Me Naiset on lisännyt 1107 reseptiä.
Linkitetty 150 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Nyt on kuohkeaa ja rapeaa! Leivo kaikkien aikojen paras gluteeniton pizzasi tällä ohjeella. Tärkeää on kohottaa pohja vain kerran, valmiiksi muotoiltuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 pizzaa
Valmistusaika
15 min + 30 min kohottaminen ja 10 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton pizzapohja

Ainekset

2 1/2
dl
vettä
25
g
hiivaa
1
rkl
hunajaa
2
tl
psylliumia
1
tl
suolaa
4
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
4
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi. Liuota joukkoon hiiva, lisää hunaja ja psyllium. Sekoita hyvin. Anna psylliumin turvota 5 minuuttia.
  2. Lisää suola ja puolet jauhoista. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Lisää loput jauhoista ja vaivaa vielä 5 minuuttia. Lisää öljy taikinaan.
  3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa se kahteen osaan ja muotoile pyöreiksi pizzoiksi jauhotetuin sormin. Nosta pizzat leivinpaperille.  Peitä leivinliinalla ja anna kohota puoli tuntia.
  4. Kuumenna uuni 225-asteiseksi ja nosta pelti lämpenemään uuniin. Täytä ensimmäinen pizza. Siirrä se leivinpapereineen kuumalle pellille ja paista noin 10 minuuttia. Täytä ja paista toinenkin pizza samoin.

Vinkki! Täytä pizza tomaattikastikkeella, tomaateilla ja mozzarellalla. Perinteisestä margheritasta sen erottaa tuore rakuuna.

Kommentit (8)

Vierailija

Onko hunajalla joku tehtävä, vai vain makua antamassa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hunaja toimii hiivan ravintona ja auttaa taikinaa kohoamaan, mutta antaa myös makeutta. Voit halutessasi vaihtaa sen siirappitilkkaan.

Vierailija

Miksi pitää vaivata gluteenitonta taikinaa noin pitkään?

Vierailija

Karkeaa, vai hienoa psylliumia ?

Vierailija

Mitä gluteenitonta jauhoseosta tässä on käytetty?

Vierailija

Tämä on kyllä ihan paras gluteeniton pizzapohja!!! Jää ihanan pehmeäksi kun usein niistä tulee sika kovia... voikohan tämän tehdä jääkaappiin valmiiksi seuraavaa päivää varten...?

Pi

Todella kova taikina, ei todellakaan käsin vaivattava, koneen tarvisi. Hankala levittää pellille, murenee ja halkeilee. Maku ihan ok, parempiakin ohjeita on.

Vierailija

Tein just niinkuin ohjeessa sanottiin.. Ihanan pehmeä levittää pelille.. Ripottelin jauhoja päälle niin oli kiva levitellä. Yllätyin kuinka runsas.. Kohta nähdään miltä maistuu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2185 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kansainväliseksi hitiksi noussut poltettu juustokakku on kotoisin Espanjan San Sebastianista. Poikkeuksellista kakussa on sen mustaksi poltettu pinta ja lähes valuvaksi jätetty sisus, ja se että siinä ei ole lainkaan pohjaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 h 10 min + vetäytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Baskimaan juustokakku

Ainekset

400
g
maustamatonta tuorejuustoa
1 ½
dl
sokeria
6
kananmunaa
3
dl
kuohukermaa
½
dl
vehnäjauhoja
1
tl
vaniljauutetta
½
tl
hienoa merisuolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø noin 24 cm) leivinpaperilla. Paperiin saa jäädä taitoksia, sillä kakkuun syntyvät rypyt kuuluvat asiaan.

  2. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri sähkövatkaimella sileäksi, pari minuuttia. Sekoita munat yksitellen koko ajan vatkaten joukkoon. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.

