Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 676 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Paljon makua ilman tulisuutta! Jos lapset rakastavat sosekeittoja, kokeile seuraavaksi tätä. Linssisoppa pitää nälän loitolla tavallista kasviskeittoa pidempään. Keittoa tulee kerralla iso kattilallinen, joten siitä riittää lämmitettävää myös seuraavalle aterialle.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
10 min + 15 min keittäminen
Vaikeustaso
Helppo

Linssisosekeitto

Ainekset

2
isoa
sipulia
3
valkosipulinkynttä
5
(500 g)
porkkanaa
2
rkl
öljyä
2
tl
paprikajauhetta
2
tl
currya
1
tl
juustokuminaa
1
tl
jauhettua korianteria
1/2
dl
tomaattipyreetä
1,3
l
vettä
1
pkt (400 g)
punaisia kuivattuja halkaistuja linssejä (GoGreen)
1
kasvisliemikuutio
1
prk (400 g)
kookosmaitoa
Lisäksi
1
dl
siemensekoitusta
1
ruukku
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko sipulit, valkosipulinkynnet ja porkkanat karkeasti. Kiehauta öljy ja mausteet kattilan pohjalla. Lisää kasvikset ja kuullota niitä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Pyöräytä joukkoon tomaattipyree.
  2. Kaada kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Huuhdo linssit siivilässä ja kumoa kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio. Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi.
  3. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen noin 15 minuuttia. Lisää kookosmaito, kuumenna ja soseuta keitto huolimattomasti sauvasekoittimella. Riittää, että sipulit ja porkkanat soseutuvat: keitto on maukkaampaa jos siihen jää hieman rakennetta.
  4. Varaa tarjolle siemensekoitusta ja saksittua tuoretta korianteria.

Kommentit (16)

Tik

Voiko pakastaa ?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, luulisin niin! En kuitenkaan ole kokeillut. Joskus keiton rakenne kärsii pakastamisesta, joten en voi varmaksi suositella.

Voi pakastaa

Teen vihanneskeittoja kuten myös linssikeittoja. Olen pakastanut ja keiton rakenne tai maku eivät ole kärsineet. Tässä keitossa kookosrasvaa,joka ns. kovaa rasvaa. Ei pitäisi muuttua pakkasessa. Kovaa rasvaa kuten laardia voi pakastaa. Rasvan voi lisätä sulattamisen jälkeen. Kookosmaidon voi korvata ruokakermalla,jonka voi lisätä vasta lämmittämisen jälkeen.

Vierailija

Jos käyttää kuivattuja linssejä niin pitääkö ne ensiksi esikeittää?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, keitto on tehty nimenomaan kuivatuilla linsseillä, eli kypsyvät samalla kuin muutkin ainekset. Reseptissä on myös tuotemerkki (GoGreen), koska linssien kypsymisaika voi vaihdella.

Vierailija

Muista liottaa linssejä vähintään 12 tuntia.

Vierailija

Olen pakastanut. Rakenne hieman muuttuu, mutta ei liiaksi. Maku on ja pysyy.

Vierailija

Ei tarvitse liottaa .

Vierailija

Eikös tämä ohje ole peräisin Kodinkuvalehdestä? Herkullista keittoa, meidän perheen lemppari.

kummajainen

vai puolessatunnissa jo viikko menee kun etsii kaupoista raakaaineet (14) eri ainetta ,ei jatkoon

Vierailija

Miksi aina näitä eksoottisia ja kalliita mausteita ja ainesosia: juustokuminaa, korianteria, kookosmaitoa, valmista (kallista) siemensekoitusta..?  Miksei reseptejä kotimaisista (ja edullisista) aineksista?!

Kasvissosekeitot rulaa

Jätä juustokumina pois, jos se noin kovasti ahdistaa ja
korvaa se vaikka jauhetulla mustapippurilla. Jos korianterin maku ei miellytä, niin persilja (joko kähäräpersilja tai lehtipersilja) on hyvä vaihtoehto korianterille. Kookosmaidolla voi korvata ruokakermalla, muulla kermalla, maidolla, smetanalla, kermaviilillä, creme fraichella. Vaihtoehtoja on.

