Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 149 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Vegaaninen puuro on runsaan omenainen, kirpeän puolukkainen ja pullollaan terveellistä kauraa. Herkku puuro kypsyy aamutoimien ohessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunikaurapuuro

Ainekset

1
rkl
öljyä
4
(n. 350g)
omenaa
1
dl
kuorellisia manteleita
5
dl
kauramaitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
puolukoita
2
rkl
vaahterasiirappia
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele korkeareunainen noin 15 x 20 cm:n uunivuoka öljyllä.
  2. Huuhtele tai kuori omenat ja leikkaa ne paloiksi. Hienonna mantelit.
  3. Sekoita vuoassa omenat, mantelit, kauramaito, hiutaleet, puolukat, siirappi ja mausteet. Paista 35–40 minuuttia.

Kommentit (12)

Vierailija

Sopii vapaapäivän aamuun. 15+40 min sekä syöntiaika on liikaa työpäivinä.

tietenkin

voihan sitä tehdä vaikka vkl päiväruuaksi....

Höveli

Juu, ton tekemiseen ja nauttimiseen tarvii varata pyhäaamu. Ei ihan arkiaamuisin ehi tehä.

Vierailija

Että omenat kantoineen, ja siemenkotineen?

Vierailija

Valmista mantelirouhetta.

Jopas

Luotaantyöntävän näköinen sotku, hyi!

Vaula Tkalcan
Seuraa 
Liittynyt10.1.2015

Mantelit eivät ainakaan kuvassa näytä hienonnetuilta.

Vierailija

Joo.. Kokkina myös kommentti.miksi lopputuloksesta ei laiteta kuvaa, mikä vastaa valmiin sörsselin ulkonäköä.tämä ei ole sitä.senä se, että kaurapuuro marjoineen ja manteleineen tulee kyllä haudutuskattilassa myös vahtimatta. Jos lähdet viemään aamu seitsemältä lapsia päivähoitoon, niin.. Ei siinä puuroa keitellä, ehkä pikahiutaleilla mikrossa 1.5min.

tietenkin

eipä tullut hyvää, vaan liian vetelää liimamaista liisteriä, pinta oli vähän parempaa jota lusikallinen  maistettiin...täysin ohjeen mukaan tein.

Mikä näissä 'sopan' ohjeissa tai aineissa mättää, mikään ei onnistu.

Vai onko puuro nykyään lähes velliä....

Vierailija

Tekemisen voi hoitaa illalla ja vaikka herätä 40 minuuttia aiemmin laittamaan uunin päälle. Uunin ajastaminen on myös mahdollisuus uunin tekniikan taipuessa siihen, jolloin voi vain herätä "valmiiseen" aamupalapöytään ja syömiseen kuluu ihan se sama aika kuin koska tahansa. Tahi sitten tekee tämän valmiiksi jo aiemmin ja vain lämmittää annokset syöntihetkeksi.

Vierailija

Puuro näytti uunista tullessaan hyvältä, mutta  maku oli pettymys: se ei maistunut yhtään miltään, vaikka oli laittanut lisäksi kanelia ja hieman enemmän kardemummaa. 

Vierailija

Herkku puuro :(

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Yksinkertaiset uunipäärynät maistuvat myös (vegaanisen) jäätelön kanssa. Vinkki tulevaan: tässä on helppo ja herkullinen joulujälkkäri!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunipäärynät

Ainekset

4
(kotimaista) päärynää
2
rkl
vaahterasiirappia
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
omenaviinietikkaa
2
tl
(sulatettua) kookosöljyä tai rypsiöljyä
4
tl
sokeria
½
tl
jauhettua kanelia
¼
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus muskottipähkinää
TARJOILUUN
vaahdotettua kasvikermaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  2. Puolita päärynät (pituussuunnassa) ja kaiva hedelmäkota pois pienellä lusikalla, meloniraudalla tai veitsenkärjellä. Laita leikkuupinta ylöspäin uunivuokaan.

  3. Lorauta päälle vaahterasiirappia, sitruunan mehua, etikkaa ja öljyä. Ripottele sokeri ja mausteet päälle.

  4. Käännä päärynät leikkuupinta alaspäin ja kypsennä noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

  5. Käännä leikkuupinta ylös ja jatka vielä noin 5 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmeitä ja kunnolla karamellisoituneita.