  3. Kaada kakkutaikina vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 1 tunti. Pinta saa tummua kunnolla.

  4. Anna kakun jäähtyä vuoassaan puolisen tuntia. Irrota kakku vuoasta ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti tai jopa yön yli.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 101 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pokekakku valmistuu mutkattomasti: töki kakkuun reikiä ja täytä ne lemon curdilla. Hunnuta kakku tuorejuustokuorrutuksella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen pokekakku

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
sokeria
3
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
VÄLIIN
noin 1
dl
lemon curdia
KUORRUTUS
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
100
g
huoneenlämpöistä voita
5 ½
dl
tomusokeria
1
tl
sitruunamehua
(2
tl
raastettua sitruunankuorta)
(elintarvikeväriä)

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan. Paista leivinpaperin päällä 18 cm x 24 cm:n kokoisessa vuoassa noin 50 minuuttia.
  2. Töki reikiä kakkuun esimerkiksi puisella kauhanvarrella. Levitä kakulle lemon curdia ja tasoita pinta siten, että sitruunatahna valuu koloihin.
  3. Tee kuorrutus. Sekoita kuorrutuksen ainesosat notkeaksi massaksi ja värjää haluamallasi elintarvikevärillä. Lisää halutessasi tilkka vettä tai lisää tomusokeria saadaksesi löysemmän tai jämäkämmän koostumuksen – pursotettaessa kuorrutuksen tulee olla melko jämäkkää. Levitä tai pursota kuorrutus kakulle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2185 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lauantaiksi kannattaa ostaa croissanteja tavallista enemmän, jotta niitä riittää sunnuntaiaamun herkkuvanukkaaseen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Croissant-vanukas

Ainekset

4
croissantia
200
g
jäisiä marjoja (esim. vadelmia, boysenmarjoja ja mustikkaa)
1
dl
sokeria
2
kananmunaa
2
dl
kevytkermaa
2
dl
maitoa
LISÄKSI
voita voiteluun
vaniljajäätelöä tai turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunivuoka voilla.

  2. Leikkaa croissantit 4–6 osaan. Lado ne, marjat ja sokeri kerroksittain vuokaan. Vatkaa kananmunat, kerma ja maito keskenään kulhossa ja kaada vuokaan.

  3. Kypsennä paistosta uunissa noin 20–25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä pehmeän vaniljajäätelön tai vaniljasokerilla maustetun turkkilaisen jogurtin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2185 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Amerikkalaisessa juustokakussa juhlii maapähkinävoi. Sitä on täytteessä, kuorrutteessa ja koristeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
1 h 30 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinävoi-juustokakku

Ainekset

POHJA
150
g
(gluteenittomia) digestivekeksejä
50
g
voita
1
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
sokeria
TÄYTE
1
appelsiini
600
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
maapähkinävoita
1
dl
kevytkermaa
1
dl
sokeria
2
rkl
maissitärkkelysjauhoja
3
kananmunaa
KUORRUTUS
2
prk (à 125 g)
ranskankermaa
2
rkl
sokeria
1
rkl
maapähkinävoita
LISÄKSI
1
appelsiini
2
rkl
maapähkinävoita
2
rkl
suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit pieneksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se kaakaojauheen ja sokerin kanssa keksimuruihin. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle. Painele keksiseos tiiviisti vuokaan ja laita jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pese appelsiini ja raasta kuoren keltainen osa isoon kulhoon. Purista ½ dl appelsiinimehua ja lisää se kulhoon. Lisää loput täytteen aineet ja sekoita vispilällä tai sähkövatkaimella tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjalle ja kypsennä kakkua uunissa 1 tunti. Anna jäähtyä vuoassa.

  3. Sekoita kuorrutuksen aineet kulhossa. Irrota kakku vuoasta ja levitä kuorrutus kakulle.

  4. Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin, että myös lohkoja suojaava kalvo irtoaa. Viipaloi ja paloittele appelsiini ja koristele kakku viipaleilla. Valuta maapähkinävoita rennosti appelsiiniviipaleille. Rouhi suolapähkinät ja ripottele kakulle.

Kommentit (0)