Kasvissosekeittoja rakastan, joten pitäisikin tätä linssisoppaa kokeilla, linssit ovat minulle uusi tuttavuus.

Kasvissosekeiton voi tehdä todella edullisesti satokauden tuotteista. Jos kaupassa on esim. edullista perunaa, erilaisia sipuleita, porkkanaa, lanttua, punajuurta, palsternakkaa, kukkakaalia, tms, niin sopiva määrä rehuja kuoritaan ja pilkotaan ja keitetään vedessä kypsiksi kasvisliemikuution/-kuutioiden kera ja soseutetaan. Jos on rahaa, lisätään kermaa/ruokakermaa tms ja hakattua persiljaa. Ei o vaikeeta. Ja on hyvää. Ja tuntuu ihan lämpöiseltä halaukselta massussa!

Tomu ja lika pois

Linssit(kuten riisikin) pitää huudella huolellisesti niin kauan, kunnes huuhteluvesi ei ole enää harmaata, on vaivan väärti.

Ou nou

Voi ei! Kuulostaa hyvältä, mutta sehän koostuukin aivan valtavasta määrästä sellaisia ainesosia, joille ei ainakaan sinkkutaloudessa ole käyttöä kun kerran vuodessa. Harva haluaa ostaa isoa satsia mausteita ja muita lisukkeita vain yhtä ruoka-annosta varten.

Tuntematon

Mausteitahan saa melko pienissä pusseissa. Jos keittoja harrastaa tulevat kyllä käytetyiksi. Eikä tuo koko vie konkurssiin. Näitä mausteita voi käyttää liki kaikissa keitoissa.

Näytä kaikki kommentit (16)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Soseutetun sienikeiton maku on täyteläinen. Juureksista voimakkaan makuiset palsternakka ja juuriselleri sopivat sienten pariksi parhaiten.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellisosekeitto

Ainekset

1
l
kantarelleja
1
(250 g)
palsternakka
250
g
pala juuriselleriä
1
keltasipuli
1
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
kurkumaa
1
l
kasvislientä
1
tl
kuivattua timjamia
2
dl
kaurakermaa

Työvaiheet

  1. Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuori ja paloittele palsternakat, juuriselleri ja sipuli.

  2. Paista kantarelleja kattilassa ilman rasvaa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Ota muutama sieni viimeistelyä varten talteen. Lisää kattilaan öljy, tomaattipyree, kurkuma, juurekset ja sipulit. Kuullota pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja timjami. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna.

  3. Viimeistele keittoannokset siemenillä tai pähkinöillä, yrteillä ja paistetuilla kantarelleilla.

Vinkki! Keiton voi valmistaa mistä vain syötävistä metsäsienistä, ja maku muuttuu näin sienisesongin mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vuohenjuuston täyteläisyys, tomaattien raikkaus ja oliivien suolaisuus pelaavat uunimunakkaassa hyvin yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunimunakas

Ainekset

8
munaa
2
dl
ruokakermaa
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
öljyä
Päälle
1
rs (70 g)
pinaattia
2
dl
kivettömiä oliiveja
1
rs
kirsikkatomaatteja
100
g
pehmeää vuohenjuustoa
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lorauta joukkoon kerma ja siivilöi perunajauhot. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Pyyhi uunivuoan (40 x 30 cm) pohja ja reunat öljyllä. Kaada munakasmassa vuokaan.
  4. Kypsennä munakasta uunin alatasolla 15 minuuttia.
  5. Kuorruta jäähtynyt munakas pinaatilla, oliiveilla ja kirsikkatomaateilla. Murenna päälle vuohenjuustoa ja lorauta oliiviöljyä.

Vinkki! Vuohenjuuston voi vaihtaa mozzarellaan.