Kodin Kuvalehti on lisännyt 605 reseptiä.
Linkitetty 425 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Paljon makua ilman tulisuutta! Jos lapset rakastavat sosekeittoja, kokeile seuraavaksi tätä. Linssisoppa pitää nälän loitolla tavallista kasviskeittoa pidempään. Keittoa tulee kerralla iso kattilallinen, joten siitä riittää lämmitettävää myös seuraavalle aterialle.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
10 min + 15 min keittäminen
Vaikeustaso
Helppo

Linssisosekeitto

Ainekset

2
isoa
sipulia
3
valkosipulinkynttä
5
(500 g)
porkkanaa
2
rkl
öljyä
2
tl
paprikajauhetta
2
tl
currya
1
tl
juustokuminaa
1
tl
jauhettua korianteria
1/2
dl
tomaattipyreetä
1,3
l
vettä
1
pkt (400 g)
punaisia kuivattuja linssejä (GoGreen)
1
kasvisliemikuutio
1
prk (400 g)
kookosmaitoa
Lisäksi
1
dl
siemensekoitusta
1
ruukku
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko sipulit, valkosipulinkynnet ja porkkanat karkeasti. Kiehauta öljy ja mausteet kattilan pohjalla. Lisää kasvikset ja kuullota niitä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Pyöräytä joukkoon tomaattipyree.
  2. Kaada kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Huuhdo linssit siivilässä ja kumoa kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio. Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi.
  3. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen noin 15 minuuttia. Lisää kookosmaito, kuumenna ja soseuta keitto huolimattomasti sauvasekoittimella. Riittää, että sipulit ja porkkanat soseutuvat: keitto on maukkaampaa jos siihen jää hieman rakennetta.
  4. Varaa tarjolle siemensekoitusta ja saksittua tuoretta korianteria.

Kommentit (9)

Tik

Voiko pakastaa ?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, luulisin niin! En kuitenkaan ole kokeillut. Joskus keiton rakenne kärsii pakastamisesta, joten en voi varmaksi suositella.

Voi pakastaa

Teen vihanneskeittoja kuten myös linssikeittoja. Olen pakastanut ja keiton rakenne tai maku eivät ole kärsineet. Tässä keitossa kookosrasvaa,joka ns. kovaa rasvaa. Ei pitäisi muuttua pakkasessa. Kovaa rasvaa kuten laardia voi pakastaa. Rasvan voi lisätä sulattamisen jälkeen. Kookosmaidon voi korvata ruokakermalla,jonka voi lisätä vasta lämmittämisen jälkeen.

Vierailija

Jos käyttää kuivattuja linssejä niin pitääkö ne ensiksi esikeittää?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, keitto on tehty nimenomaan kuivatuilla linsseillä, eli kypsyvät samalla kuin muutkin ainekset. Reseptissä on myös tuotemerkki (GoGreen), koska linssien kypsymisaika voi vaihdella.

Vierailija

Muista liottaa linssejä vähintään 12 tuntia.

Vierailija

Olen pakastanut. Rakenne hieman muuttuu, mutta ei liiaksi. Maku on ja pysyy.

Vierailija

Ei tarvitse liottaa .

Vierailija

Eikös tämä ohje ole peräisin Kodinkuvalehdestä? Herkullista keittoa, meidän perheen lemppari.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 964 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pyöräytä uudet perunat peston sekaan ja nami, mikä helppo lisuke kesäiseen ruokapöytään! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + perunoiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaalipestoperunat

Ainekset

1 1/2
kg
uusia perunoita
100
g
lehtikaalia
2 1/2
dl
rypsiöljyä
1 1/2
dl
manteleita
1/2
ruukku
persiljaa
1/2
ruukku
basilikaa
3
rkl
sitruunamehua
1/2
sitruunan kuori
1
tl
suolaa
1
rkl
ravintohiivahiutaleita

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keit ä kypsiksi, mutta napakoiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä .
  2. Irrota lehtikaalista kovat ruodit ja hienonna lehdet. Pehmennä 2 ruokalusikallisessa rypsiöljyä pannulla ronskisti käännelleen muutama minuutti. Anna jäähtyä.
  3. Mittaa loppu öljy ja kaikki loput ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä, kunnes pesto on tasaista. Kääntele perunoiden joukkoon.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 47 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Herne raikastaa ja savoijinkaali rapsakoittaa raikkaan lohipastan. Jätä kaali reiluti rapsakaksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohipasta

