
Nyt vai huomenna? Parhaat taikinat huomiseen pizzaan ja äkilliseen pizzanhimoon.
Yön yli -pizzataikina & nopea pizzataikina
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita jauhot, suola ja hiiva kulhossa. Lisää kylmä vesi vähitellen esimerkiksi puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita vain sen verran että taikina on tasaista, älä vaivaa. Taikinan kuuluu olla löysää. Peitä kulho keittiöliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä noin 12 tuntia. Taikina kohoaa noin kaksinkertaiseksi.
- Ota 1/3 taikinasta jauhotetuin käsin leivinpaperille ja levitä se jauhojen avulla taputellen ohueksi pizzapohjaksi. Muotoile loput pohjat samalla tavalla.
Nopea pizzataikina
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita suola ja öljy joukkoon. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaksi, noin 10 minuuttia. Anna kohota liinalla peitettynä noin ½ tuntia.
- Jaa taikina 3 osaan ja taputtele jauhotetuin käsin pizzapohjiksi.
On varmaan hyvä. mutta löytyiskö pizzapohjaa gluteenittomana ja maidottomana.
Kaipaisin muitakin reseptejä maidottomana ja gluteenittomana. Kiitos jo etukäteen.
Kiitos kommentistasi, tässä ensi alkuun gluteenittoman ja maidottoman pizzapohjan mainio resepti: https://www.soppa365.fi/reseptit/leivonta-pizzat-ja-piirakat-suolainen-l...
Kaksi kertaa olen muuttanut oman pizzapohjan reseptiä. Durum jauhot muuttivat rakennetta/makua radikaalisti. Toinen kerta oli, kun lähikaupassa sattui olemaan satsi italialaista pizzajauhoa ja jälleen muuttui. Kyse oli lähinnä jauhamisasteesta. Tärkeimmäksi koen kuitenkin itsetehdyn "ketsupin", joka porisee hellan kulmalla muutaman tunnin ja huilaa yön tai kaksi jääkaapissa, silloin menee huonompikin pohja.
Säilyykö yön yli- taikina yli 12 tuntia kohoamassa huoneenlämmössä? Eli jos teen taikinan illalla n. klo 21 ja alan tekemään pizzaa seuraavana päivänä n. 16 aikoihin (20 tuntia)?
Kiitos kysymyksestäsi! Antaisin tässä tapauksessa ehkä taikinan kohota yön ajan huoneenlämmössä ja laittaisin sen sitten päiväksi jääkaappiin, jolloin kohoaminen hidastuu (eikä tule käyneen makuista).