Ilman jäätelökonetta valmistuvan jäätelön upean rakenteen salaisuus on kondensoitu maito.
10 minuutin lattejäätelö
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa kondensoitu maito, kerma ja pikakahvijauhe sähkövatkaimella pehmeäksi kermavaahdoksi, noin 5 minuuttia. Kahvijauhe liukenee hiljalleen.
- Rouhi pähkinät karkeasti ja kääntele ne jäätelöseokseen. Kaada seos suorakaiteen malliseen rasiaan tai leipävuokaan ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastuksen aikana.
- Jos jäätelö on ollut pakastimessa yön yli, ota se huoneenlämpöön pehmenemään hetki ennen tarjoamista. Tarjoa jäätelö kahvin kanssa.
Pitääkö kondensoidun maidon olla karamellisoitua vai juoksevaa?
Kyllä
Siis kumpaa😊?
Ohjeessa lukee sokeroitua.
Tässä tehdään nyt jäätelöä, ei toffeeta. Ei mitään karamellisointeja! Ohje on selkeä ja yksiselitteinen.
Erittäin epäterveellistä.
Järsi sitten juuria. Hemmotteluhetket ovat sallittuja.
mitä on kondensoitu maito ja mistä sitä saa?
Ei nyt sinänsä epäterveellistä. Kaloreissa löytyy, mutta hienoja raaka-aineitahan nuo kaikki. Paitsi se lisätty sokeri.
Eihän se mikään 10min jäätelö ole, kun joutuu vähintään 6h odottaan valmistumista 😮
Heippa!
Kondensoitu maito on lehmän maidosta valmistettu maitotiiviste. Lisätietoa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Kondensoitu_maito
Kondensoitua maitoa löytyy lähes kaikista isommista marketeista.
Yst
Venla / Soppa365
Tämä "10 minuutin jäätelö" otsikko on ihan huijausta jos kuitenkin menee ainakin tuntia ennenkuin sitä voi syödä jäätelönä. Vähän sama kun nuo "15 minuutin ateriat" - sekoittamiseen tai keittämiseen menee 15 minuuttia kun on sitä ennen pilkkonut aineksia vähintään 2 tuntia ja ennen ruuan laittoa on vesi jo kiehumassa...
Hyvää oli!
Onko sokeroimatonta kondensoitua maitoa? Tuliskohan siitä syötävää?
Olen tehnyt muuten töllä reseptillä, mutta pikakahvin sijasta olen käyttänyt vaniljasikeria teelusikallisen tai kaksi. On parempaa kuin kaupan jäätelöt.