaa neljään uunin kestävään tarjoilukulhoon.

  3. Laita kelmu tiukasti jokaisen kulhon päälle. Siirrä kulhot höyrykattilan höyryosaan. Peitä kannella ja kypsennä höyryssä 30 minuuttia, kunnes chawanmushi on täysin hyytynyt. Pidä lämpimänä tarjoamiseen asti.

  4. Harjaa simpukat puhtaiksi juuresharjalla ja leikkaa ”parrat” pois saksilla. Heitä rikkinäiset simpukat pois. Napauta avoinna olevia simpukoita pöytää vasten. Poista ne, jotka eivät sulkeudu.

  5. Kiehauta viini kattilassa ja lisää simpukat. Laita kansi päälle ja keitä 5–8 minuuttia. Valuta simpukoiden liemi siivilän läpi kulhoon. Tarkista ettei kuoriin jää lientä. Ota simpukoiden liha talteen.

  6. Paista currya öljyssä, kunnes mauste alkaa tuoksua. Lisää 1½ desiä simpukkalientä ja kerma. Kiehauta ja lisää suola. Pidä lämpimänä.

  7. Kuumenna hiiligrilli erittäin kuumaksi. Pyörittele simpukat öljyssä ja grillaa metallisessa verkkosiivilässä nopeasti hiilien päällä. Voit myös tohottaa simpukat kaasupolttimella. Mausta suolalla.

  8. Laita lämpimät chawanmushit tarjolle. Lisää grillatut simpukat ja valuta lopuksi 2 ruokalusikallista curry-simpukkalientä jokaiseen annokseen.

Vinkki Kaikkia simpukoita ei tarvita annoksiin. Käytä loput muissa ruoissa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1470 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Nyt saa mennä mustaksi! Kuoret suojaavat pehmoista herkkusisusta, eikä niiden mustumista tarvitse pelätä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Daim-banskut

Ainekset

4
kypsää banaania
1
Daim-patukka
4
rkl
tummaa suklaata rouhittuna
4
rkl
pehmeää voita
4
banaania
LISÄKSI
jäätelöä

Työvaiheet

  1. Tee banaaneihin pitkittäin syvä viilto, älä halkaise pohjaa. Rouhi suklaat sekä daim ja sekoita voihin. Työnnä banaanien viiltoihin suklaavoita. Grillaa noin 10–15 minuuttia eli kunnes banaanien kuoret ovat muuttuneet mustanruskeiksi ja suklaa on sulanut.

  2. Tarjoa Daim-banskut lämpiminä jäätelön kanssa.

Kommentit (0)