Ainekset

150
g
lämmisavukirjolohta
1
dl
bulgarianjogurttia
2
rkl
sitruunamehua
1/4
tl
mustapippuria
4
dl
savoijinkaalia
200
g
pakasteherneitä
50
g
fetajuustoa (rasvaa max 8 %)
tuoretta tilliä
ripaus
suolaa
2
tl
öljyä
Lisäksi
100
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Valmista lohitahna. Hienonna savulohi ja lisää joukkoon jogurtti, sitruunamehu ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Säästä tilkka pastan keitinlientä.
  3. Suikaloi savoijinkaali. Paista suikaleita muutama minuutti öljyssä pannulla. Lisää herneet ja kuumenna vielä kertaalleen. Mausta ripauksella suolaa.
  4. Yhdistä kuuma pasta, paistetut kasvikset ja tilkka pastan keitinlientä. Lisää lohitahna sattumina pastan joukkoon. Murustele feta pinnalle ja viimeistele tillinoksilla.

KEVYEMPI SOOSI. Pastakastikkeissa ei aina tarvita kermaa. Sen voi korvata jogurtilla, kevytkermaviilillä tai kuivalla valkoviinillä. Purkki tomaattia on loistava pohja soosille. Juustoa ei kannata sulattaa kastikkeen joukkoon vaan säästää viimeistelyyn. Esimerkiksi fetaa riittää pienikin pala murusteltuna pastan pinnalle makua antamaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 964 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tee se spesiaalimmin! Klassikkoyhdistelmä aurinkokuivatut tomaatit ja basilika toimii loistavasti perinteiseen falafelreseptiin.

Huom! Falafelit kiinteytyvät jäähtyessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30 kpl
Valmistusaika
40min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tomaatti-falafelit

Ainekset

1 1/2
rkl
pellavansiemenrouhetta
3
rkl
vettä
1 + 2
rkl
rypsiöljyä
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
2
tlk
kikherneitä
1
dl
basilikanlehtiä
1 (+ 3rkl)
dl
vegaanista parmesaania
1 + 1/2
dl
(gluteenittomia) korppujauhoja
1 1/2
tl
kuivattua oreganoa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita pellavansiemenrouhe ja vesi keskenään. Anna turvota 5 minuuttia.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota niitä ruokalusikallisessa öljyä muutaman minuutin ajan. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä .
  3. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja valuta ja huuhtele kikherneet. Hienonna basilika karkeasti ja raasta vegaanijuusto. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä, kunnes taikina on tasaista, mutta siinä on vielä purentavastusta. Tarkista maku.
  4. Pyöritä massasta pieniä pullia ja kieritä lopuissa korppujauhoissa ja vegaanijuustoraasteessa.
  5. Paista erissä pannulla lopussa öljyssä 5 minuutin ajan, varovasti käännellen. Siirrä uuniin 15 minuutiksi. Anna jäähtyä ja kiinteytyä. Tarjoa valkosipulilla maustetun soijajogurtin kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 47 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pasta bruschetta maistuu hyvältä kylmänäkin, joten pakkaa toinen annos eväsrasiaan ja nauti seuraavan päivän lounaalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta bruschetta

Ainekset

3
kypsää tomaattia
1
valkosipulinkynsi
1/2
ruukkua
basilikaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
prk (n. 240 g)
kikherneitä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi
100
g
täysjyväpastaa
2
rkl
ricottajuustoa

Työvaiheet

  1. Aloita bruschetasta. Poista tomaateista kanta ja kuutioi ne pieniksi isoon kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja basilika ja lisää tomaatin joukkoon. Mausta bruschetta suolalla ja pippurilla.
  2. Valuta kikherneet liemestään ja lisää bruschetan joukkoon.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Lisää kuuma pasta kulhoon ja sekoita.
  4. Pyöräytä annosten pinnalle ruokalusikalliset ricottaa.

KASVIKSET RAAKOINA. Avokadopasta aloitti trendin, jossa valmiin pasta-annoksen ei tarvitse aina olla höyryävän kuumaa. Maku onkin ihanan
raikas ja keveä, kun kasviksia ei kypsennetä vaan ne sekoitetaan suoraan kuumaan pastaan.
 

Kommentit (0)