  6. Tarjoa vaahdotetun kasvikerman (ja vuokaan valuneen kastikkeen) kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Rapea tofumuru ammentaa makumaailmansa chorizosta. Tässä se tarjoillaan tacojen päällä, mutta se sopii niin kasvispaellaan kuin erilaisiin kulhoihinkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Lihaisat vegetacot mausteisella tofumurulla

Ainekset

2
pkt (noin 400 g)
kiinteää maustamatonta tofua
5
tl
chilijauhetta
4
tl
savupaprikaa
¼
tl
jeeraa
rkl
soijakastiketta
5
tl
omenaviinietikkaa
4
tl
ketsuppia
1
rkl
vaahterasiirappia
noin 2
rkl + 2 rkl
öljyä
LISÄKSI
pieniä (maissi)tortilloja
mango-(tai papaija)salsaa, tomaattia, punasipulia, avokadoa (ja kasvisranskankermaa)

Työvaiheet

  1. Kuivaa tofu. Paloittele käsin tai haarukalla karkeaksi muruksi kulhoon. Kääntele mausteet joukkoon.

  2. Lisää soijakastike, etikka, ketsuppi ja vaahterasiirappi. Sekoita huolella ja riko samalla pienemmäksi muruiksi.

  3. Kuumenna 2 rkl öljyä isolla paistinpannulla. Levitä puolet tofuseoksesta pannulle ja paista koskematta noin 3 minuuttia. Käännä ja paista myös toiselta puolelta muutaman minuutin ajan. Riko tämän jälkeen puuhaarukalla tofu vielä pienemmiksi muruiksi ja paista sekoitellen vielä pari minuuttia, kunnes tofu on rapeaa. Siirrä sivuun ja toista sama lopulla öljyllä ja tofuseoksella.

  4. Lämmitä tortillat pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa tacot lihaisan tofun, mangosalsan ja muiden haluamiesi lisukkeiden kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Shawarma on eräänlainen Lähi-Idän kebab: suikalelihaa, joka pyöritellään mausteseoksessa. Shawarman herkulliset mausteet saa nyt ylleen kasvisjauhis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegeshawarma ja manteliriisi

Ainekset

1
pkt (280)
vegejauhista
PAISTAMISEEN
2
rkl
oliiviöljyä
SHAWARMA-MAUSTESEOS
4
tl
korianterinsiemeniä
1
tl
suolaa
¾
tl
jauhettua maustepippuria
¾
tl
kanelia
¾
tl
kuminaa
½
tl
jauhettua inkivääriä
¼
tl
kurkumaa
¼
tl
jauhettua mustapippuria
MANTELIRIISI
2
dl
basmatiriisiä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
75
g
kuivattuja pehmeitä luumuja
2
rkl
rypsiöljyä
dl
manteleita
(4
rkl
pinjansiemeniä)
2
tl
piparkakkumaustetta
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PÄÄLLE
tuoretta korianteria
LISÄKSI
kaupan valmista hummusta

Työvaiheet

  1. Tee ensin manteliriisi. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sillä aikaa sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi. Hienonna luumut.

  2. Kuumenna öljy isolla pannulla. Kuullota sipuleita 5 minuutin ajan. Lisää porkkanaraaste ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia.

  3. Lisää kypsä riisi, mausteet ja luumut. Lisää mantelit ja pinjansiemenet sellaisenaan tai paahda ensin kuivalla kuumalla pannulla kullanruskeiksi ja lisää vasta sitten. Kääntele ja lämmitä tasaiseksi, lisää öljyä tarvittaessa, jos riisi uhkaa palaa pohjaan.

  4. Hienonna lopuksi korianteria pinnalle ja tarjoa vegeshawarman ja hummuksen kanssa.

  5. Tee shawarma-mausteseos. Jauha mausteet morttelissa. Ruskista vegejauhis öljyssä pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta noin 2 teelusikallisella shawarma-mausteseosta.

  6. Tarjoa hummuksen ja manteliriisin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Älä anna suklaisuuden hämätä. Tämä pirtelö on loistovälipala!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Tervehenkinen suklaapirtelö

Ainekset

1
pakastettu (kypsä) banaani
3
rkl
seesaminsiemeniä
½
dl
kaurahiutaleita
2
rkl
maapähkinävoita
2
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
vaahterasiirappia tai hunajaa
noin 4
dl
mantelimaitoa

Työvaiheet

  1. Soseuta kaikki keskenään tehosekoittimessa, lisää mantelimaitoa vähitellen, kunnes pirtelö on sopivan paksuista.

  2. Jaa yhteen pitkään tai kahteen pieneen lasiin.

VINKKI! Jos haluat nostaa pirtelön proteiinipitoisuutta, vaihda mantelimaito soijamaitoon, sillä soijamaito sisältää kasvimaidoista ehdottomasti eniten proteiinia. Tai käytä lehmänmaitoa.

Kommentit (1)

Vierailija

Eikös puuron pitäisi olla terveellistä.