Me Naiset on lisännyt 1076 reseptiä.
Linkitetty 137 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Nyt on kuohkeaa ja rapeaa! Leivo kaikkien aikojen paras gluteeniton pizzasi tällä ohjeella. Tärkeää on kohottaa pohja vain kerran, valmiiksi muotoiltuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 pizzaa
Valmistusaika
15 min + 30 min kohottaminen ja 10 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton pizzapohja

Ainekset

2 1/2
dl
vettä
25
g
hiivaa
1
rkl
hunajaa
2
tl
psylliumia
1
tl
suolaa
4
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
4
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi. Liuota joukkoon hiiva, lisää hunaja ja psyllium. Sekoita hyvin. Anna psylliumin turvota 5 minuuttia.
  2. Lisää suola ja puolet jauhoista. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Lisää loput jauhoista ja vaivaa vielä 5 minuuttia. Lisää öljy taikinaan.
  3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa se kahteen osaan ja muotoile pyöreiksi pizzoiksi jauhotetuin sormin. Nosta pizzat leivinpaperille.  Peitä leivinliinalla ja anna kohota puoli tuntia.
  4. Kuumenna uuni 225-asteiseksi ja nosta pelti lämpenemään uuniin. Täytä ensimmäinen pizza. Siirrä se leivinpapereineen kuumalle pellille ja paista noin 10 minuuttia. Täytä ja paista toinenkin pizza samoin.

Vinkki! Täytä pizza tomaattikastikkeella, tomaateilla ja mozzarellalla. Perinteisestä margheritasta sen erottaa tuore rakuuna.

Kommentit (6)

Vierailija

Onko hunajalla joku tehtävä, vai vain makua antamassa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hunaja toimii hiivan ravintona ja auttaa taikinaa kohoamaan, mutta antaa myös makeutta. Voit halutessasi vaihtaa sen siirappitilkkaan.

Vierailija

Miksi pitää vaivata gluteenitonta taikinaa noin pitkään?

Vierailija

Karkeaa, vai hienoa psylliumia ?

Vierailija

Mitä gluteenitonta jauhoseosta tässä on käytetty?

Vierailija

Tämä on kyllä ihan paras gluteeniton pizzapohja!!! Jää ihanan pehmeäksi kun usein niistä tulee sika kovia... voikohan tämän tehdä jääkaappiin valmiiksi seuraavaa päivää varten...?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Laskiaisen pulla maistuu herkulliselta myös gluteenittomana. Luontaisesti gluteenittomat pullat kohotetaan leivinjauheen avulla ilman hiivaa. Taikina valmistuu yksinkertaisesti sekoittamalla ainekset keskenään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat laskiaispullat

Ainekset

75
g
voita
4
kananmunaa (M-koko)
2
dl
maitoa
200
g
kermaviiliä
dl
sokeria
3
dl
riisijauhoja
1
dl
perunajauhoja
3
rkl
psylliumia
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1
tl
ksantaania
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
Täytteeksi
hilloa
mantelimassaa
kermavaahtoa (3 dl vispikermaa ja 2 rkl sokeria)

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Sekoita kananmunat, maito ja kermaviili keskenään siten, että kananmunien rakenne rikkoutuu.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää kuiviin aineisiin ensin muna-maito-kermaviiliseos ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi voi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla löysää.
  4. Voitele pinnoitettu muffinivuoka tai paistorenkaat kevyesti. Jaa taikina vuokiin.
  5. Paista pullia uunin keskitasossa 220 asteessa noin 18–20 minuuttia, kunnes pullat ovat kullanruskeita.
  6. Jäähdytä pullat ja irrota ne varovasti vuoista. Renkaissa irrotusapuna voi käyttää terävää veistä.
  7. Leikkaa pullista lakki pois ja täytä ne makusi mukaan hillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla.

Vinkki: Suklaanystävä voi täyttää laskiaispullan Nutellalla sekä kermavaahdolla, johon on sekoitettu sulatettua suklaata.

Kommentit (0)

Tämä marenkikakku on näyttävä kolmikerroksinen herkku. Makea marenki ja mantelimassa ovat täydellinen makupari raikkaalle vadelmalle ja granaattiomenalle. Kakusta löytyy myös täyteläisen herkullista tuorejuustolla ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa. Tätä kakkua ei voi vastustaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1,5 h + paistaminen 1,5 h + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava vadelma-marenkikakku

Ainekset

Marenkipohjat
4
kpl
valkuaisia
2
dl
taloussokeria
1/2
tl
suolaa
2
tl
sitruunamehua
Täytteet
1
kpl
granaattiomena
3
dl
kuohukermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
tl
vaniljatahnaa (tai 3 tl vaniljasokeria)
200
g
mantelimassaa
300
g
tuoreita vadelmia
Koristelu
tuoreita vadelmia
granaattiomenan siemeniä
marenkeja
pakastekuivattua vadelmarouhetta
koristehelmiä
tuoretta minttua

Työvaiheet

Marenkipohjat:
Laita valkuaiset ja puolet sokerista yleiskoneen kulhoon.
Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada loput sokerista joukkoon samalla koko ajan vatkaten.
Lisää joukkoon vielä suola ja sitruunamehu ja vatkaa vielä vähintään 5 minuuttia.

Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.
Nostele marenkimassasta toisella pellille kaksi ja toiselle yksi eli yhteensä kolme saman kokoista kekoa.
Levitä marenkia ruokalusikan tai nuolijan avulla siten, että saat kolme ympyrän muotoista pari senttiä paksua ja n. 20 cm halkaisijaltaan olevaa marenkipohjaa.
Paista 120-asteisessa uunissa 1,5 h.
Ota pellit uunista ja jätä pohjat jäähtymään vähintään tunniksi.

Täyttäminen:
Halkaise granaattiomena ja lohko puolikkaat vielä pariin osaan.
Laita isoon kulhoon reilusti vettä ja irrota granaattiomenan siemenet lohkoistaan veden pinnan alla, jolloin säästyt sotkulta. Lopuksi kuivaa granaattiomenan siemenet talouspaperilla.
Vatkaa kerma kuohkeaksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljatahna. Vatkaa seos jämäkäksi vaahdoksi.
Laita kermaseos pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.
Viipaloi mantelimassa ohuiksi viipaleiksi.

Nosta ensimmäinen marenkipohja tarjoiluastialle.
Pursota päälle puolet kermavaahdosta.
Asettele kermavaahdon päälle puolet mantelimassaviipaleista, vadelmista ja granaattiomenan siemenistä.
Nosta täytteiden päälle toinen marenkipohja ja täytä samalla tavalla kuin ensimmäinen.
Päällimmäiseksi laita kolmas marenkilevy ja koristele haluamallasi tavalla.
Nauti heti!

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1076 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Cevichen filippiiniläisversion nimi on kinilaw, ja sen happona käytetään kookosetikkaa. Suomesta moista erikoisuutta ei saa, mutta sen voi korvata hyvin valkoviinietikalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kinilaw

Ainekset

300
g
pakastettuja kuhafileitä
½
tl
suolaa ja pippuria
2
dl
valkoviinietikkaa
¼
punasipulia
rkl
raastettua inkivääriä
3
limetin mehu
¾
dl
kookoskermaa
Päälle
3
rkl
korianteria
1
(thai) chili
¼
punasipulia

Työvaiheet

  1. Sulata kalat.
  2. Leikkaa kala paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada etikka päälle ja laita jääkaappiin 10 minuutiksi. Valuta etikka pois.
  3. Kuori ja suikaloi punasipuli, kuori ja raasta inkivääri. Lisää molemmat kalan joukkoon. Purista päälle limetin mehu, lisää kookoskerma. Anna tekeytyä jääkaapissa 30–60 minuuttia. Mitä pidempään kala tekeytyy, sitä kiinteämpää sen lihasta tulee.
  4. Hienonna päälle korianteria ja chiliä. Suikaloi päälle punasipulia.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.

Tämä kakku on syntisen suklaista ja koukuttavan herkullista. Punajuuri tuo kakkuun upeaa makua ja rakennetta. Punajuuri ja suklaa kuuluu ehdottomasti omiin suosikkimakupareihini!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
1 h + paistaminen 70 min + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Punajuurisuklaakakku

Ainekset

3
isoa
punajuurta
1/2
tl
suolaa
200
g
tummaa leivontasuklaata
1/2
dl
kuohukermaa
4
kpl
kananmunia
150
g
voita
2
dl
fariinisokeria
1
dl
taloussokeria
2
tl
vaniljasokeria
4
dl
vehnäjauhoja
4
rkl
tummaa kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
hasselpähkinärouhetta
150
g
ranskankermaa
Kuorrute
1,5
dl
kuohukermaa
125
g
suklaata (esim. Fazerin sininen)
Koristelu
50
g
tyrnejä
muutama
oksa
timjamia

Työvaiheet

Kuori ja pilko punajuuret.
Keitä punajuuria suolalla maustetussa vedessä 20 min. tai kunnes ne ovat kypsiä.
Kaada vesi pois ja soseuta sauvasekoittimen avulla tasaiseksi.

Paloittele suklaa kattilaan ja sulata kerman kanssa tasaiseksi seokseksi.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Laita keltuaiset, pehmeä voi ja sokerit kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita voivaahdon joukkoon punajuurisose, suklaasula, ranskankerma ja kuivat aineet.
Kääntele viimeisenä taikinaan valkuaisvaahto.

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. (Halkaisijaltaan n. 22 cm)
Voitele vuoan reunat esimerkiksi rypsiöljyllä.
Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa n. 70 minuuttia.
Tarkista kypsyys tikulla. Anna valmiin kakun jäähtyä.

Kuorrute:
Mittaa kerma kattilaan ja kuumenna se höyryävän kuumaksi.
Murskaa suklaa ja sekoita se kuuman kerman joukkoon.
Sekoita seosta niin kauan, että suklaa sulaa sen joukkoon.
Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa.
Vatkaa kylmä suklaa-kermaseos sähkövatkaimen avulla kuohkeaksi.

Koristelu:
Siirrä kakku tarjoiluastialle.
Levitä kuorrute kakun jäähtyneen kakun päälle nuolijan avulla.
Koristele haluamallasi tavalla tyrneillä ja timjamilla.
Nauti vaikkapa kahvin kera.

Kommentit (0)